Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Ale Vladimíre, udatný rytíři, jste to zase vzal hopem.

1. EK má recht - jednostranné vztyčování barier na vnitřním trhu není povoleno.

2. V souvislosti s námořní blokádou EU povolila transit obilí.

3. Orbán to zatrhl z politických důvodů, Poláci a Slováci proto, že jejich úředníci nejsou prostě schopni zajistit, aby z těch tranzitujících vlaků nemizelo obilí do domácího oběhu.

Takže pravda je taková, že problémem není ukrajinská pšenice, ale hamižnost a levárny, které s tím obilím dělají Poláci a Slováci, kteří se na tom snaží zbohatnout.

Takže tu opět vlastní zhovadilost svádíme na Ukrajince.

5 5
možnosti
Foto

Myslím, že vám uniká, že ta pravidla měla dávno zajistit EU - když už nedovolí jednotlivým státům aby se sami bránily něčemu, co nechtějí, měla EU nejdříve přijít s jednoznačnými pravidly hry, aby se právě zamezilo nějakému mizení ukrajinského obilí určeného pro Afriku a Asii, do "domácího" oběhu. Takže celý váš příspěvek je postavený na mylné premise, že absence vzniku pravidel a bezpečnostních opatření je na straně národních států...

2 1
možnosti
Foto

Škoda, nemám premium :)

0 0
možnosti
BH

To by snad vyřešila potravinářská inspekce, ne?

0 0
možnosti
Foto

Ukrajině je třeba pomáhat za každou cenu, zvlášť, když na rozdíl od okolních států, se k nám dováží pouze nezavadné obilí a suroviny. Vláďo dobrý text.

4 1
možnosti
OD

Naopak, Šíšo, tyhle vlaky tu vozej různý krámy, lidi to kradou z vagonů, pojďme vytrhat koleje, bude klid.

Já se nejen směji Vaší prostoduchosti, ale i Fialově naivitě, když tvrdí, že on ten tranzit před Andrejem a ostatními žrádlobarony uhlídá.

Chudáci Ukrové netušili, že narazí na národní zvyk krást a podvádět, který nám společný pobyt v socialistickém táboře tak pěkně vštípil.

1 0
možnosti
PN

P95e16t93r 60N63e33d84v47ě61d

18. 4. 2023 11:29

Je tedy divné, že se obilí určené pro hladovějící Afriku dostane k nám. A že je plné pesticidů? Možná jsme odolnější než Poláci, Slováci a Maďaři. Možná si nás Ukrajinci více váží a dali nám produkt splňující normy. Možná Nekula lže o testech.

Zcela jistě však v Polsku, Slovensku a Maďarsku nemají Babiše, kterého chtějí za každou cenu zničit a je jim jedno, kolik to odskáče lidí...

14 2
možnosti
Foto

Tak Babiše bych do toho netahal a když, tak mně něco říká, že když jde na něčem vydělat třeba i na úkor zdraví lidí, byl by první, který by do toho šel. A ano, je pravda, že obilí, co se "zaseklo" v Evropě mělo jít do Afriky a části Asie. Otázka je, zda by tyto země měly taky problém s kvalitou a další otázka je, jak mohla EU dopustit, aby se to obilí právě v Evropě "zaseklo".

1 0
možnosti
MK
MP

Bohužel, ani ukrajinské průmyslové firmy většinou nevědí, že existuje něco jako QM, natož zemědělci.

0 0
možnosti
Foto

Asi. Ač mnohé je v rukách nadnárodních s obratem nemalým;-)

1 0
možnosti
Foto

:-)Čemu se, čemu? Aha. Asi divení se, že spojité nádoby jsou propojené;-)

1 0
možnosti
LT

L40u84d91ě18k 39T73o64n40d66r

18. 4. 2023 11:15

Není to srandovní paradox? Před půl rokem se všichni čílili, že máme drahé potraviny, protože - mimo jiné - podražilo obilí. A teď když můžeme mít levné obílí z Ukrajiny a tím i levnější potraviny, tak se zase čílíme :-)

No prostě "Češi"...

2 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s Vámi. Je to stejné, jako byste okřikoval lidi, že lžou, když říkají že mají málo jídla, protože venku se všude válí spousta zaječích bobků. Víte, je rozdíl mezi jídlem co nehrozí nebezpečím pro zdraví a jídlem, které je plné pesticidů, plísní a Bůh ví čeho všeho ještě.

6 1
možnosti
JN

J34o47s75e70f 68N41i48k53l

18. 4. 2023 11:09

R^R^R^Je to vůbec možné, co tady píšete? Vy chcete kritizovat rozhodnutí EU?

0 0
možnosti
Foto

A proč ne, vždycky jsem se snažil všem měřit stejným metrem - padni komu padni.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám