Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vladimíre, gratuluji, vynikající článek a pěkné fotky.

0 0
možnosti
MM

podobne jako se Dalibor musel naucit housti....

.....pred mnoha lety jsem se musel ja naucit varit, abych si v cizine uzil ceskou kuchyni.

 Mel jsem babiccin recept na nase prima houskove knedliky, ale jeji krajec (stejny jako na fotce) jsem sebou nemel. Celkem brzo po prijezdu do zamori jsem se spratelil s rakouskou rodinou, ktera me prakticky "adoptovala". Pani dom, Kaethe, byla ma kolegyne z prace a jeji dva synove byli kolem stejneho veku jako ja. Zatimco kluci se nechavali rozmazlovat mamou a jejim varenim, ja koukal se od ni naucit co jsem mohl. Zvlast me zaujaly jeji videnske houskove knedliky, ktere byly jednodussi nez babicciny a nepotrebovaly krajec.

Jsou na stejnem principu jako tady- do ridkeho testa se zamicha relativne velke mnozstvi kostek chleba a ze smesi se tvaruji knedliky.

Rozdil v prisadach je ten, ze namisto rohliku se pouziva dva dny stary chleba, bud uz na platky predkrajeny bily "toastovy", coz je klasicky recept. My ale davame prednost celozrnnemu toastovemu. Predkrajeny chleba zkrati cas krajeni na kosticky, ktere nesmi byt prilis velke. Krome mleka se dava jeste dobra lzice oleje. Mouka je hladka s praskem a na jeden salek mouky jdou 2 vajicka a salek mleka (salek =250ml). Take do toho nekdy, ciste pro obmenu, davame nasekanou zelenou petrzel, pripadne nasekanou anglickou slaninu.

Na salek mouky je zapotrebi obvykle aspon 50 dkg toastoveho chleba, nekdy platek - dva navic, zalezi jak absorbuje ridke testo. Videnske knedliky se netvaruji do sisek, ale mensich kouli a vari se 20 minut v pare.

1 0
možnosti
MM

pozn. pokud petrzel, pak ta plocholista, ktera ma vyraznejsi chut.

0 0
možnosti
Foto

Správně je to takhle, Vladimíre:

"Zlí jazykové tvrdili."

Nebo taky správně:

"Zlé jazyky tvrdily."

Ale zas abych Vás jen nekritizoval - jednou jsem jedl takovýhle knedlík. A taky žiju! :-)R^

3 0
možnosti
FF

:-))..já myslím, Václave, že Vladimír by vám měl dát každý článek ke kontrole než jej vydá...a bylo by to k dobru i nás všech, kteří tomu již nevěnují takovou pozornost a i když je to do očí bijcí hrubka, jsme jaksi takoví otupělí již.

0 0
možnosti

No sláva! Já věděl, že jsem tu foku z receptu už  někde viděl! Teď jenom nevím, kdo od koho opisoval! 8-o

http://miladasouckova.blog.idnes.cz/c/370545/Kdyz-vari-zencka-aneb-jak-se-varej-knedlici.html

2 0
možnosti
FF

:-))...tak ale pozor!...Vladimírovi tam chybí potravinový doplněk.."moucha v mléku"

1 0
možnosti
Foto

Jedině kynuté, bez rohlíků, jaké mě učila babička:-) Říkala jim "bačkory":-)

1 0
možnosti
FF

No Vladimíre, přijde mi to, jako že si k rajské mohu rovnou vzít rohlík...ale samozřejmě věc každého, co mu chutná a za splnění slibu, máte karmu. Škoda, že tu není Jana, jistě by měla velkou radost, že se dočkala:-)..a náhodou, krájet knedlíky nití, zas taková pakárna není!

1 0
možnosti
FS

Kolego, děsně tajná informace pro vás, jakožto člena širší obce kroupologické.

Jana tu JE! :-)

1 0
možnosti
ZM

Tyhle blivajzy taky děláme. A hodně mi chutnají s pečeným kuřetem a se zelím. 

I když pečené vepřové taky ujde.

0 0
možnosti
PT

Právě probíhá rodinný rozkol. Moje sestra jásá "jasně,to jsou ty NAŠE skvělé knedlíky, já říkám Bléé, zase ty brousky samá houska. Tuhé, kompaktní. Bez kvasnic i prášku. Když vychladnou, dala by se jimi ukamenovat padlá žena.Mám ráda kynuté "nacucávací měchury", jak píše paní Martina.

1 0
možnosti
Foto

J25a15n62a 56M59a86j73o72v63á

19. 10. 2013 18:44

Nikam se nerozkolujte, udělejte obojí a je klid :-). (já mám taky radši kynuté :-))

1 0
možnosti
PK

P35e57t94r 38K26o11l98á16ř

18. 10. 2013 14:19

Dám Vám tip, neboli zlepšováček. Těsto nakydjte na potravinářskou fólii a zabalte jako takový výlešek. Kraje toho válečku pořádně dotáhněte až vznikne takový velký bonbón.

Je třeba dodáthnout a utvarovat ten válec pořádně. Potom to dejte vařit.R^

0 0
možnosti
PK

P87e92t46r 25K45o91l61á32ř

18. 10. 2013 14:19

výleek-váleček

0 0
možnosti
TG

T82o78m65á63š 50G73a42y57e71r

18. 10. 2013 13:54

Nepochopím, jak někdo miluje houskové knedlíky bez housky!:-) Bez housky, to je "závodka" ! Předpis znám, je výborný:-) a berte můj ohlas jako objednávku na Vaši kuchařku. Doprovodné foto je fajn, jen mi tam u toho velkého nože chybí pro přesnost a dokonalost obvaz a leukoplast!:-)R^

0 0
možnosti
Foto

Bejvávalo, po uříznutí nehtu na palci levé ruky už jsem opatrnej...R^;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám