Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

O inteligenci Černochové si už dávno myslím svoje, takže na rozdíl od jejich nadšených podporovatelů mám výhodu v tom že nejsem překvapen. R^

16 8
možnosti
LS

Že zrovna vy píšete o inteligenci. Vy, který jste nadšeně karmoval kdejaký dezinformační nesmysl o mírumilovném Rusku.

4 1
možnosti
LS

Neskutečné pokrytectví, snad omluvime omylem spadlou raketu na Polsko ale stovky raket bombardujíci UA už nikdo neřeší. To se bere jako samozřejmost, nikoho to už nijak nevzrusuje, pohodička, nás se to netýká. Už výše karmy a přítomnost proruskeho fanatika (smazaného) Petříka je varující!

18 2
možnosti
Foto

Jj, tady je spousta lidí, kteří "se nechtějí zastávat Ruska, ale". :-/

6 1
možnosti

Střely systému s-300 jsou při i po startu zajištěné proti výbuchu a aktivuji se až před cílem a pokud střela cíl mine tak se opět zajistí a po dopadu nevybuchne!!Střela má i druhý systém a to je systém sebedestrukce. Ani jeden systém nebyl aktivní a otázka je proč ?

0 1
možnosti
RJ

To nevíme. Žádný systém není bezporuchový.

0 0
možnosti
JR

J75a64n 19R47á85ž

16. 11. 2022 18:44

Blbka zůstane blbkou a je jedno zda je v čele Sněmovny nebo ministerstva obrany.

31 3
možnosti
KK

Kam se hrabe ministryně obrany na premiéra, to je úplně jiný level:

,,Dnešní masivní raketové útoky ruské armády na Ukrajinu jasně ukazují, že Rusko chce terorizovat její obyvatele a zemi dál ničit."

7 9
možnosti
JZ

J65a87n 41Z28i88e26g25l87e59r

16. 11. 2022 19:21

Premiér Fiala řekl pravdu, nechápu, co se Kameníkovi nelíbí? To, že rusáci záměrně maskrují ukrajinské civilisty, je pravda.

15 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 7
možnosti

Kdyby nedoslo k velkemu tresku tak by to bylo bez problemu

4 2
možnosti
AV

Stále to platí.

Pamätám si ako v jednom zábavnom programe pán Šimek a pani Bubílková

" riešlili" kto koho viac ošklbal pri delení federácie. Keďže to bola úloha neľahká

riešenie nenašli ;-D

Nakoniec pani Bubilková zahlásila: Ale tých volov sme si rozdelili spravodlivo.

Akých volov prosím Vás, pýta sa pán Šimek.

No, tých čo nám vládnu odpovedá pani Bubílková.

Aj keď v tomto prípade maju Slováci väčších volov, na pravde to nič nemení.

9 0
možnosti
VB

V86i11l27é10m 46B41a22r10á30k

16. 11. 2022 17:04

V okamžiku, kdy byly informace o dopadu dvou raket, nemohly by to být zřícené protiletadlové rakety Ukrajiny. Takže ty řeči byly zcela na místě.

Jinak, škoda, velká škoda, že ty rakety nebyly odpálené Rusáky.

1 20
možnosti
TB

Je lepší počkat na informace, než ze sebe dělat tydyta...

17 1
možnosti
RK

R41a92d43i63m 30K51a26l25a82s

16. 11. 2022 16:45

S tím, že některé soudy byly unáhlené souhlasím. I když asi i tak bylo zřejmé, že pokud byly rakety vystřeleny Ruskem, jde o omyl. Rusko rozhodně není v pozici, že by si mohlo dovolit čelit NATO. Dráždit hada bosou nohou rovná se v jejich případě sebevraždě. Sice by asi ani tak NATO přímo vojensky nezasáhlo, ale jistě by se zvýšil nebo zkvalitnil přísun zbraňových systémů na Ukrajinu.

Na druhou stranu se vždy říká, že je primární řešit příčiny nikoliv následky. A příčiny jsou takové, že Rusko vysílá do vzdušného prostoru bezpočet raket s tím, že mají spadnout na Ukrajinu. Už to je samo o sobě hrozné. Ovšem, kde je záruka, že skutečně spadnou pouze na Ukrajině? Pouze v uvozovkách... Nikde. I pokročilé zbraně jsou jen stroje a nikoliv stoprocentně bezchybné. Jestli dnes na Polsko spadly ukrajinské rakety, zítra to klidně mohou být ruské. Vyloučit to nelze. Rusko sice primárně ohrožuje Ukrajinu, ale svým způsobem i státy příhraniční.

A nakonec, nikdo nemůže po Ukrajině chtít, aby jen tak seděla a nechala si na hlavu padat jeden Putinův dáreček za druhým. Bránit se musí a má na to právo. Sestřelit jinou raketu je těžší než ji vystřelit a příležitost k chybě roste. I za to, že se Ukrajina o něco podobného musí pokoušet, však může Rusko... A nikdo jiný.

Proto musí závěr znít, přestože se zdá dramatický, že za mrtvé v Polsku skutečně může Rusko. Pokud tedy nechceme Ukrajině vynadat, že nemá dělat nic a nechat se Ruskem ničit.

2 1
možnosti
ZZ

Nikde v okolí nejméně 200 km od místa dopadu nebyl zjištěn žádný výskyt ruské nepřátelské rakety na který by protivzdušná obrana Ukrajiny měla střílet.

Ano chyba se stát může, ale neměla by se vina předem svalovat na Rusa a Zelenský na této verzi stále trvá. Neměl by svá slova vzít zpět a říct už pravdu ?

:-/

9 4
možnosti
PM

Dezinformace

"znamená aktivaci článku 5. smlouvy mezi členskými státy NATO, který tkví v tom, že bude-li napaden byť jen jeden jediný členský stát, znamená to okamžitou vojenskou akci všech zbylých členských států"

je tu obecně rozšířená.

Ve smlouvě je napsáno pouze

"..pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly.."

2 0
možnosti
Foto

Žádná "dezinformace" pouze zjednodušený základní výklad.

0 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám