Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Podmínky Francouzského prezidenta jsou zcela jasné a logické.

Kdejaký čecháček to ovšem nikdy nepochopí. RvRvRv

2 6
možnosti
Foto

Mě to spíš připadá, že francouzský prezident je brutální pragmatik bez morálních zásad.

1 0
možnosti
ZD

Dokud bude autor (a ostatní s Košíky plnými rádoby chytrostí) bojovat s větrnými mlýny Putina, nebude mu jasné o co jde a proč se děje to co se děje a proč se to divné děje zrovna tak. Pokud cokoliv funguje a nemá to současně logické vysvětlení typu jedna a jedna jsou dvě, jde zjevně o hru odehrávající se za jevištěm v zadních partiích divadla, kde reflektory nedosvítí. A autor, podobně jako ostatní, bude čučet na mediálně nasvícené jeviště a stále nechápavě kroutit hlavou nad dramatem, které pro něj nedává smysl. A ono funguje, jen smysl má pro ty za paravány.

6 9
možnosti
Foto

Nepotřebuju vidět do zákulisí, mně stačí vidět, když se děje jasná nespravedlnost a zločin. Víc ke svému postoji nepotřebuji, ani hledat stíny zákulisí.

5 0
možnosti
VB

Vítězství Ruska povede k nadopování jeho agresivity. Počítá se pouze výsledek, takže pravdivými se stanou všechny řeči kremelských propagandistů o slabosti Západu, nadřazenosti Rusů, Ruska i jeho armády. Další válka na sebe nenechá dlouho čekat.

Ponecháním Ukrajiny napospas ruské genocidě a vyšuměním slibů pomoci však zmizí důvěra uvnitř NATO i Unii. Spojenecké závazky se ukáží jako relativní, zbude jenom slabost a opovržení.

Na politické scéně vzroste obdiv k vítězící totalitě stejně jako tomu bylo po 30. září 1938 v Československu nebo po porážce Francie v červnu 1940. Zmizí přitažlivost Západu i liberální demokracie a vyznavačům totality narostou „ramena“. Zvláště, když euforii vystřídá kocovina rozčarování a otázka „... k čemu to všechno bylo?“. Dnešní západní politický model bude považován za neživotaschopný, v celosvětovém měřítku nastane jeho demontáž.

Ukrajina brání Západ, víc než si myslíme.

15 0
možnosti
RJ

Liberální demokracie, ne demokracie ale ta naše.

3 0
možnosti
ZZ

Ono je to jen o penězích.

Ti silní, kteří určují za co se peníze utratí - protože oni nedávají dary, ale pouze na úvěr, za který ti slabí ručí, si už spočítali, že ti slabí nebudou mít peníze na další úvěry.

;-)

0 5
možnosti
Foto

Čím více peněz, tím méně lásky...

3 0
možnosti
JZ

Možná by neškodilo konfrontovat realitu, ve které se Česká republika nachází. Dlouhodobý plný konsensus české společnosti dovedl tuto zemi k naprosté vojenské bezbrannosti a irelevanci. Z tohoto stavu pak také vycházejí početné důležité rady, jak by si kdo měl ve vojenských záležitostech počínat. To obyvatelé České republiky považují za statečný boj.

2 0
možnosti
Foto

,,Zruším armádu. Voni Vás ty srandičky přejdou" (,,Pane, Vy ste vdova");-)

1 0
možnosti
SB

Proto například nikdy neberu v úvahu nějaké kecy o tom, že ten a ten politik dělá České republice ve světě čest, zatímco za onoho nebo tamtoho politika se musíme jen a jen stydět.

V mnoha ohledech jsou i naši velice blízcí spojenci na tak nízké morální úrovni, že nevím, proč bychom se měli stydět zrovna před nimi.

Zdůrazňuji, že tím hovořím pouze o samotném pocitu studu. Když nějaký český politik provede něco nepěkného, tak samozřejmě třeba milionové škody zůstávají milionovými škodami a zaplatit je někdo musí. Ale samotný pocit studu? Když někdo nechá Ukrajinu napospas Rusku, tak v mých očích klesl natolik, že necítím důvod, abych se před ním styděl za to či ono nešikovné vyjádření toho či onoho našeho politika.

2 0
možnosti
Foto

R^Hodně lidí nechápe, že pomoc Ukrajině je vlastně sebeobrana, říkají:" u nás se přece nic neděje". Až se začne dít bude pozdě. Zlo je nutné zastavit okamžitě a důrazně.

17 0
možnosti
JK

Pan Kroupo, co myslíte, že se stane, když bude plánovaná ruská ofenzíva úspěšná a Rusové budou koncem roku stát na slovenských hranicích? Rusové to deklarovali jasně, už mnohokrát - Evropa je jejich území zájmu. Maximum, co jsou ochotni připustit, je nějaká forma "finlandizace" kupř. Francie, a ano, i Británie, protože tu sice nebude vzhledem k té vodní překážce možné fyzicky okupovat, ale raketa to tam vyřídí za minutu, jak už nám mnohokrát bylo řečeno. Evropa probendila celý rok diskusemi a posměšky o tom, jak jsou Rusové neschopní a jaká jsou to hloupá trdla. No a Rusko za ten rok rozběhlo zbrojní výrobu a lidi mu rukují do armády bez většího odporu. Sice reptají, ale 99% zrekrutovaných výcvik absolvuje a bude použito při té ofenzívě. V Evropě se diskutuje o tom, zda dát Ukrajině 14 či 21 tanků, technologicky nejméně 40 let starých. Ano, ruské tanky jsou průměrně asi tak 60 let technologicky staré, ale zato jich není 14, ale 14 tisíc. Nebo 30 tisíc? Nevíme, že. Evropa riskuje, že zde bude platit, že kvantita je kvalitou svého druhu. Ale tady se diskutuje o míru a lidi se zbývají tím, že se snaží co nejdříve přihlásit do předčasného důchodu. Zálohy naší armády tvoří v průměru 55-ti letí "kuzmiči", které posádkový lékař posledních 35 let neviděl. Samozřejmě, pro útěchu, naše evidence obyvatelstva je kvalitní, mezi kuzmiči tak nejsou mrtvé duše, chválabohu...... Teda koledujeme si. Může se stát, že USA při válce v Pacifiku bude nucena přenechat významnou část válčení v Evropě na Evropanech - a to jsem zvědavý, čím těm Polákům pomůžeme. Aby to nebylo tak, že si nás Rusové zaberou, pochytají naše mlaďochy a použijí je jako kanonenfutter při útoku na Polsko - tak jak to dělají s nevycvičenými mobiky teď u Bachmutu.

3 1
možnosti
Foto

No, tohle si já, na rozdíl od některých jiných lidí, uvědomuju, právě proto píšu takové články R^

5 1
možnosti
ZK

Čert se v tom vyznej. Tanky ne, pak tanky jo. A i kdyby jich tam poslali těch asi padesát, Zelenskyj jich chce snad čtyři stovky. No jasně, padesát tanků na frontu dlouhou přes tisíc kilometrů je jako plivnutí do moře a zároveň do tváře krvácejícím Ukrajincům. Není důležitý, kdy to dojde našim gaučovým bojovníkům, zamyslet by se měl Zelenskyj, že s mazíním medu kolem huby, se válčí blbě. Stejně je to i s letadly. Možná bude blízko laickej pohled na postoj Západu.

"Kucí slovanští, když vás to pořád eště baví, perte se a žerte se, ale jen na svým dvorečku. Nám vyhovuje bejt tím třetím v tom, když se dva perou. Ale jo, občas i přiložíme polínko, to aby se neřeklo, ale jen tak, aby to nelítalo přes plot."

Tak dobře, to je názor laika, přidám tedy odborný od generála Šedivého.

"Ten konflikt nemusí dopadnout tak, jak si přejeme".

3 0
možnosti
JK

Tak tak. Ovšem rozmezí toho "nedopadnout jak si přejeme" je na můj vkus hodně široké. Počínaje trvalou ztrátou krimu a konče třeba výbušnou prověrkou tělesných otvorů obyvatel Calais, ze strany Kadyrovců. Někde mezi tím jsme my. V některých variantách to možná přežijeme, v jiných zcela jistě nikoliv. Ale zato, předčasný důchod mnohým z kuzmičů byl přiznán, hurá!

1 0
možnosti
Foto

Také mám takový nepříjemný pocit, že západní státy začínají ve své podpoře Ukrajiny couvat. A kdyby se ukrajinský odpor zhroutil, co potom? Opravdu se domnívají, že Putin by byl "rozumný" a nechal si v podstatě jen to, co má dnes svojí kontrolou?

12 0
možnosti
Foto

Vidím to stejně jako Vy R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám