Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Já bych nechtěla být policistou v USA ve větším městě. Jde jim denně o život a nikdy nevědí, jestli podezřelý sahá po zbrani (kterou tam má každý) nebo peněžence/mobilu. Pokud upřednostní svůj život, mohou se dostat do kriminálu za vraždu. A to vše za plat státního zaměstnance. Který "ajnštajn" by šel pracovat do takové práce?

Jasně, že tam bude převažovat rasismus, jenže statistika je neúprosná. Pokud většinu kriminality páchají barevní, bude policie ke slušným barevným nespravedlivá kvůli záchraně vlastního života.

Doufám, že ze stávky nevycouvají a připomenou hlavně protestujícím černochům, že tam jsou i pro ně.

8 0
možnosti
JS

Z toho duvodu je v USA o praci u policie stale mensi zajem a ziskat kvalitni lidi je stale obtiznejsi. Nejde zde jenom o zivot, ale o to, ze v pripade jakehokoli konfliktu nadrizeni a politici okamzite hodi policistu na pospas aktivisticke luze.

1 0
možnosti
LB

Autorovbi posílám karmu.

Je evidentní, že se jedná o závažnou společenskou krizi. Stejně evidentní je, že je tu snaha řešit ji tím, že těm nejagresívnějším bude dovoleno beztrestně vybít zlost a ti ostatní z jejich řad budou uplaceni, ať už v rovině materiální, nebo ideové formou dalšího tvoření privilegovaných skupin se zvláštními výhodami. Krátkodobě to může pomoci, ale dlouhodobě je to samozřejmě vytváření ještě větší nespravedlnosti, která nemůže skončit ničím jiným, než ještě větším výbuchem.

14 1
možnosti
Foto

To co se děje v USA je klasická ukázka toho jak stát se svými represivními složkami funguje. Policie nezabraňuje rabování a zabíjení lidí, tam jen přihlíží. Naopak s nepochopitelnou brutalitou vystupuje proti lidem, kteří spáchají nějaký přestupek bez toho, že by tím někomu ublížili, nebo někoho ohrozili.

Je vidět, že v delším časovém horizontu vede jakákoliv demokracie ke kolektivismu a brutalitě státní moci proti těm co tohle všechno financují.

A malá vsuvka. Anarchie znamená sice bezvládí, ale neznamená to bez řádu. I tam kde nebyla vláda se vždy ustanovil nějaký řád, který více reflektoval zájmy těch, kterých se týkal. V těchto oblastech pak fungovalo tzv. polycentrické právo.

1 4
možnosti
PC

Pane Kšíre,

s první částí naprosto souhlasím. Ale k té vsuvce mám upřímný dotaz: fungovala už někde tak, jak popisujete, anarchie? Protože se o tyto věci hodně zajímám a mám o nich dost přečteno, budu rád, když mi odpovíte. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

J41a19n 80A92n11d95r53l65e

24. 6. 2020 14:12

Víte, Vladimíre, máte podle mne v mnohém pravdu. Zvěsti, co k nám teď z USA přicházejí, jsou šílené a je neuvěřitelné, kam až vedou všechny ty cesty dlážděné dobrými úmysly. Ale...! Jsem mírný optimista pohledem na dějiny člověka jako celek. Přes všechna zvěrstva, zvraty, "konce světa" a pády civilizací rukou barbarů, jaký je celkový vývoj? Od horšího k lepšímu, to nejde popřít. Roky, ani desítky, dokonce stovky let nehrají velikou roli, když jde o tísíce až desetitisíce roků. Takže stejně jako Vy vnímám, že teď euroatlantický prostor páchá harakiri v přímém přenosu, sledovat zprávy z USA zdvihá žaludek i pěsti, ale ono se kyvadlo zase vrátí zpátky a dokonce jako vždycky zůstane vychýlené o malinký kousíček tím správným směrem. Věřím tomu. A z toho pohledu nižšího, bližšího. Nevím, žil jste někdy v Americe? (USA. Kanada, Mexiko) Myslím, zda žil, ne jen byl na dovolené. Já ano, a to je veliká země. Strašně. Generalizovat události v jedné časti na celek je úplně mimo. A ta země vydrží hodně a lidi v ní taky. Mění se, to určitě, stelně jako moje milovaná Anglie, kde jsem měl tu možnost změny pozorovat a zažívat na vlastní oči ještě déle než v Americe a jsou to změny všemi směry, i k horšímu, ale nakonec to věřím jako lidi ustojíme. Bude to možná boj, možná i na zbraně dojde, ale on nakonec pud sebezáchovy zapůsobí nejen u jednotlivců, ale i v celku. Věřím tomu, co mi zbývá...

11 0
možnosti
Foto

R^ Souhlasím a taky doufám.

6 0
možnosti
MV

...no Vy jste to ty Beyonce nandal...

4 0
možnosti
Foto

Ona si o to sama dost říká. Chcete mi tvrdit, že se ve svých klipech už od dětství nekroutí jako striptérka a že nesází na svou ženskou krásu víc, než na svůj zpěv? Chcete mi tvrdit, že málo černých žen došlo uznání a slávy?

5 1
možnosti
BH

Trefné, přesné i ten nadpis.

Cestu do pekla dělají i ukazují drbani většinově černí pekelníci, nově Černoši.

Ještě bude "veselo". Naštěstí se zatím mohl normální občan USA ozbrojit, tedy jestli se podařilo včas doplnit vykoupené. Mám však obavu, že to nebude stačit na odstrašení od násilí drbanů a střety nedopadnou pro slušné dobře. Pouliční zločinci si prosazují své a politici jim bezhlavě ustupují. To nemůže dopadnout dobře pro společnost.;-(

6 0
možnosti
JM

J24o14s51e49f 71M27i69k95i82n

24. 6. 2020 13:50

Ale kdo jsou ti politici? Většinou jde o levičáky a nejen v USA, ale i EU.

2 0
možnosti
Foto

Znásilnění a vraždění je nepěkný jev? ;-DRv To je spíš hnus, nebo ne? Ládínku, nějak nechápu, proč se to bojíš říct na plnou ... ústa? Čeho se bojíš? Nekorektních výrazů? ;-)

0 7
možnosti
MV

taky mi po precteni takhle postavenych slov vzpomnel na Evu H.

https://www.youtube.com/watch?v=kOIfwgIGA5Q

0 2
možnosti
JM

J62o72s89e92f 75M46i28k87i74n

24. 6. 2020 13:39

Jak mohou demonstrovat proti současnému řádu, když je to právě ten řád, který je zbavil okovů otroctví? Co vlastně chtějí od společnosti - Chtějí, aby na ně otročili běloši a jiné rasy, Ctějí si žít jako králové bez práce a vzdělání.

20 0
možnosti

Ano, ta Vaše poslední věta je uváděna do praxe v SRN. Tam nestačí uprchlíkům volné byty v bývalé východní zóně. Chtějí to, co píšete. Patrně bydlení na Kurfürstendamm, tedy v lukrativní zóně, nebo tak nějak.

3 0
možnosti

J56i69ř79í 40Š35m39í21d

24. 6. 2020 13:35

dobře jste to vystihl R^

5 0
možnosti

Podle dnešního článku o změně názvu zmrzliny v usa...eskima - tipuju, že se na Ameriku ženou lední medvědi. Pojmenování Eskymák patří jim, a ne Inuitům.

Tož čekat už se dá úplně všechno. Blbost vítězí na celé čáře.

A o Beyoncé?...škoda slov.

9 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám