Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Realistické zobrazení husitství v současné době není evropsky korektní. Muselo by se totiž ukázatm že husité byli dost často stejně brutální jako dnes islámský stát.

A současně k náboženství - křesťanstvi a textu bible přistupovali stejně jako dnes přistupuje islám ke Koránu, vidí v něm předpis, podle kteréhio se má i dnes řídit lidstká společnost. Stejně jako husité chtěli tehdejší lidskou společnost řídit dle bible.

0 0
možnosti
Foto

Zrovna se díváme...ale jediné, co to ovlivňuje to, že všude naprosto nejlépe hraje naše krásná Kroměříž :))

1 0
možnosti
LD

Slátanina to byla, ale v historických kostýmech, takže si divák odkojený kuchařskými seriály přišel opět na své, a ještě si může myslet, jakou kvalitu byl schopen zkonzumovat. Čeští vlastenci vzhlížející k monarchii vůbec netuší, že tato dáma připravila země koruny české o 1/3 historického území, které bylo jejich součástí od Karla IV. po 400 let. Silná germanizace prosazovaná Habsburky od její vlády pak vedla k duálnímu uspořádání monarchie s cílem český národ pokud možno asimilovat, čemuž se naše vlastní šlechta nadšeně podrobovala. Kostýmové melodrama na tom nic nemění.

2 0
možnosti
Foto

K93a12r72e76l 14C77a52c57h

6. 1. 2018 17:44

To duální uspořádání již chápu. Když byla monarchie ve srabu, tak pomohli Maďaři. Kdyby takto pomohli Češi, tak by to bylo jinak. Není z toho třeba dělat historickou křivdu. Jde o to pochopit historické souvislosti - sled příčin a následků a pokud možno bez emocí.

1 0
možnosti
ZB

Kdybych měl hodnotit film MT, pak bych mu musel dá (známkování jako ve škole) pětku. Nic jiného si ta hloupost nezaslouží.

0 3
možnosti
BJ

Za to ,co Čt předvádí, by měl mít pan Gř Dvořák jen minimální mzdu a ne mil. odměny

0 0
možnosti

Souhlasím s Vaším názorem :-)R^

5 0
možnosti
PK

Popravdě řečeno ČT1 už nesleduji léta,bo její program není koukatelný jen dvojka a TV 24 lze sledovat ́, takže ani MT jsem nesledoval,názory diskutujících mě překvapily a tak si to asi přehraju....R^

1 0
možnosti
BM

Skutečně po dlouhé době kvalitní historický film. A také výborné herecké výkony, konečně herci zase mohli skutečně "hrát", což bohužel na televizních stanicích je vzácností... Výborný opět Javorský, Kříž a velmi překvapil Kotek.

Jinak by bylo velmi zajímavé natočit film o Jiřím z Poděbrad. Patří k našim nejvýznamnějším historickým postavám a i jeho odkaz je v současné době velmi aktuální...

9 1
možnosti

soryjako, blbě jsem kliknul.

0 0
možnosti
RP

Film se mě líbil, odlehčené, nenáročnéR^.A byla jsem zvědavá na herecké obsazení, hlavně na výkon Kotka a povedlo seR^.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám