Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Putler potřeboval pohádku o fašismu nejen kvůli anexi Krymu, také k invazi na celou Ukrajinu. Kdo si myslí, že se spokojí s ovládnutím Krymu, Doněcka a Luhanska, se mýlí, dlouhodobě se bude snažit moskevská verchuška anektovat celou Ukrajinu ...

6 3
možnosti
Foto

Připomíná to západní bajky o nutnosti chránit lidská práva kdekoliv na planetě bez ohledu na lidské ztráty...

1 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 2
možnosti
ZM

Jsou nejlepší v obětování vlastní mladé generace. Nas mnógo.

0 0
možnosti
LB

Vzhledem j tomu, kolik jiných surovin začíná v Evropě citelně chybět a při vzpomínce na kdysi zveřejněný výrok M. Albrightové o tom, že je nespravedlivé, že Rusko vlastní tolik nerostného bohatství a že by se o něj mělo se Západem nezištně rozdělit, si myslím, že plyn nebude ten hlavní důvod. Navíc tak nějak nechápu ten váš bezmezný obdiv k Ukrajině. Jako by to byla pro nás vzorová demokratická země. Jako by neexistovaly věrohodné údaje o bezbřehé korupci, rekordní kriminalitě, o mohutném úprku Ukrajinců za prací do Evropy, protože doma bída atd. atd. Mě je, samozřejmě, nesmírně líto těch obyčejných lidí, se kterými si ukrajinští oligarchové hráli svoje soukromé bitvy na politické šachovnici. Válka je to nejhorší možné řešení, které Rusko mohlo zvolit, ale vaše vyhrocená osobní nenávist k Rusku z něj činí jediného viníka a co nechcete vidět, nevidíte. Na můj vkus je to až příliš zjednodušující vysvětlení. Já jsem přesvědčen, že těch, co v tom mají prsty, je víc Ovšem jestli si to chcete takhle zjednodušit, je to vaše svobodná volba. Já nejsem studovaný historik či politolog, ale snažím se takovým naslouchat a dávat si události a fakta do souvislostí. Vy to neděláte, nejste objektivní. Prostě nemáte rád Rusáky a tak jim to aspoň na papíře (klávesnici) dáváte sežrat, kde se dá. Na druhou stranu, nikdy jsem od vás nečetl kritický článek ohledně válečných hříchů USA. A že jich je taká požehnaně.

11 15
možnosti
JZ

M. Albrightová nikdy nic takového neřekla, jste lhář Brázdile.

5 2
možnosti
Foto

No a zatím, co se lidé dohadují jestli je horší Rus, Ukrajinec, či Američan, naše země chudne a propadá se stále větších dluhů, zavazuje se financovat víc a víc zahraničních nesmyslů, až jednoho dne zjistíme, že už žádnou republiku nemáme, protože ji politici vyměnili za obrovské dluhy u komerčních bank.

Jsme jako na potápějícím se Titaniku, na horní palubě stále ještě hraje hudba a lidé tančí.

Proberte se, jde nám o krk!

9 5
možnosti
VK

pláčete sice hezky (bez sarkasmu či urážky!), ale na špatném hrobě. 90% voličů si to přeje, volí levici aneb snadná řešení a bez práce. tak to holt budeme mít.

8 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 3
možnosti
KK

Každá válka je o zdroje, i když pod pláštíkem nějakého "ušlechtilého cíle". A jako bonus Rusák vygeneruje několikanásobné zvýšení cen (i těch ukradených) energetických surovin.

A v druhém plánu odrovná konkurenta pro svou pšenici, za kterou hladový svět opět bude platit nehorázné ceny.

7 3
možnosti
JR

Pokud vím, tak Rusko dodává stále stejné množství za nasmlouvanou cenu, dokonce i Ukrajině.

Že někteří chytráci se rozhodli namísto uzavření dlouhodobých smluv nakupovat na burze, to už je jiná věc. A tak nakupujeme plyn ne od Rusů, ale z Německa. Třikrát dražší.;-)

6 1
možnosti
PN

Ach ty konspirační teorie. Někdy vadí, někdy nevadí. Jak se to hodí.

10 3
možnosti

K26a60m36i92l 19Š64a60n22c74a

11. 6. 2022 13:27

15 let není problém, pak udělá Shell průzkum a najednou je potřeba Krym a Donbas zachraňovat. Čirá shoda náhod asi...

0 1
možnosti
Foto

Tohle asi bude jeden z hlavních důvodůR^

6 2
možnosti

Ano, je to jedna zmožností. Vždyť i USA proto byly v Iráku. Tam nešlo o plyn ale o ropu...Podobné....

3 9
možnosti
IS

Jasně, a proto tam první výběrové řízení na těžbu organizované Irákem vyhrál Lukoil. Komiku.

9 1
možnosti
JS

Sachova partie Putina. Ovsem jde o monopol ruskeho plynu. Nejprve Nemecko rozjede Green Deal, zrusi atomove elektrarny a postavi nejprve Nordstream I a pak i dvojku. Dale zacne rusit uhelne elektrarny a tlacit zbytek EU do podobneho silenstvi. A pak, ze Merkel, Schroeder a dalsi nejsou vyskoleni agenti KGB ?

12 2
možnosti
Foto

Angela byla v NDR členkou FDJ. A Putin tam šéfoval KGB. Divná náhoda. :-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám