Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J41i21ř55í 45N77ě30m15e52c

17. 9. 2020 20:48

Samotná aktivace UKŠ mě přijde zbytečná a jedná se jen o předvolební tahanici. Proč?

No protože UKŠ má tuším cca 22 členů .. především jde o náměstky různých ministrů, šéfy policie, hasičů, NUKIBu, armády, hmotných rezerv atd. A já si myslím, že jelikož je tento orgán určený ke zládání krizí jako jsou velké povodně, vychřice, napadení státu atp. není boj s COVIDem tak moc jejich parketa.

V pohodě by stačilo, kdyby si udělali skupinu cca 5-6 lidí (vnitro, zdravotnictví, hygiena atp.) a dohodli se spolu.

V čem v boji s COVIDem pomůže např. šéf NUKIBu, nebo náměstek ze životního prostředí, mě vážně není jasné ..

1 1
možnosti

Dnes ve 13 hodin byl tiskovka Ministerstva zdravotnictví k současné situaci. Soudný člověk si z názorného a nic nezamlčujícího výkladu pana Duška udělal obrázek, jak situace vypadá a jaký bude asi vývoj. Tyto tiskovky se budou opakovat stejně jako na jaře, takže Babiše a jeho "epidemiologická" moudra už nebude brát nikdo vážně.

1 0
možnosti
JD

J59a21n 75D44o75u12š86e93k

17. 9. 2020 18:26

Když ona by stačila trochu té osobní zodpovědnosti. Nejen u voleb, ale i v běžném životě.

0 0
možnosti

Před chvílí o tom mluvil ekonom Tomáš Sedláček na PLusu, ovšem v tom smyslu, že v krizových štábech by právě neměli být politici, ale výhradně odborníci. Sám dodávám, že ani kšeftař Prymula by tam být neměl...

1 0
možnosti
JP

Zapomněl jste na roli ČSSD, bez ní by tato vláda nevznikla. A stále ji drží u moci.

4 0
možnosti
MK

Heleďte, já nevím, o co vám jde. Vždyť je to jen slabší chřipka. A virus slouží jen k budování Babišovy totality. Zubaři, fyzioterapeuté, onkologové, psychiatři a další kapacity to do nás hustí už od jara. Tak co se plašit?

„Takhle nejde žít“, „Tohle není život“, „Chceme žít normálně“, „Nestrašte nás chřipečkou, nejsme ovce.“ – Vzpomínáte, jak tyhle typy výroků plnili internet? A co teď? Teď si tito "nezmanipulovaní hrdinové odboje" holt musejí najít obětního beránka, na kterého hodí všechny viny.

:-):-):-)

0 1
možnosti
JR

J64a18n 94R96á54ž

17. 9. 2020 10:44

Babiš ve funkci ministra financí narazil na strop svých schopností, ale jeho ego (a nohsledi kolem něj) mu nedovolilo si to přiznat. A to jsou následky.

Z jiného "soudku":

Níže položil pan Kroupa otázku, která mne zaujala svou blízkou aktuálností:

" Ptejte se, jestli máme někoho, kdo vyvede naši zem z toho průšvihu"

protože jak se stále víc a víc ukazuje, současná vláda zadělává na větší průšvihy, než se na první pohled zdá a nikdo důvěryhodný, kdo by mohl naši zem z toho vyvést , podle mne na obzoru není .

Krajské volby jdou mimo mne, protože kraje ovládnou vždy ti, kdo se mezi sebou domluví a to bez ohledu na stranickou příslušnost . Mimo Jermanové, žádný hejtman nějak velké průšvihy v řízení kraje nedělal a když se mezi sebou v kraji lídři stran vymění, moc zlého se nepřihodí. Ale s vládou je to jinak.

Takže otázka jestli známe někoho, kdo je schopen vyvézt republiku z maléru, ve kterém je, bude hodně důležitá pro příští rok. Důvodně se totiž obávám, že jestli někdo (nový?) v čele dnes opozičních stran nebude vystupovat před příštími volbami natolik přesvědčivě, aby jeho straně přinesl dostatečný počet hlasů k volebnímu vítězství, zřejmě Babiš opět na počet hlasů vyhraje, ale pochybuji, že bude mít sílu dát dohromady koalici pro sněmovní většinu.Takže vládu by pravděpodobně sestavoval koaliční slepenec hodně nesourodých stran, bez jasného lídra, ale s množstvím funkcionářů s nabubřelým egem deroucích se do vlády. Což dlouho vydržet nemůže. Takže se dají v brzké době očekávat nové volby.

Ach jo!

4 1
možnosti
Foto

Zcela sdílím Vaše obavy...;-(R^

0 0
možnosti
VB

Andrej s dalšími figurkami, kterým lidé nevěří ani čaulidi musí z vlády. Ať si ji anonysti udělají novou, ale bez nich. Štáb nic neřeší, protože bude do toho kafrat a rozvracet odborná stanoviska.

3 0
možnosti
IM

I91v53a57n 98M20i64n54á33ř

17. 9. 2020 9:31

Naprosto souhlasím s autorem, že kontrola odborníků nad koronáčem by byla jediným správným řešením. Ironií ovšem zůstává, že - pouze za cenu posílení pozic socanů, kteří urvali svůj mocenský podíl ve vládě - jen shodou příznivých okolností. Jejich tradičně populisticko-sociální rozhazovačnost, sloužící k nákupu voličů je však se snahami Babiše - zcela srovnatelná.

4 0
možnosti
Foto

Spoléhám jen sám na sebe. Každé ráno vykloktám slivovici a při každém škrábnutí v krku opakuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám