Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždy ide o peniaze !

Iba naivný človek / nemyslím tým vás/ si myslí , že vojna sa začína preto , že nejakému štátu začínajú v národnej banke plesnivieť peniaze ....tak ich treba minúť !

Iba v tomto prípade sa asi Vladimír Vladimírovič Slniečko najjasnejšie prepočítal .

0 0
možnosti
Foto

A proč si myslíte, že byla válka v Afghánistánu ? Kde jsou zásoby lithia a dalších kovů, nutných pro elektroniku a elektromobily ?

0 3
možnosti

Zásoby líthia sú na juhoamerických solných jazerách a nie v Afganistane a dokonca nie ani v Krušných horách !

Afganistan je špatný príklad , ten nedobyl dokonca ani Alexander Veľký a ten dobyl všetko na čo sa pozrel.

0 1
možnosti

Ty vámi nedávno objevené informace jsou dávno známou skutečnosti. Pravdou ale je, že pokud by šlo Putinovi opravdu o plyn, bylo by to ze strany Ruska jako tahat dříví do lesa. Na Dombase byly problémy od roku 2014, bylo tam zastřelen více než 14 tisíc lidí, nebude spíše tohle důvod tě Putinovy lumparny jak vy říkáte?

4 6
možnosti

M95i48l81a52n 77R37h32e19i51n

11. 6. 2022 10:32

Vite, jak poznate flastence (a tim se zneduveryhodni vse, co pise)? Podle slova Dombas. Fakt nechapu, oni vas to snad na nejakych flasteneckych skolenich uci psat spatne?

8 1
možnosti
Foto

...čímž se rázem dostáváme na analogii "demokratického" Západu, který neváhá zachraňovat a instalovat svůj operační systém přednostně tam, kde ho západní těžaři nejvíce potřebují.

3 5
možnosti

Ten systém si vybrali sami Ukrajinci. Probíhají tam demokratické volby a Janukovyč, který sliboval vstup do EU a NATO, byl také demokraticky zvolen. Jenže po volbách si promluvil s Putinem a najednou se začal chovat jako druhý Lukašenko. Z EU a NATO najednou nebylo nic a hrozně se kamarádil s Ruskem. No a tehdy si Ukrajinci ujasnili, že právě tohle oni nechtějí, žádný diktátor, který lidu lže jim vládnout nebude. Takže Janukovyč utekl do Ruska a Ukrajina si demokraticky zvolila novou vládu.

Západ jim tam nic instalovat nemusel, oni sami se rozhodli, že nechtějí patřit do sféry ruSSkého středověku.

3 2
možnosti

Dal jsem vám karmu. Ale mám otázku. Vy jste tohle nevěděl dřív? Mně to bylo jasné už dávno, že je tohle hlavní příčina ruské agrese. Ne jediná, další je obilí, ale zemní plyn a ropa, kterými by samostatná Ukrajina mohla významně konkurovat Rusku, ne-li ho vytlačit z evropských trhů, je příčinou hlavní. Kromě toho má Krym strategický význam, protože je jako obrovská letadlová loď v Černém moři.

3 0
možnosti
Foto

Já , přestože jsem studoval geologii, to také nevěděl. Že už byly podepsané smlouvy s Shell o průzkumu jsem vůbec netušil ...

1 0
možnosti

ropa.plyn kolik tyhle suroviny stály životů všude po světě a ne vždy zabíjely Rusové. V severní Americe před dvěma lety museli ukončovat těžby břidlicové ropy a plynu pro nerentabilitu těžby a tady se ale psalo že nízká cena ropy a plynu škodí jen a pouze Rusům kteří z těžby mají hlavní příjmy. A ve stejné době USA začne popisovat co plyne ze závislosti na Rusku a další jobovka pro USA na Ukrajině je spousta plynu a Evropa má nového dodavatele a jejich plyn je dál neprodejný. A tak se stane Rusko je nejlepší spojenec USA. Evropa z Ruska brzo nic odebírat nebude a z Ukrajiny je to znemožněno válkou a plyn z USA je konečně potřebný a rádi nám ho přenechají i za tu cenu že plynu už je v USA málo a dramaticky zdražuje. Tomu se říká vítězství Pyrrhovo .A mimo jiné USA není soběstačné v ropě a už ji vozí i ze zemí OSY ZLA včetně Ruska (Evropa samozřejmě taky ale jen drobečky po hostině USA)ale přes země v americké sféře zájmů !!!!! a nemají z tím naprosto žádné morální výčitky protože zákon na ochranu amerických zájmů to samozřejmě nejenom umožňuje ale přímo nařizuje.

1 3
možnosti

Tak ekonomický zájem tam nejspíš je, ovšem zcela jistě je tam zájem mocenský. Je samozřejmě možné, že si "za Sojuzu" mužik nedělal hlavu s tím, kolik tam toho je, a když se to dozvěděl, chytla ho závist. Je tu i odříznutí Ukrajiny od moře, významné pro prodej obilí. Nicméně dominantní touha Ruska vyhrát za každou cenu tu je taky - a mně se zdá, že především.

1 0
možnosti

No, nová informace to není. bylo to přeci jasné už dlouho před válkou.

3 2
možnosti

Samozrejme , je to iba Putinov strach , že to bude UA ktorá odstrihne Rusko od exportu plynu a aj ropy do EU !

To , že na UA sú veľké zásoby plynu a ropy sa vie už 70 rokov, možno aj viac.

Prvý plynovod do ČSR nebol ruský plyn , ale bol to ukrajinský plyn ! Ukrajina ešte 60. zásobovala Rusko plynom.

Aj keď dnes to vyzerá ako sci-fi. Ale obrovské zásobníky na plyn v UA hovoria , že je to pravda!

UA už dnes ťaží 20 miliárd plynu a dováža 10 miliárd. Putin sa bojí , že začne ťažiť plyn a exportovať ho do EU . A to by bol koniec aj pre NS1 , nie len NS 2. Ja byť Putinom , tak sa bojím , lebo nebudú dengy za plyn a ropu tak skončí v bunkri ako Laurentij Berija s úhľadnou dierkou medzi očami. Ono sa už nejaký Žukov a Čujkov najdu.

1 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám