Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

6 ,8 let zpátky dovezl obchodník med z Ukrajiny kontaminovaný antibiotiky a prodal ho v ČR jako český a díky tomu bylo zlikvidováno Včelpo a milionové škody. SVS nařídila likvidaci tohoto medu ve spalovně a přesto se opět objevil v obchodní síti.

Tady vidíte ,že obchodníkům nezáleží na tom co lidi snědí ale jak si namastit kapsu. Ten obchodník nebyl nijak postižen.

13 0
možnosti
Foto

Antibiotiky včely léčí například i v USA. Včely jsou pak odolnější proti včelímu moru. Je samozřejmě nutné postupovat tak, jak se postupovat má, aby se ta antibiotika dostala v co nejmenším množství do medu. Problém z toho dělá EU svým plošným zákazem.

1 0
možnosti
Foto

Někdo si něco přečte a přidá k tomu pár smyšlenek hlavně, že je to proti Ukrajině. Za celý problém může EU. Ta povolila aby přes Polsko a další země aby šlo obilí z Ukrajiny do Afriky, protože po moři, jako dřív je to znemožněno.Nezajistila, ale žádnou kontrolu a zrušila cla. Toho se chytli obchodníci z obilím a začali z Ukrajiny dovážet obilí určené pro krmné účely a prodáva jej jako potravinářské. Něco odobného, jako s topnými oleji. Maďarsko zachytilo 25 tun kukuřice upravené GMO. To, ale EU nezakazuje a jsou země, které takto upravéné obilí a kukuřici používají 70 let bez problémů. Ukrajinské obilí nakupují a vyvážejí obchodníci a ne vláda Ukrajiny. Co nakoupí to mají.

3 3
možnosti
ZZ

Do Afriky nic přes EU nejde !!!

O obilí mají zájem státy, které silně dotují výrobu masa, jako např. Španělsko, Francie, Nizozemí i Německo.

:-P

0 1
možnosti
Foto

A60l84e14š 11M84e48r13t11a

18. 4. 2023 16:09

Loni vyskočila cena pšenice pro maloodběratele ze zruba 500 kč za metrák na nějakých 1 000 až 1 500, nyní se prodává okolo 1 000, takže pokud ukrajinská pšenice pomůže k návratu k původním cenám tak proč ne. Náklady na paliva jsou už zpět, takže není důvod nynějších cen.

2 1
možnosti
LS

Byly vůbec někdy dříve problémy

s dovozem obilí z UA?

Jakmile je to toho zapletená proruská veš Orbán, tak je jasné odkud vítr vane.

2 6
možnosti
Foto

No nevím, myslíte, že tací Slováci mají nějaký důvod jít zrovna Orbánovi na ruku...?

4 2
možnosti

Tak tady samozřejmě nejde o nějaké závadné obilí, ale jako vždy o prachy.:-)

12 2
možnosti
ZD

Ve výčtu problémů jste neuvedl GMO obilí, které se na Ukrajině také pro zahraniční firmy pěstuje. A je zajímavé, že se o závadnosti jen dohadujeme. Kde je výrok nějaké akreditované laboratoře, že je to pravda a nepotravinářské obilí se nám vyhýbá?

A nakonec jednu osobní poznámku ... konečně už I u vás dochází k posunu názorů.

8 0
možnosti
Foto

Podle dostupných informací se v tom, co jde přes naše území, při testování nic závadného nenašlo. A obilí z Ukrajiny může mít vliv na mírnější ceny zboží pro koncového spotřebitele. Tak co včíl? :)

15 3
možnosti
Foto

Víš, mně přijde zvláštní, že nás to závadné obilí mine, když ho našli v Polsku a na Slovensku. Co se týká té mírnější ceny pro koncového spotřebitele - pro kterého? A opravdu přijmeme jídlo z nekontrolovaných produktů? V tom článku, na který dává odkaz pán nad Tebou, je dobře vysvětlené, proč mohou na obilí z Ukrajiny vznikat různé plísně a houby.

0 1
možnosti
RP

Četla jsem že i v rumunských skladech je tisíce tun pšenice z Ukrajiny, přístavy přeplněné, dálnice plné nákladních aut se značkou UA. Ukrajinské obilí je osvobozené od cla, od nutnosti předložit hygienické vysetrenia a hlavně tranzit obili není regulován neexistuji žádná pravidla pro sledování produktů. A k tomu maji povolené na Ukrajině používat pesticidy a insekticidy což asi v unii není povolené. Takže to není výplod Slovenska, Maďarska, Polska ale přidává se Rumunsko i Bulharsko.

11 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám