Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

, ,Názory některých lidí opravdu nechápu...".Některých ano, některých ne. Sem tam i raději, že. A tak dochází i k tomuto: Ego kontra ego, potažmo Egocentrici versus Egomaniaci. Často se jedná o skrytý egoismus. Sobectví není vlastnost, nýbrž vztah, který není možné připisovat jednotlivcům. Pojmy „čistého“ egoismu i altruismu jsou tedy pouhé konstrukce, které nemají smysl. Ve skutečnosti člověk téměř nikdy nemůže přesně oddělit vlastní prospěch a prospěch druhých a sobectví pak znamená buď to, že se příliš soustřeďuje na svůj vlastní úspěch, anebo že jej druhým nepřeje. Asi to bude nejen pro autora opět až ,,na bednu". Já mu však úspěch přeji, a to i v jeho ,,tvorbě". Ač často i ona vychází až ,,z podstaty" ,nejednou až nutné k výrobě i vlastní samohonky, nejlépe v poměru ,,na kilo cukru kilo podstaty";-)

0 0
možnosti
MM

Dobrá osobní zpověď., karma. R^

2 0
možnosti
Foto

Je to zpovedˇ. I o ,,kvalitě" autora, přesněji v tom, že se až ,,statečně" o jiného blogera otírá. Že by ze vzteku, že mu to nemůže natřít bod jeho blogem, a tak sebe takto zviditelnit? Za to přece sklízí svůj bohatý sukces. Alespoń na těchto stránkách, že;-)

4 3
možnosti
Foto

Kouka z vas arogance. Bez jakekoliv skromnosti, schopnosti objektivniho uvazovani s nadhledem a shovivavosti k ostatnim kritizujete nekoho, kdo pise jinak nez vy. Jen vy vidite vse spravne, ze jo?

A pritom vase clanky jsou tak neskutecne jednoduche a propagandisticky uderne. Nikdy hlubsi rozbor. Nikdy nic mimo hlavni politicky smer.

V poho, mate sve ctenare... Ted si ale berete ve sve namyslenosti do pusy ostatni.

Ano, mohu napsat blog o vasem uvazovani. A verte, ze sam sebe rozporujete v case a ignorujete mnoha fakta. Nebylo by

tezke vas dehonestovat. Jenze normalni bloger to neudela.... Navic vam zde pritakavaji ti, kdo verejne sami sebe povazuji za moralne bezchybne.

25 9
možnosti
JZ

Vláďo, to je těžké. Kdo stojí na straně Ukrajiny, a odsuzuje ruské válečné zločiny, je válečný štváč. :-) Na to nemá cenu ani reagovat.

7 10
možnosti
Foto

O valecnych stvacich jsem nikde necetla. Ale diskuze jsou plne terminu "prorusky trol" apod. To lidi jako vy a autor utoci na kohokokiv, kdo tebas nema rad Rusko a samozrejme je proti invazi, jen si dovoli napsat cokoliv nad ramec jednoho hesla. To vy poslusne a bezmyslenkovite prispivate k rozdeleni spolecnosti. Obcas si myslim, ze lide s timto uvazovanim jsou ti nejhorsi prisluhovaci totalitnich rezimu. Kdybyste zil v Cine, lidi by se vas bali. Protoze kricet hesla podporujici hlavni vladni pravdu a odsuzovat cokokiv jineho je povahova vlastnost.

17 5
možnosti
VF

Delší domu přemýšlím, jestli měl pan Hewlit u blogů místo svojí fotografie hráz přehrady s nějakým ? poetickým jménem. Připomene mně to někdo?

2 1
možnosti
Foto

Mně napadl takový vyasfaltovaná žlábek. Ale přehrada?

1 0
možnosti
PL

P72e76t84r 75L60o27r14e43n80c

10. 6. 2022 14:51

Hewlit zmutoval stejně jako Větvička. Už se nedají číst.

17 6
možnosti
JN

J15o13s83e87f 13N44i92k94l

10. 6. 2022 14:48

R^R^R^ napsal jste to velmi pěkně...věřím, že většina Čechu vám rozumí...bohužel realita (nejenom ta současná) není dobrodružná četba pro mládež minulého století, kde dobro vítězí nad zlem a lží...ano, Putin je válečný zločinec, který by měl být souzen stejně jako několik amerických prezidentů, kteří mají na svědomí šest milionů životů, o který připravili obyvatele různých zemích světa...i v této rusko-ukrajinské válce bychom našli americké stopy...a pak je tu geopolitické hledisko, které nelze přehlédnout, protože je v tomto konfliktu nejdůležitějším faktorem...

2 8
možnosti
Foto

Ovšem na Stalina nemají. :-P

1 3
možnosti
Foto

Tebou zmíněný autor má nejspíše nějaký problém sám se sebou. Dřív jsem jej čítával, dokonce jsme spolu docela dobře poklábosili na blogerském sejšnu. A pak jednou napsal blog, v němž velmi neuctivě napadl lékaře ve službě. Když jsem jej vyzval, aby byl konkrétní, napsal mi v diskusi, že mu onen lékař vlastně pomohl, ale to se do jeho blogu již nevlezlo.

Po pár výměnách mi sdělili, že lékaři jsou gangstři v bílém (nepřeháním, přesný popis), od té doby jej nečtu. Nejde o to, že mne de facto taky urazil, jsem imunní vůči podobným útokům, ale považovat na podkladě jedné zkušenosti paušálně celý stav za špatný (podotýkám znovu, že mu lékař pomohl), je prostě stupidní. Mně taky jednou tramvaják schválně ujel, ale nebudu tvrdti, že jsou všichni zlomyslní darebáci, potažmo gangstři. R^

18 0
možnosti
Foto

Mně zakázal pod svými články psát komentáře, leč nedbal jsem toho. Tak mě tituloval všelijak. O nahlášení nemluvě. Nelze jej brát vážně, trpí patrně nějakým komplexem. Zhoršení nastalo, když, jak sám uvedl, bydlel v ubytovně se 30 Ukrajinci. Doporučuji jedinou reakci podle půvabné historky:

V Brně nastupuje do šaliny bodrý venkovan. Tramvaják mu cosi káže, a ten praví: "Nekecé a toč klikó!" :-)

6 7
možnosti
JA

J30a96n 61A98b91r73t

10. 6. 2022 14:16

Chyba, že nedokážete připustit jakousi skupinu obyvatel, kteří vyplňují pomyslnou mezeru. Odsuzují agresi Ruska na Ukrajině, ale necítí potřebu Ukrajincům pomáhat.

7 1
možnosti
Foto

Nazval bych je mlčící většinou.

5 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám