Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Těch odborníků na Afghánistán mezi bloger... Naštěstí "jen" blogery.

6 6
možnosti
SB

Z vaší ironie vyplývá, že vy víte, jak Afghánistán dostat pod kontrolu.

Tak proč jste to neporadil našim vojenským expertům už před časem?

Problém mohl být už dávno vyřešený a nemuselo dojít k těm tragickým ztrátám na lidských životech.

15 2
možnosti
Foto

"Dnes už účast jednotlivých vojáků na zahraničních misích nefunguje na bázi dobrovolnosti...." kde berete jistotu pro takové nepravdivé tvrzení? viz. např. https://archiv.ihned.cz/c1-66210640-ceska-ucast-v-misich-je-dulezita-vytrvejme

a ještě: https://magazin.aktualne.cz/musime-si-uvedomit-ze-nasi-vojaci-tu-jsou-pro-nas-jsou-to-de/r~c129542224ff11e7903d0025900fea04/

A tohle je opravdu perla hodná obzvláštní pozornosti:

"Buď ať si tedy západní politici otevřeně, na plnou hubu a se zcela odkrytým hledím přiznají, že vedou válku s islámem jako takovým, v tom případě pak ale musí akceptovat fakt, že islám bojuje s nimi, nebo ať nechají islám jeho vlastnímu vývoji a ať se starají o vlastní západní problémy."

Tak jste bez znalosi záměrů a podstaty problému sedl na napsal text, napadající něco, co se vůbec neděje a zneužíváte k tomu napadení našich vojáků.

Baví vás to?:-/

13 2
možnosti
JJ

J10a39n 86J36í80l63e39k

24. 10. 2018 10:05

Tohle desátníka baví. Jeho politologické znalosti jsou "obdivuhodné" :-)

2 3
možnosti
MS

Pro mě je válka v Afghánistánu rozbíjení atomu olova ve filmu Pekařův císař. Vojska NATO také čekají až dají tu správnou ránu. Do té doby to ale jen budou zkoušet a hledat.

Mezitím Rusko a Čína hladově čeká na oslabení pozice USA, takže jejich nevetování rezoluce, která prodloužila působení vojsk NATO v Afghánistánu je jen jejich taktika.

Každý rok Afghánistán stojí USA kolik? 400 mld USD, :-)nebo víc? Od roku 2001 nalili do války 4.3 bilionu USD na který si půjčili.

https://eurozpravy.cz/zahranicni/amerika/212775-kolik-stoji-usa-valka-s-terorem-ohromujici-cislo-neni-vubec-konecne/

Jak přesně chtějí splácet dluh 4.3 bilionu USD?

5 0
možnosti
LT

L40u70d37ě77k 90T18o80n22d50r

24. 10. 2018 10:31

Oni ten dluh splácen nemusí, stejně jako všechny trvale rostoucí státní dluhy USA, protože dolar je "světová měna", kterou se poměřuje vše. A na dominanci dolaru je postaveno i světově unikátní filozofie USA - mohou nesplácet dluhy, mohoáu naopak vytvářet nové a nové dluhy a "platit" je "tisknutím" dalších a dalších dolarů.

USA je parazit, co žije ze svého dominantního postavení na trhu - "tisknout světovou měnu". Proto dluhy splácet nemusí (jako jedinní na této planetě)

3 0
možnosti
Foto

Ano vykašleme se na Afganistán a na lidi, kteří tam žijí a ať si tam teroristé udělají základnu a mohou v klidu podnikat teroristické útoky na Evropu.

5 7
možnosti
SB

Na ty teroristické útoky nepotřebují ti teroristé nějakou základnu v Afghánistánu.

9 0
možnosti
SB

Vláďo, tvůj článek jsem samozřejmě okarmoval.

7 1
možnosti
JL

Souhlasím s článkem. Neznám řešení pro Afghánistán, ale z informací, co se ke mně zprostředkovaně dostaly (knihy, dokumenty, zpravodajství), to skutečně nevypadá, že nechat tam umírat vojáky má nějaký smysl. Tam žádná importovaná demokracie fugovat nebude (pokud tohle vůbec někdy byl cíl velmocí a jejich vazalů), dokud se k ní sami nedopracují.

15 2
možnosti
SB

V extrémních přírodních podmínkách vždy má domácí obrovskou výhodu: Napoleon i Hitler v Rusku dojeli na nesmírné vzdálenosti (což je také možno považovat za přírodní podmínky), armáda USA nemohla přemoci Vietnamce v jejich lesích, Rusko a nyní i euroatlantické státy nejsou schopny dostat pod kontrolu horské oblasti Afghánistánu.

Navíc obyvatelstvo je tam muslimské, takže vedle toho, že to bere jako obranu své země, to bere i jako boj proti nevěřícím.

Já jsem včera v jiné diskusi přirovnal Afghánistán k mraveništi.

Mraveniště je možné totálně zlikvidovat, nebo je nutné se mu vyhnout.

Není však možné to řešení uprostřed: Není možné ho nechat žít, ale dostat pod kontrolu.

16 3
možnosti
RE

Přece aby byl důvod a) produkovat zbraně

b) hlídat Rusy, aby zbytečně neexpandovali:)

3 1
možnosti
AL

Zasloužená karma.

Škoda každého zbytečně ztraceného života.

8 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám