Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Existují lidé, mezi které se hlásím, ( autor nás poctivě zmiňuje) kteří v žádném šiku nestojí, ale z kandidatury bolševické gumy je jim minimálně smutno. Nevím jestli autor nechápe rozdíl mezi člověkem, který v zadrátované zemi sloužil za účelem obživy sebe a své rodiny bolševikovi tím, že chodil do nějakého zaměstnání a zmiňovaným prezidentským kandidátem. Tento se dobrovolně přihlásil do ozbrojené složky, která otevřeně deklarovala svůj úmysl zaútočit na a zničit tehdy svobodný svět. A jak to vypadá, byl u toho ještě šplhoun.

7 1
možnosti
Foto

Dnes, v dnešní demokratické době, jsou lidé, kteří chtějí dělat vojenské řemeslo, imponuje jim, cítí, že je to něco, co chtějí dělat. A představte si, že tací lidé, většinou muži, existují od doby, kdy vzal člověk poprvé do ruky klacek, tedy tací žili i v době bolševismu.

1 2
možnosti
ZH

Gumy nemám z podstaty (a také zkušenosti) rád. Navíc je jasné, že je to kariérista jak poleno. Na druhé straně to, jak se ho bojí prolhaný estébák, mi dává dost srozumitelný signál, jakým směrem uvažovat.

3 0
možnosti
RW

Někdy to vypadá, že se účelově řeší právě Pavlova komunistická minulost, aby se překryly jiné problémy.

Pavla primárně diskvalifikuje z presidentské funkce jeho "úspěšná" vojenská kariéra - nikdy nezažil život "běžného člověka", ale celý svůj pracovní život prožil v systému velení a jasně dané hierarchie. U všech ostatních kandidátů je možné zjistit, jak se rozhodovali, jak se chovali v konkrétních situacích, to ale ohledně Pavla nikdy nikdo nezjistí.

Druhá věc je to málo co se zjistit dá. Kdo chce volit Pavla ať se zamyslí jestli souhlasí s tímto:

"Během americké invaze do Iráku v březnu 2003 Pavel, který působil jako styčný důstojník na americkém velitelství v Kataru, varoval, že Irák by mohl použít proti invazním jednotkám zbraně hromadného ničení." - V té době samozřejmě VB i USA věděli, že Irák žádné použitelné ZHN nemá...

"Pavel podpořil tureckou invazi do Afrínu v Sýrii, která začala v lednu 2018 a byla namířena proti syrským Kurdům, které Turecko označuje za teroristy; prohlásil, že Turecko má právo na sebeobranu před teroristy a NATO bylo Tureckem o vojenské operaci informováno."

Citováno z wikipedie

1 2
možnosti
Foto

Pokud vycházel v roce 2003 z informací, které byly USA a VB prezentovány, a sice, že Irák má k dispozici ZHN ( i když je ve skutečnosti neměl, což ale Pavel přeci nemohl tehdy vědět- nebyl v systému amerických vrcholných špiček...), nedivím se, že varoval před jejich možným použití. Saddámovi šlo tehdy o kejhák a člověk takto zahnaný do kouta může spáchat neskutečné věci - takže to jeho varování logiku mělo, alespoň pro lidi, co uvažují alespoň trochu takticky-vojensky. Do problematiky Kurdů a Turků nikdo z nás nevidí, tím spíše ne volič českého prezidenta, proto si myslím, že by zrovna tohle řadový český volič neměl vůbec řešit.

4 0
možnosti
PC

Proč mluvíte o strachu? Proč se nezabýváte podstatou, jíž je čítanková ukázka vrcholeného kariérismu a bezpáteřnosti, kdy je jedinec schopen těžit z jakéhokoliv režimu (a to dokonce i se zbraní v ruce!)? Ale nemyslím tím zdaleka jenom s. Pavla, ale VŠECHNY, co takhle činí, tedy i ty bez zbraně ruce.

Vy jste asi neměl s bývalým režimem žádný problém, když Vám TOHLE nevadí, ba dokonce ty, kteří mají (nejen) v této věci jasno (většinou vlastní neblahá zkušenost s kom. totalitou, silou udržovanou kom. lampasáky), označujete za přívržence jiných překabátěnců.

5 1
možnosti
Foto

Protože Babiš a spol. mají gatě od smůly, jen si pomyslí na to, že by Pavel ty volby vyhrál...

4 0
možnosti
Foto

J66a55n 46Š47i80k

26. 10. 2022 15:54

Dnes jsem se s panem Pavlem setkal a mohu potvrdit, co napsal jeden z jeho bývalých podřízených. Totiž, že na ně nikdy nekřičel, protože to nepotřeboval z důvodu přirozeného respektu, který vyjadřuje svou osobností. Nemá podle mě charisma, kterým by uchvacoval davy a vyjadřuje se dost úsporně. Není to však právě jedna z vlastností, kterou řada předchozích politiků, hlavně v posledních letech neměla? Vidím v něm naději, že ze zástupu politických blábolilů blábolivých přijde na Hrad někdo, kdo vrátí tomuto úřadu jakousi vážnost. Nemyslím tím styl Otce či Báťušky národa, ale právě ten přirozený respekt, který v sobě má přinese sebou na ten úřad. Tohle podle mě ostatní kandidáti nemají či, jako např. paní Nerudová, u sebe teprve budují. Za jeho největší handicap považuji nezkušenost v naší politice. On sice fakticky politický úřad vykonával a v kontaktu s politiky byl, jenže každodenní řešení vnitropolitických situací, u kterých by měl působit třeba jako mediátor...nevím. Díky za článek a přeji hezký den

15 0
možnosti
Foto

I já Vám díky. Té politické nezkušenosti u generála bych se nebál. Vezměte si, že náš nejlepší prezident bych chlap, co uměl koulet sudy v pivovaru, a o vrcholné politice taky věděl houby...;-)

2 0
možnosti
Foto

J76i28ř22í 39K54i41n26d16l

26. 10. 2022 15:54

On rozvědčíkem musel být jinak nemohl sloužit u jednotky speciálního určení. Ta jednotka existuje do dnes a patří mezi elitu naší armády a její vojáci absolvují stejný kurz. jak Pavel.

3 1
možnosti
DS

Mám strach, že v druhém kole bude stát vojenský rozvědčík proti civilnímu rozvědčíkovi. Kdysi jsem byl docela hrdý, že jsme měli prezidenta Havla a ne prezidenta Mohoritu (pardon Kwasnievského) jako Poláci. Holt i na nás nejspíš dojde, jen máme o 30 let delší vedení.

0 0
možnosti
Foto

J13i17ř95í 34K13i85n35d32l

26. 10. 2022 16:00

Vojenský rozvědčík Generální štábu se zajímal o věci čistě vojenské, jako je ochrana vojenských objektů před pronikání výzvědných služeb, v případě války byl vysazen na území cizího státu, kde monitoroval pohyb cizí arnády a prováděl teroristické akce. Tak, jak to dělají všechny armády na celém světě. Civilní rozvědčik spadal pod Ministerstvo vnitra a spadá tam pořád. Za komunistů vyvzvědnou činnost zajišťovala StB, spadající pod Ministertvo vnitra, která rozvědčíky připravovala a cvičela. Ti byli zaměřeni proti civilistům a vnitřním nepřátelům. Diplomaté spadali pod Ministertvo zahraničí, které je připravovalo a školilo pro diplomatické služby.Jasné ???

0 0
možnosti
Foto

Výborně, Vladimíre:-)R^

Když bych přišel o čich, tak bych lejno od čokoládového věnečku poznal, co kolem něho létá. Pokud by kolem něho létali např. komentátor Bartoň nebo bloger Petřík, tak by mi bylo všechno jasné. Diskuze mi to jen potvrzuje.

Samozřejmě je tu ještě druhá /menší/ skupina, se kterou jinak názorově souzním, ale nesdílím s nimi jejich vyhraněný postoj. Tam nemám co řešit - prostě to respektuji a beru na vědomí.

4 0
možnosti
Foto

Však nejméně Bartoň kolem něho létal, jestli v nějaké diskusi o Pavlovi byl i Petřík si nepamatuju, já na něj nejraději hned zapomínám... :-)

1 0
možnosti
JR

J49a84n 19R71á79ž

26. 10. 2022 14:22

To, že pan Pavel byl komunistou a školil se na špiona všichni ví a stejně tak většina ví o jeho kariéře ve strukturách NATO, Takže omýlat to stále dokola je už passé. Pro většinu lidí totiž předlistopadová část jeho kariéry problém pro volbu Pavla prezidentem není. Problémem se to pro mnohé stalo, když to za problém zřejmě začal považovat sám pan Pavel, protože jinak by tuto svoji životní i kariérní etapu zcela zbytečně nezamlžovat a proč by jinak o některých jejích úsecích zcela zbytečně přímo lhal? Tohle je totiž skvrna na jeho dlouho budovaném image rovného a čestného chlapa.

PS. Já volit pana Pavla nebudu z principu, že komunisty, ani ty bývalé nikam nevolím, ale bude-li zvolen, vadit mi to rozhodně nebude.

2 0
možnosti
Foto

A co když o některých věcech ani dnes nemůže (veřejně...) mluvit? Napadlo Vás to?

1 0
možnosti
FL

Já bych nevymýšlel konspirační teorie. Píše se o něm protože lidi zajímá co jsou kandidáti zač. Co autor říká, že je dlouho známé, jsem se já například dozvěděl až teď. Autorovi vadí že se o tom tolik píše (zřejmě je jeho příznivec), takže o tom napsal ještě další článek :)

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám