Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výčet autorů a děl, jimiž se oháníte a kteří měli formovat vaši osobnost, jen odůvodňuje vaši dlouhodobě známou dětinskou naivitu.

0 0
možnosti
Foto

Jistě to pan Vladan Černý v deseti letech louskal Virgilia v originále, když měl slabší den, tak byl jeho čtenářským cílem Hemingway, a když se nudil, vzal si do postele Machiavelliho. Četba pro malého kluka, jak vyšitá... :-)

0 0
možnosti
JG

Ono to není s těmi hrdiny tak úplně jednoduché - takový Vitalij Kličko zpočátku viděl hrdinu a svůj příklad ve svém otci, který se podílel na okupaci Československa, no a dnes už v okupantech hrdiny taky nevidí. Záleží vždy na úhlu pohledu:-/

1 2
možnosti
Foto

Kdyby se nechtěl podílet, tak by skončil při nejlepším v gulagu. Kromě toho sem Kličko byl navelen až později.

1 2
možnosti
ZZ

Nic si z toho nedělejte, ti rozumní zase pro změnu nechápou vás !

;-)

3 2
možnosti
Foto

Viděl jste film Forrest Gump a zaznamenal jste tam hlášku - pro hlupáka každý hloupý...?

0 0
možnosti
GH

G92e72o64r62g72e 16H85o32l68y

11. 6. 2022 21:17

Roman Martin Eden od Jack London me pripravil na zivot na Zapade...cetl jsem ho kdyz me bylo asi 13.

0 0
možnosti
Foto

Dá se to pochopit. Ač ne každý by poté, co mu náhoda odkryje zlatou žílu, raději jí zasype.:-)

0 0
možnosti
Foto

K35a98r16e60l 89C24a74c85h

11. 6. 2022 20:20

Když on ten problém je poněkud složitější než v Mayovkách. Však oni prý Apačové také nebyli tak dokonalí správňáci, jak si je Karel May vysnil. Donedávna byl pro našince kdokoli, kdo měl jen trochu ruský přízvuk, stejný opovrhovaný Rusák (trauma za 21.8.68) a málokdo byl schopen rozeznat Ukrajince od Rusa. A najednou je všechno jinak? A proč ne již v r. 2014 po pogromu na etnické Rusy v Oděse , kde bylo cca 100 nevinných lidí davem zfanatizovaných ukrajinských nácků upáleno v kulturním domě? Bylo by to na dlouhé diskuse, ale označit jednu stranu za dobro a druhou za zlo odmítám. V tom konfliktu není hodných hochů ani na jedné straně. A nejhorší na celé věci je fakt, že neřešeného národnostního problému bylo zneužito zvenčí. Doplatí na to celá Evropa. Místo obchodování se tu bude válčit? A kdo na tom zase vydělá? Darmo mluvit.

6 4
možnosti
JK

Žvaníte. Napadení cizího suverénního státu zkrátka zlo je, stejně jako vraždění a mučení jeho obyvatel a ničení měst a vesnic. Nedá se to srovnávat s oděským incidentem, který interpretujete úplně stejně černobíle jako je dobro a zlo podáváno v mayovkách. Sto nevinných etnických Rusů a zfanatizovaný dav ukrajinských nácků - jak tohle, člověče, tak přesně víte?

2 3
možnosti
MR

Ja jsem zase typickej hovnival valim si svoji kulicku a vsichni ostatni jsou mne u zadni casti tela. Nemam zadny ambice byt moralne nadzarenej. Jsem si vedom, ze mam realnou sanci dat si tak 75 kapru k veceri. A ten cas si chci sobecky uzit a nechci se nicim omezovat. Trpet muzou jiny ja se chci smat a bavit se. Je to urcite nizke a prizemni, ale jsem tak stastnej. Muj prinos svetu bude nula, ale to stejny bude u 99,9% i tech co maj svedomi a nejake moralni hodnoty pro ktere jsou ochotni trpet.

1 2
možnosti
Foto

V podstatě k témuž postoji jsem díky Čechům a Češkám dospěl před jedenácti roky. Sice hodně pozdě, ale přece. Zachránil jsem aspoň holej život.

0 1
možnosti
IB

Ač holka, také jsem četla ráda knížky od Artura Ransome. Při vzpomínce na Vlaštovky zaručeně dostanu chuť i dnes na tabulku čokolády. Četla jsem taky Londona, Twaina, Mayovky ne, ale v televizi jich bylo dost. Jsou to krásné příběhy a třeba Hucklberryho Finna nebo Toma Sawyera otevřu ráda i dnes. Jsou to skvělé knížky pro mládež a je na nich fajn, že je jasně dáno, kde je dobro a kde zlo. Později jsem ale začala číst třeba Lema, Clarka, Bradburyho a později ještě jiné autory a dobrala jsem se k tomu, že svět černobílý není, nikde není pevný bod a absolutní dobro ani zlo neexistují, a že o svých postojích, názorech a vírách v různé pravdy je potřeba pochybovat a ověřovat je, dívat se v širších souvislostech. Nemůžu věřit všemu, co mi někdo předhodí k věření. Vám to černobílé vidění z dětství zřejmě zůstalo. Určitě bylo hodně pionýrů a možná taky hochů z Hitlerjugend, kteří také vyrostli na Vlaštovách a Mayovkách a stejně jako vy byli přesvědčeni o tom, že jejich pravda je ta správná a že oni stojí vždy na správné straně, tedy na straně dobra.

12 0
možnosti
Foto

Souhlas. Každý jsme měli své autory a jejich díla. Mnohá až za svou ,,bibli" Od pohádek i ,,pohádek", humoru, přes dosti ,,těžkou" literaturu až po ,,scifi". Zda někteří zůstali na úrovni Timura a jeho party, totˇˇ otázkou jinou;-)

3 2
možnosti
Foto

Myslím, že jste vytrhl z blogu pana Hewlita cosi, co vás patrně nějak záporně oslovilo. Budiž vám přičteno k dobru, že jste uvedl na onen blok odkaz - ani tak tam každý neklikne. Právě nyní čtu příspěvek pana Chmelíka. A shledávám, že jsem chtěl napsat něco dost podobného. Proto jen podotýkám, že se neodvažuji věřit našim sdělovacím prostředkům. Pěkný den přeji.

5 0
možnosti
Foto

Mohl byste z blogu pana Hewlita vytrhnout něco, co naopak kladně oslovilo Vás? :-)

2 2
možnosti
PC

Já zase nechápu lidi (ač ve skutečnosti je chápu velice dobře), mezi něž patří i autor. Ty lidi, kteří mají potřebu se morálně povyšovat nad ostatní, zdůrazňovat veřejně svoji morální "bezúhonnost" (od níž však mají v reále evidentně na hony daleko) a soucit, lidi, kteří nejsou schopni vnímat věci z různých úhlů pohledu, a tudíž je i komplexně posoudit a vyhodnotit.

Všestranně uvažujícímu člověku je totiž jasné, že NIC (a nikdo) není černobílé. Proto má daleko od "jediné pravdy", odsuzování, nálepkování a pohrdání jiným názorem, natož pak od vydávání se za etalon moudrosti, morálky, cti, empatie a spravedlnosti. O urážkách na adresu oponentů ani nemluvě...

9 8
možnosti
JK

S autorem se mohu různit v řadě pohledů na dění okolo nás, ale nic z toho, co jste napsal ve svém příspěvku, v jeho textu nečtu. Pan Kroupa ve svém blogu prostě označuje dobro jako dobro, humánnost jako humánnost, zlo jako zlo a podlost jako podlost. Vy však zřejmě takovou morálku nemáte (už jsem si všiml dávno), proto vám připadá, že se autor nad vás povyšuje. A netuším, proč se snažíte mluvit za jakési ostatní.

7 3
možnosti
JL

To je normální, že nechápeme některé lidi. Pokud jde o Ukrajinu, hodně Čechů má k Ukrajincům hodně negativní postoj - a řekl bych, že se to odvíjí od toho, že ukrajinští dělníci konkurují českým, a ti je za to nemají v oblibě. Teď se k nim přidali i ti, co straní Rusku, nenávidí USA, a dále ti, co mají dojem,,že nám ujídají chlebíček. ....atd atd. Tak to bylo vždycky ne? A je všude. Jednou mě jeden Nor málem nakopl, když jsem mu naivně v letadle prozradil, že jsem novinář, vyslaný na žurnalistickou misi do Norska a že to platí norská vláda. Obyčejný člověk prostě není rád, když na někoho má něco doplácet. Takový je homo sapiens (superopička vychytralá). Američani taky nemají v oblibě Mexičany a spol., co jim lezou do jejich země zářných zítřku nelegálně přes plot.

0 1
možnosti
Foto

Lidi jemž Ukrajinci konkurují ve výběru práce by se nad sebou měli zamyslet. A upřímě řečeno až zase tolik jich není.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám