Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Osobně mám pocit, že bychom se měli sebrat a jít nalískat Číně na holou. Kdo de první chlapy? ;-)

Lidstvo navzdory propagandě nehloupne a posiluje humanismus, války nejsou tak časté a tak krvavé, takže za mě dobrý.

1 0
možnosti
JN

J44o86s67e72f 87N39i75k16l

16. 11. 2021 12:55

..."války nejsou tak časté a tak krvavé"...Pokud je sledujete z teplíčka domova v přímém přenosu sedě přitom pohodlně v hlubokém ušáku s kafíčkem na stolečku...tak za vás dobré...nalískat na holou potřebuje někdo jiný, Číňané rozhodně ne...a lidstvo díky propagandě a všudypřítomné reklamě hloupne...

3 1
možnosti
JK

Píšete například: "Snad právě to je důvodem zvyšující se agrese ve společnosti, arogance a mizející empatie mezi lidmi. Máme se asi už moc dlouho moc dobře, tak nás pálí dobré bidlo – doslova." Nejsem si jistý, jestli máte pro taková tvrzení oporu v realitě. Jestli jen nemáte před očima příliš zvětšený mediální obraz společnosti (mezi média zahrnuji i sociální sítě). Pokud běžně chodím po ulicích, do obchodů, jezdím po silnicích nebo v MHD, zajdu si do restaurace n oběd, nebo na výstavu, zajedu si na výlet, komunikuji s lidmi..., nijak nepozoruji zvýšenou agresivitu, aroganci či ústup empatie. Pokud se neocitnu v nesprávné chvíli na nesprávném místě, nemusím chodit ven ozbrojen, ani se nijak chránit před ostatními lidmi.

0 0
možnosti
Foto

I babičky říkávaly : ,,Když se začnou mít lidi moc dobře, dostávaj roupy. A pak se drbou";-)

0 0
možnosti
Foto

K17a96r28e89l 63C80a69c14h

16. 11. 2021 12:09

No to jste objevil Ameriku. Já pokládám za obrovské štěstí, že jsem se narodil rok po II.SV a že snad zemřu dříve, než Amíci vyvolají válku s Ruskem, nebo než dojde k občanské válce v EU z důvodu neschopnosti politického vedení ochránit vlastní obyvatele před muslimskou invazí. To, čím jsem musel za svého života projít, je pohádka proti hrůzám válek. Lidé jsou však nepoučitelní.

3 1
možnosti
Foto

Být na obou zmíněných stranách lidi jako ráčíte být Vy, tak už je po 3. světové. A po Zeměkouli. ;-D

2 2
možnosti
JN

J88o92s23e42f 90N64i22k58l

16. 11. 2021 11:54

R^R^R^"Máte někdo podobný pocit, nebo jen „blbnu“...?"

Takový pocit má určitě mnoho lidí. Nacházíme se v situaci, kdy "to může bouchnout", jak píšete, kdykoliv. Mezinárodní situace je od karibské krize nejhorší. Píšete, že: "Lidstvu ty války a konflikty asi chybí". Lidstvu ne, ale některým šílencům ano. V současné době válečný požár chybí hlavně vojensko-průmyslovému komplexu USA a dalším šílencům, které věří, že NATO je záruka míru a naší bezpečnosti...Obavy jsou zcela na místě a sdílím je stejně jako vy...Díky za tento váš článek.

0 0
možnosti
LP

podle me mate spravne ten popis situace a jeho zduvodneni. jen si nemyslim, ze k necemu velkemu dojde. Je velka skupina ockovanych a mala skupina neockovanych. Ta velka skupina si to svoje prosadi na ukor te male. Jakmile zacnou i zamestnavatele vyzadovat ockovani, pomery se jeste zvysi. Pokud vyzadovat nezacnou, lid si na situaci zvykne a ta se postupne zklidni. neockovani budou ostentativne popijet v garazovych hospodach, kde budou brblat. Nekdy za stovky let, se v disidentske rodine narodi charismaticky vudce, ktery se systemu postavi a neockovane vyvede z garazi na svetlo sveta. Rodinni prislusnici se po staletich spojenych s nenavisti opet obejmou a zapocne tzv. Usvit lidstva, ktere moudre povede charismaticky potomek Tomia Okamury.R^

0 0
možnosti
Foto

I23v81o 45C20i89l76i31c25h

16. 11. 2021 19:30

Já jsem proti covidu očkovaný, moji matku (80+) jsem k tomu očkování doslova přemluvil a přesto jsem velice zásadně proti tomu ořezávání svobod neočkovaným.

0 0
možnosti
JD

J20a24n 40D59o39u93š95e93k

16. 11. 2021 11:31

Vždycky když čtu něco takového tak se trošku zastydím. Má knihovna se přímo hemží sci-fi autory a životopisy Geralda Durrella. Z tiské popisující historii tu mám jen Schindlerův seznam a ten jsem vstřebal jen ve filmové podobě. Správné to asi nebude, ale když já se tak rád dívám do té krásně přikrášlené budoucnosti.

0 0
možnosti
VV

Tak to jste musel drive primo milovat socialisticke budovatelske filmy. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám