Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Agresivita v lidské společnosti byla, je a bude. Netřeba si nic nalhávat. Co je však její příčinou? Vidím to především v tom, že většina lidí je ovládána svým egem (tedy svým falešným já), které nás nutí neustále bojovat za svou "neotřesitelnou" pravdu, porovnávat se, soutěžit i tam, kde to vůbec není na místě apod. Zkrátka sebestřednost, hledání cesty nejmenšího odporu k dosažení domnělých výhod a pochybných uznání. K té soutěživosti "za každou cenu" nabádá trend společnosti, který už malým dětem od MŠ vnucuje neustálé soupeření. Jsou tak vedeny k tomu, že aby vůbec v životě obstály, musí se za každou cenu přizpůsobit tomu, co se po nich žádá, i když to je mnohdy v rozporu s jejich přirozeností a pravými potřebami jejich jedinečnosti.

A nyní k nadpisu vašeho článku: Kdyby tomu tak opravdu bylo a lidé si dokázali vzít z historie ponaučení, nemohla by se v různých variantách neustále opakovat. Lidem by se okamžitě rozsvítila červená kontrolka už v začátcích nastupujícího teroru, kterému by se přirozeně bránili. Co však vidíme dnes my, kteří jsme téměř polovinu života prožili v totalitě? Bohužel, valná část lidí nic nebezpečného, ačkoli agrese a útisk shora už dlouho nedosahovala takové intenzity, jako je tomu nyní.

1 0
možnosti

T36o16m45á95š 83H73y35n17e41k

16. 11. 2021 18:12

Nedávno novinář Etzler napsal status, že bohužel stále zemřelo málo odmítačů očkování. Já jeho slova chápu ne jako povzdech, kdy už konečně ti antivakceři vychcípají, ale spíše jako realistickou poznámku, že nic, než krutá covidová smrt některé lidi z jejich pomýleného přesvědčení nevyléí...........V tomto ohledu dost možná mnoho lidí, aniž by si to uvědomovali, vlastně současnou covidovou krizi vítá. Podvědomě, aniž by si to přiznali. Tato krize totiž řadě lidí umožňuje pomalu, ale jistě klesat právě do oněch hlubin lidské duše, do hlubin, kde podstata člověka, jako nejdravějšího tvora na Zemi, stále je. Člověk asi potřebuje k životu stranu, na kterou by se přidal, schází mu boj na život a na smrt, i když, jak už jsem psal, neuvědomuje si to a už vůbec si to nepřizná.

0 2
možnosti
Foto

Politici označili za viníka viru neočkované. Nejdříve tím, že je označili za jediné infekční a pak tím, že prý kvůli nim se přeplní JIP. Stále opakovaná lež se stává pravdou. Kdepak jsme to jen slyšeli? A stejně jako v minulosti se tupě papouškuje něco, co nedává smysl. Postupné rušení JIP a podhodnocený stav personálu? Vyhazování miliard za nesmyslné testování bezpříznakových? Nesledování nemocných před příchodem do nemocnice? Ne, mohou za to neočkovaní do 40 let, kteří se na covid JIPkách skoro nevyskytují a musíme jim zakázat společenský život. Včetně dětí.

Tupé pomáhání zlu, přičemž se autoři cítí navíc nadřazeni..

3 1
možnosti
Foto

... inu blbneš, a to už dost dlouho - tedy tady (podobně jako já a mnozí další), ale dnes ti musím v lecčems dát za pravdu, máme se dobře a dobře nám tak;-D;-)R^

0 0
možnosti
Foto

... po velmi dlouhé době, sis u mne vysloužil karmu (dodám jen, abych snad předešel zbytečné a nesmyslné konfrontaci);-)

1 0
možnosti

Kdyz se divam na minulost, pane Vladimíre Kroupo, snazim se si vysvetlit otazku PROC ten konflik vznikl. Co bylo pricinou. Proc ty kroky byly udelany a take, co prinesly.

Evropa je ta ucebnice pro kazdeho. Pri zamysleni, je treba si uvedomit, zda ty sily, predsudky a take citeni tech vsech "hracu" se zmenily, ci jsou jine a v jakem smyslu. Pohled na minulost Francie, Nemecka, Britanie, Ruske a dalsich, s porovnanim dnesnim, nam urcite dava pohled do budoucnosti. Jaky je vliv uvnitr kazde te zeme od obcanu a jak jejich lidri jednaji se tem, ktere vedou, zavdecit. Vyuzivaji mentalitu svych obcanu? Jak dalece? Je ta mentalita stejna jak v minulosti? Je silnejsi nebo se ztraci?

To jsou ty otazky, ktere mne zajimaji. I ty vnitrni, ktere se projevovaly drive a jak pusobi prave dnes.

Me internet dal nastroj k poznani. Snad take moje emigrace mi dala vetsi rozhled a porovnavaci duvody. Pod clankem o dulezitosti naseho Senatu jsem svemu priteli naznacil castecnou pricinu urciteho kroku v jine zemi v minulosti. Zeme nemela Senat a nema jej i dnes. Prave pro tento dnesni skutecnost jsem naznacil kroky vudce teto zeme, ktere ukazuji stejne mysleni tech vedoucich teto zeme jako v minulosti. A to je zastrasujici.

0 0
možnosti

J79a85k63u63b 52Š51o13l60c

16. 11. 2021 13:33

Já vidím hlavního viníka v internetu. Z důvodu čtenosti na nás každý den vybafne x článků o agresivitě Číny, Ruska ad., k tomu hrozba blackoutu (rychle si kupte zbraň), o globálním oteplování nemluvě, covid s ekonomickým dopadem + další a další. Skoro to vypadá, že za deset let bude konec světa. Nemyslím, že je to úmysl, jde pouze o čtenost, nicméně takový tlak na lidskou psychiku je těžké vydržet, takže v člověku narůstá chtě nechtě určitá obava, panika a samozřejmě roste i agresivita.

Skoro má člověk pocit, že se už jenom čeká na "atentát na následníka", aby to všechno začalo. Realita je snad ale jiná, nicméně nelze vyloučit, že tento tlak bude mít vliv i na reálný stav.

4 0
možnosti
Foto

Viníkem je pokrok, tedy technický, za kterým mnozí zaostali, neb je předběhl;-)

1 0
možnosti
Foto

J31a91n 96Š90i97k

16. 11. 2021 13:29

Myslím, že většinu problémů způsobuje dělení na oni a my a ukazování prstem. Jenže neexistuje žádné my a oni. Existuje jen my. Když se podíváte na výsledky voleb, jakých chcete, různých anket, apod je to všude 50:50 nebo velmi podobné. Když se objeví problém, tak ten to vyhrotí. Ode dne, kdy jakýsi netopýr proletěl jedním čínským městem, problémů přibylo.... Hezký den

0 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha, ovšem některé výplody géniů v diskuzi, především těch, kteří by se na napsání blogu nezmohli, stojí za to.

2 1
možnosti

J59o24s16e88f 64N65i14k80l

16. 11. 2021 13:25

Máte konkrétně někoho na mysli?

0 0
možnosti
Foto

Ne lidi,ale politici vyvolavaji agresi. Ve svete i u nas. Tak asi by to chtelo,pane Kroupo napsat blog,ktery agresi vlad odsuzuje? Treba proto,ze vlada vyrazuje neockovane DETI ze spolecnosti,coz zduvodnuje pouze preplnenim JIP s vekovym prumerem cca 70 let. I ockovani by se meli postavit proti vymahani DOBROVOLNEHO ockovani,pricemz neockovani zadny zakon neporusili.

2 2
možnosti
Foto

Nesouhlasím, agrese je v lidech od chvíle, kdy se daly dvě buňky dokupy...

1 0
možnosti
Foto

Inu, blbnete. Již Fr. Kocourek říkával: ,,Furt se něco děje" a ,,Furt ve střehu";-)

0 0
možnosti

J34o70s70e57f 72N74i95k91l

16. 11. 2021 12:36

Řekl bych, že zlehčujete dobu v které se nacházíme...

0 0
možnosti
Foto

S tím bidlem (protože nepředpokládám, že by autor myslel bydlo) jsem nepochopil, jak může protáhlá hůl k odrážení lodě či hřad k usednutí ptáků, pálit. Jinak si ale myslím to samé. Lidstvu nesvědčí dlouhé období blahobytu a bezpečí. Potřebuje občas vyhnat "na mráz", aby si začalo vážit tepla. Stačí mrknout na muziku a porovnat, jaké "kusy" se objevily po válce a jaké se skládají dnes. To samé, až na výjimky, platí i pro filmy, pro úroveň vzdělávání........

2 0
možnosti
Foto

Na vysvětlenou, pro ty, kteří si budou myslet, že jsem se pomátl. Autor bidlo opravil na bydlo. Pamatuji si, že právě u tohoto slova připouští čeština dokonce výraz bi/ydlo. To v případě, kdy je to možné zamýšlet pro obě formy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám