Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte co, zkuste navrhnout našeho scénáristu, režiséra, kameramana a obsazení hlavních postav z našeho "hnízdečka".

Pořád lepší, když to jinde natočí jako Sedm statečných, než u nás jako První republiku.

2 0
možnosti
Foto

No, je fakt, že První republika byla pro mě dost veliké zklamání a přitom, opět - téma jako hrom... Ale pokusím se odpovědět na Váš návrh. Co se tvůrců případného filmu z našeho dvorku týká, tak tady bych navrhoval spolupráci pánů Svěráků (obou), dále pak pana Marhoula. Do hlavních rolí bych nedával žádné "hvězdy", naopak bych vsadil na neokoukané tváře mladých a sportovně vypadajících herců - jistě jich na DAMU pár mají. Ve vedlejších rolích bych pak dal určitě prostor např. panu Rodenovi, Vetchému, Trojanovi, Kameramany, abych se přiznal, neznám.

1 0
možnosti
Foto

Není proč. Že z nich kom udělali viníky, stejně tak jako z naší exil. vlády, za tragedii Lidic a vyčítali jim následky, tedy tvrdé pesekuce, je také pravdou.

Že uvedený atentát zásadně přispěl k tomu, aby Benešova vláda byla uznána de facto, i de jure, i vládou USA i SSSR, což nás oficielně přiřadilo na stranu spojenců, a tím na stranu vítězných mocností, je věc naprosto zásadní. Jak to všechno připomene, či zdůrazní kterékoli dílo, to je otázkou. Ovšem film na toto téma by pak musel být spíše dokumentem. Nejspíše zde půjde pouze o ,,hlavní hrdiny" a ,,akci". Ale to ukáže až sám film. 8-o;-)

P.S.: možná je to i dobře, že to nebude točit nikdo z ,,našich". Je to i otázka konexí, financí, grantů, atd. A k čemu pak leckterá ,,díla" dospěla, je spíš k pláči, či vzteku. Naše filmy na tato témata jsou snad nejlepší ty, které byly točeny spíše z nadšení a vlasteneckých pohnutek v šedesátých letech. Např. právě jako Atentát, či Nebeští jezdciR^

3 0
možnosti

P25e93t34r 79P20á76l31k37a

3. 3. 2015 13:49

Sequensův Atentát považuju i po 50 letech za vynikající film a točit na stejné téma nový mi připadá zbytečné. Na téma atentátu navíc vzniklo v posledních 20 letech celkem dost zajímavého materiálu.

Pokud mi ovšem na dané téma něco chybí, jsou to filmy zaměřené na ty, kteří jsou na rozdíl od Kubiše, Gabčíka či Valčíka pro širší veřejnost více méně neznámí, a to domácí odbojáři, kteří jim pomáhali. Domácí odboj z roku 1942 je v centru dění z mně známých filmů snad jen v televizní Operaci Silver A, který byl navíc přijatý dost rozporuplně (hrozily tam i nějaké žaloby). Kromě pardubické větve odboje by si důstojnou připomínku zasloužili i pražští odbojáři v čele rodinou Moravcových a Janem Zelenkou-Hajským (jsou i v Sequensově filmu - Oliva, Hlavatý, Holý - ale na rozdíl od parašutistů velmi okrajově).

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, jen s výhradou, že si myslím, že od toho 64´ opravdu historici přišli na pár věcí, které by stálo za to do nového filmu zakomponovat. Třeba právě informace o pozadí odboje a odbojářů, kteří s atentátníky přímo spolupracovaliR^

0 0
možnosti

A Češi by mohli konečně natočit film o bratřích Mašínových. Jejich odboj a hrdinství.

3 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že se tady nikdo za české hrdiny nestydí. Dobrý český film na toto téma už existuje a na nový projekt tohoto rozsahu a realizační náročnosti u nás prostě nejsou peníze ani dostatečně profesionální štáby. Je naopak dobře, že to chtějí točit Američani, protože v anglicky mluveném filmu se s tím příběhem může seznámit asi tak tisíckrát víc lidí, než kdyby to bylo v češtině. Gabčík a Kubiš mají konečně šanci stát se světově slavnými, což jim přeju.

6 0
možnosti

Dokuď ten film neuvidim, zdržím se jakékoliv kritiky. Ale kdo bude hrát gestapáky a esesáky, když Oto Ševčík už je v nebi? :-)

0 0
možnosti
Foto

Někdo ze zdejších blogerů a diskutérů.

2 0
možnosti

tak se podívejme kolik národních hrdinů hráli cizinci, Johanka z Arku, Kolumbus, Evita Peron, Galileo Galilei, Sid, Mojžíš, Ježíš, Sherlok Holmes ect. ect. není důležitá národnost herce a zda dokáže onoho hrdinu pravdivě ztvárnit

1 0
možnosti
Foto

Zde plný souhlas. Důležité je jak film dopadne. Nic víc.

A k tomu je třeba dodat, že byli přece vysláni Angličany a pravý účel akce zůstal skryt.

1 2
možnosti
Foto

Určitě by bylo lepší, kdyby to točily Češi, ale pořád lepší než, kdyby to točili Američané, jelikož ty by to celé totálně překopali, jako tři mušketýry nebo teď nedávno šípkovou Růženku. Jinak, zahraniční film o atentátu už vzniknul, jmenuje se Operace Daybreak.

0 1
možnosti
Foto

Delate jako kdyby Sipkova Ruzenka byla puvodni ceska pohadka ;-D

2 0
možnosti

D50a93d96a66k 73P73e61t63r

3. 3. 2015 12:07

Pane Kroupo, výsadek byl proveden v noci na 29. prosinec 1941, atentát proběhl za dalších 5 měsíců. Najděte si, není to složité, kde a u koho žili a jak si užívali života v Praze.  A ty ženy. To by jistě  očekávaném filmu chybělo. Největší osudná chyba spočívala ve skutečnosti, že domácí odboj neměl být do akce zapojen. Akce měla proběhnout co nejdříve  po výsadku v době dvou až tří týdnů. Jeden z výsadkářů si dokonce vedl deník s včetně adresáře spolupracovníků. dostal se do rukou gestapa.To by jistě ve filmu také nebylo. Karma, jsem na rozpacích.

0 1
možnosti
Foto

J88a50k10u72b 64R76o61t32h

3. 3. 2015 11:52

Pane kolego, karma. Osobně se domnívám, že důvod je nasnadě (což říkám jako člověk, který měl co do činění s FAMU, zejména s katedrou Scénáristiky a dramaturgie): Téma je natolik NE postmoderní, natolik málo vnitřně rozervané, má tak málo odstínů (je tak krutě černobílé) a především tak zoufale přímočaré a apelativní, že něco takového zde (snad kromě Marhoula a ten se o to sám, pokud vím, snažil) nikdo napsat a natočit neumí.;-O

Jinak ale Britům držím palce.R^

1 0
možnosti
Foto

No, já jen doufám, že Britové film nepošlou do pekla Hollywoodského marasmu, kde na diváky působí ohýnky a výbuchy, a kde se patos plete do cesty realitě dané události.... Díky za karmuR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám