Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I97v12a78n 93M53i67n35á28ř

1. 2. 2023 11:46

Zpupnost Ruska bude otálením Západu jen narůstat. Je snad tak těžké si představit v jak zoufalém postavení se může Ukrajina zanedlouho ocitnout ?

4 0
možnosti

Víte kolik peněz snadno dostává a kolik se jich z toho může, v této válečné době, beztrestně ztratit ? V mírové době by byla výrazně větší kontrola a hlavně odnikud by nechodily peníze.

;-D

0 0
možnosti

I18v72o 24L75y22č16k47a

1. 2. 2023 10:54

Dnes mne napadlo, když jsem přemýšlel, kolik je u nás rusofilů a obdivovatelů Ruska a Putina, jak by se jim líbilo, kdyby válka dosáhla až k nám, kdyby ruští vojáci vylomili dveře, vybíli jim byt a všechno si odvezli do Ruska. Nemluvě samozřejmě o dalších problémech.

0 0
možnosti

Pane Lyčko já tedy v ukradení záchodové mísy vidím ten nejmenší problém.... Ostatně ti zavraždění v Buči už žádné záchodové mísy nepotřebují. Co jsem slyšel, tak na Ruskem okupovaných územích chybí běžně až 90% obyvatelstva. Jasně něco uteklo něco odtaženo na Sibiř, ale kde je zbytek? Kde jsou rodiče těch statisíců děcek co jsou mlety v ruské verzi programu Lebensborn? Potenciálně jsou za ten rok mrtvé vyšší statisíce či nižší miliony civilistů... nikdy se nedozvíme.

0 0
možnosti

J53a89n 30P42a76v31e67l

1. 2. 2023 3:18

Drive jsem videl konspiracni teorie, kde se uvadelo, ze dodavame jen tolik zbrani, aby se prodlouzil konflikt a Rusko dlouhodobe krvacelo. Smal jsem se tomu jako nesmyslu, ale kdyz vidim soucasna dodavky, mam obavy, ze tyto konspiracni teorie jsou, jako jedny z mala, pravdive. Dodat Ukraine par set tanku a podpurne vyzbroje, vypadalo by to na jare pro Rusko spatne. A ani by nebyly potreba kontroverzni letadla, u nichz je u Madrona nesmyslna jen prvni podminka

1 0
možnosti

Nejste zdaleka sám, koho už napadla myšlenka, že západ dodává po částech jen takové množství zbraní, které stačí pouze na udržování a prodlužování konfliktu a tudíž oslabování Ruska.

1 0
možnosti

Podle mě to chápete špatně. Druhá podmínka není o neútočení na anektovaná a nikým neuznaná ruská území, ale ta skutečně ruská, která rusku patřila před invazí na krym v roce 2014.

0 0
možnosti
Foto

Ministr Lipavský nás ujistil, že Putin válku prohraje: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-putin-valku-prohraje-rekl-lipavsky-40388332

Též náš premiér Fiala s společně se slovenským premiérem Hegerem prohlásili, že jediným řešením konfliktu na Ukrajině je vítězství Ukrajiny:

https://www.forum24.cz/resenim-konfliktu-na-ukrajine-je-jeji-vitezstvi-shodl-se-premier-fiala-s-predsedou-slovenske-vlady/

Každý, kdo by tato sdělení jakkoliv zpochybnil je proruský dezinformátor. Jiný výklad názorů na válku na Ukrajině naši vládní cenzoři nepřipouští.

5 1
možnosti

Takže jsme vlastně vyhráli. :-)

1 0
možnosti

Někde kdosi navrhoval ponechat Ukrajinu jejímu osudu a na obranu proti Rusku vytvořit nárazníkové pásmo. Je to dobrý nápad - ovšem jako ve většině případů, jde o věc, která už tu v historii byla. Tím nárazníkovým pásmem jsme byli my. Všichni vazalové bolševického Ruska byli nárazníkovým pásmem. Západní země s tím neměly žádný problém a něco mi říká, že zase mít nebudou (když na to přijde).

2 0
možnosti

Z hlediska slušnosti a morálky by s tím problém neměly a kldině by nás Rusku hodily do chřtánu.

Zachraňuje nás to, že Německo tady má příliš mnoho kapiatálu, o který by přišlo, kdyby nás Rusko opět zabralo. Například mladoboleslavskou Škodovku.

Nás by obětovali, ale svůj vlastní kapitál neobětují.

4 0
možnosti

To je asi něco jako ti angličané s těmi Challengery. Nejdříve pomalu vlajkosláva a spoustu mediálních řečiček o pomoci a nyní přijdou s tím, že požadují to, že žádný z nich nesmí padnout do ruských rukou.

Takže pokud budou někdy dodány, tak je ukrajinci můžou využít max. tak na přehlídky.

1 0
možnosti

Pral bych si, aby USA poskytli Ukrajine stejnou formu pomoci a ve stejnem rozsahu, jakou poskytli Izraeli v roku 1973. Okamzite po utoku na nej a zahajeni Yom Kipur war.

2 0
možnosti

Pomoc Ukrajině může být 10x vyšší. Víc zbraní, více munice. Ale jednou dojdou Ukrajině vojáci. Co pak?

4 0
možnosti

Vojačky, to dá rozum.

0 0
možnosti
Foto

Rusku se nesmí v žádném případě ustoupit a lidé by měli tlačit na své politiky, aby neexistovala žádná červená linie ve vyzbrojování Ukrajiny.

Pak už by jen záleželo, zda jsou Ukrajinci ochotni krvácet za svou vlast a za nás.

9 1
možnosti

Mnozí krvácet nechtějí - ale když už je pochytají a pošlou do přední linie, tak co jim zbývá ? Vpředu Rusáci a za nimi vzadu trestné komando.

;-(

2 5
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám