Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Jako urážet všechny lidi, kterým se nezdá, že bývalý komunistický rozvědčík je tím nejlepším adeptem na prezidenta, je docela silná káva....

11 6
možnosti
Foto

J85i33ř70í 56K30i82n71d25l

26. 10. 2022 18:40

Jeněž Pavel nebyl rozvědčík, byll vojenský průzkumník i jedntoky zvláštního určení. Nejlepší adeoptem v Čechích je notzorický alkoholi, soudy usvědčený lhář, zlomeslý a zlý dědek, Není vhodně ten, kdo dělal dobré jméno naší republice v zahraničí. Ten není pro Pepíky dobrý.

7 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 3
možnosti
KK

Komouš a ještě k tomu guma. Odporná kombinace. A ještě umocněno tím, že ne jen nějaká obyčejná guma, ale rozvědčík. A ne jen řadovej komouš, ale funkcionář.

10 4
možnosti
RK

Ud fandy Babiše chucpe :-P

3 2
možnosti
JK

Na kandidaturu Pavla (případné jeho zvolení) doplácení ti, kteří nevstoupili do KSČ, nechodili k volbám, do průvodu atd. Často byli pod tlakem, ať zúčastní, vstoupí....A to oproti Zemanovi udělal Pavel před rokem 1989 kariéru a po převratu taky.

1 3
možnosti
SB

Vladimíre, navzdory našemu určitému přátelství, kdyby existovala antikarma, za tento článek bych ti ji dal.

Já povolání vojáka považuji za poctivé jen v demokratických státech.

5 2
možnosti
RK

Minule jste mi neodpověděl, zkusím to znovu. Proč vám, skalnímu Zemanovci, nevadila jeho otevřená kolaborace s Ruskem a Čínou.

5 1
možnosti
SB

Pro mne jsou všichni, kteří vstoupili dobrovolně do armády v době Husákovy normalizace, osobami nemorálními.

Moje vlast byla tehdy okupována cizí mocností a naše armáda tady byla jen jako prodloužená ruka té cizí mocnosti.

Kdybych byl mladší, tak bych dnes pro demokratickou zemí klidně vojáka z povolání dělal. Tehdy jsem mladý skutečně byl, ale podepsat to armádě, to pro mne nepřicházelo v úvahu.

Připadal bych si jako kolaborant s Moskvou.

2 0
možnosti
MK

Za Husáka nikdo nevstoupil do armády dobrovolně. Nějak jste pozapomněl na to, že tenkrát byla vojna povinná.

2 0
možnosti
Foto

J46i92ř62í 93K34i30n92d82l

26. 10. 2022 17:10

Celý útok na favorita prezidentských voleb začal v Právu, kde šéfuje komunistický novinář Zdeněk Porybný a Novinky CZ, které ovládá Babiš. Staré komunistické struktury Pavla nenávidí. Pavel je také zcela jistě terčem vlivové agentury Andreje Babiše, která bedlivě sleduje vývoj preferencí jednotlivých kandidátů před klíčovým rozhodnutím, zda má kandidovat samotný oligarcha, anebo raději jiný, ale jím nasazený kandidát. Proto je snahou zdiskreditovat generála Pavla a t tím uvolnit místo pro kandidát, kterého nasadí Babiš, který bude loajální k ANO a bude proti válce na Ukrajině a bude pro ukočení války za cenu ústupků ze strany Ukrajiny. Přitom z toho článku o Pavlovi se jeden nedozví nic, co by nebylo známé.

6 5
možnosti
ZZ

Silně pochybuji, že Novinky ovládá Babiš !!!

Spíš to vypadá na nějakou provázanost se Seznamem.

;-)

5 0
možnosti
Foto

J41i33ř22í 12K66i83n18d11l

26. 10. 2022 17:08

Po revoluci se znova budovalo nové Vojenského zpravodajství Generálního štábu a budoval jej genrál Radovan Procházka, voják politický vězeň s padesátých let, který byl odsouzen na doživotí, a tu mu bylo změněno na 15 let. Při budování vojenského zpravodajství si vzal jako asistenta Pavla, jako osobu bezúhonou, odobrně zdatnou, které on důvěřoval. Ve své kariéře Pavel pokračoval v budování demokratické armády západního střihu.

4 3
možnosti
JV

On si ho vzal jako naprosto oddaného vojáka ochotného plnit rozkazy s nadšeným úsilím, který neřeší, kdo mu zrovna velí. To byl hlavní důvod.

1 1
možnosti
MK

Už jsem tento názor psal v několika diskusích, ale nedá mi to a zopakuji jej:

I kdyby byl Petr Pavel v deseti různých komunistických stranách, stejně bude pro mě mnohem přijatelnější, než agent Bureš.

Ono nejde jen o to členství, ale o osobnost vůbec. Pavel mi přijde jako vcelku férový chlap, který navíc ještě prošel dost důkladnou prověrkou NATO. A Babiš? Raději no comment, nechci být zase zabanován.

4 3
možnosti
ZH

Mě by docela zajímalo, kolik z těch co vyčítají gen. Pavlovi vstup do KSČ, bylo v SSM, BSP, Svazarmu, nebo kolik z nich odmítlo přísahat, že budou bránit socialismus, když byli na vojně? Jinak k těm “dobrým” posudkům mám vlastní zkušenost. Moje matka zdrhla v 68 do Německa a nechala nás tu s bráchou jen s otcem. Otec byl učitelem na odborném učilišti a podepsal 2000 slov, byl za to vyhozen z KSČ. Když mi bylo 15 let šel jsem do učení na lodního mechanika a doufal, že mě nechají jezdit alespoň do Magdeburku s uhlím. Byl jsem jen členem SSM v mrtvé organizaci. Stal se však malý zázrak a já svůj služební pas, (Lodní knížka s dvouletou výjezdní doložkou) přece jen dostal, i když o 3 měsíce později než spolužáci. Po revoluci jsem dostal z osobního svoje papíry a tak jsem si mohl přečíst svoje posudky. Hned v tom prvním, ještě někdy z 5 třídy byl upraven důvod odchodu otce ze strany. Nebyl vyhozen, ale odešel z důvodu péče o dvě malé děti. Ve všech dalších posudcích, od různých učitelů a vychovatelů, bylo zdůrazněno, že nemám žádný styk s matkou. Což sice byla pravda, ale to přece učitelka nemohla vědět. Nejlepší posudek mi napsal vychovatel, komouš, kterého jsme moc nemilovali, protože byl podle našich pubertálních měřítek moc přísný. Díky jemu jelo 17 letý tele na svojí první “služební” cestu do Brauscheigu a Hamburgu. Takže “jednou komouš, vždycky komouš” je podle mne hovadina. Vždycky záleží na člověku, nic není jen černobílé. Mám dojem, že na FB by někteří popravili i Schindlera.

6 0
možnosti
DS

Každý bývalý komouš se nechce stát prezidentem. Dokonce ani Váš táta by určitě nikomu nevadil, byla by to podobná historie jako Miloš Zeman. Naopak kdo moc cestoval po cizině a nebyl komunista a ztratily se jeho kádrové materiály, ten podezřelý je. Nejmenuji....

U Petra Pavla je jeho předlistopadová historie krystalicky jasná.

Jak psal jeho spolužák Pavel Beneš: „Řekl jsem si, že nemám morální právo pokračovat, protože jsem byl připravován pro někoho jiného. Když jsem byl členem KSČ a byl na takto exponovaných místech, tak jsem neměl právo se někam cpát, abych získal kariéru,“ říká.

V roce 1993 pak odešel z armády úplně. V roce 2006 absolvoval doktorandské studium, založil si firmu, která vyvíjí softwarové nástroje v osobní dopravě, a osm let byl starostou jako nezávislý malé obce Brodec na Lounsku. Nyní je v důchodu.

Jednoduše byla a je spousta práce, kterou člověk s takovým pozadím může dělat. Proč proboha neporadcuje u Stehlíka v Czechoslovak Group? Takhle jen kontaminuje diskusi o prezidentských kandidátech, protože se mluví jen o jeho rozvědčictví a názory ostatních kandidátů známe nejsou

2 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám