Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma Vláďo. A místní proruské kolaboranty a zbabělce je třeba mít v paži. :-)R^

8 3
možnosti
KT

Je to zvláštní, pan Hewlit měl kdysi pěkný blog, psal docela dobře a vypadal úplně jinak. Zdá se mi, že to je naprosto jiný člověk, i stylem psaní a předváděním věčných nářků.

12 1
možnosti
Foto

Já mám taky pocit, že se mu "cestou" stalo něco, co ho v dost veliké míře změnilo. Nevím, proč je dneska tak zatrpklý a závistivý, až škodolibý.

4 1
možnosti
MP

Řekl bych, že alespoň v případě Jacka Londona jste nebyl zrovna pozorným čtenářem :-). On věděl, že dobro a zlo jsou vcelku prázdné pojmy a podle toho psal. Většina jeho příběhů nekončí tak, jak píšete. Příklady? Třeba Moon face, A piece of steak, Lost face, atd. atd...

9 0
možnosti
Foto

Já měl na mysli spíše jeho knihy pro děti, jako byl Bílý Tesák, nebo Volání divočiny. Jako malej kluk jsem žádné jeho "složitější" knihy nečetl.

2 0
možnosti
Foto

Pane Vladimíre, máte neobyčejnou schopnost zaujmout a to i v případě, kdy s vámi zrovna nesouhlasím. Tenhle blog je obzvláště vypečený /jinými slovy obzvláště dobrý/R^

4 0
možnosti
Foto

Díky, vlastně je to ale smutné čtení...

0 0
možnosti
Foto

Naposledy jsem od něj četl blog o tom, proč neotevírá diskusi. A už se nedivím ničemu. Já se snad už nedivím ani článkům hlasatele Větvičky. Za blog karma.

9 2
možnosti
MV

Blogy bez diskuze nečtu. A přežít Hewlitovo vysvětlování je často přetěžké.

7 0
možnosti
SB

Ahoj!

Když zde píšeš o tom, kdo byli tví oblíbení spisovatelé dětské literatury když jsi byl kluk, tak se té zeptám na svého nejoblíbenějšího: Arthur Ransome.

Toho jsem jako dítě školou povinné miloval a hltal. A i jako dospělý po něm občas sáhnu. Mám všech devatenáct českých překladů jeho knih (on jich napsal třináct, ale šest z nich má i předválečné překlady, ve kterých se Nancy jmenuje Vlasta a Zmačkaný klobouk se jmenuje Tralaláček, Pokrývač Bob je opačně Bob Pokrývač, Peter Duck je Petr Kachna a Timothy je Timotej.

Snad dvacet let jsem se snažil zjistit, jak se úředně jmenovala Titty. Ani rodilí Britové mi nebyli schopni to říci. Psal jsem ten dotaz i na britské university na katedry anglického jazyka, ale neodpověděla mi. Až jednou v Římě jsem slyšel asi tak čtyřicetiletého Angličana, jak na svou asi tak šestiletou dceru volá "Titty, come here! ".

Hned jsem se ho na to zeptal a on mi řekl, že Titty je forma téměř nepoužívaného jména Leticia. A sám s úsměvem dodal, že ví, odkud to jméno znám a proč mě to zajímá:

" Asi jste v dětství četl knihy Arthura Ransoma, nemám pravdu?"

Mimochodem, psáno s malým písmenem a se "z" místo "s" Znamená v italštině slovo "letizia" české slovo "veselost".

Takže četl jsi i toho Ransoma?

5 0
možnosti
KT

Můžu se přihlásit? Mimochodem, před časem jsem si je ve velmi pokročilém věku zopakovala a potěšila jsem se.:-)

1 0
možnosti
MV

O panu Hewlitovi a jemu podobných víme. Nechme je si honit ego o samotě. V té jsou, podle toho co okoli sdělují, jako doma.

11 3
možnosti
JD

Valiček a ego? To jde k sobě!;-D;-D;-D

1 5
možnosti
Foto

Není pane autore poněkud až prostoduché, brát za bernou minci pohádky z Vašeho dětství? Totéž pak, vycházet z toho, že kdokoli cokoli ,,vrhne" do tzv.vejného prostoru. A kdypak jste objevil svou hrdost na své češství, na které jste i Vy sem tam i ,,plival"

10 7
možnosti
KT

Literatura z dětství ale pomáhá formovat a fixovat postoj i pro pozdější leta. Možná, že dnes už ne, dnes je tomu asi jinak. Mě ale vyjmenované tituly utvrdily v základním smyslu pro čest.

6 0
možnosti

Ta lepší auta by se nijak nemusela zveličovat, prostě odpor k nim je dán asi hlavně tím, že si to dá někdo dohromady s úplatky, za které se dostane z Ukrajiny ven i mladý muž. Někdo si zase může říct, kam se poděli všichni ukrajinští oligarchové, kteří zbohatli na ukrajinském lidu, místo aby se spíš starali po vyhlášení samostatnosti o bezpečnost před Ruskem. Nikdo totiž neznal a nezná Rusáky lépe, než Ukrajinci sami.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám