Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A38d25a58m 21M82a20l73ý

5. 9. 2022 12:41

Demonstranti se většinově po příčině nepídí. Ti lidé, kteří přišli, chtějí úderná hesla, chtějí rychlá a snadná řešení.

Stačí sliby.

A populisté to vědí. Prokremelští agenti to vědí.

A dokáží toho využít.

27 2
možnosti
JK

Vyjádřil jste to dost trefně. Karma. Jen si nejsem jistý, jestli by otevřenější (churchillovská) komunikace vlády s lidmi pomohla. Lidi, kteří zorganizovali demonstraci na Václaváku, programově usilují o rozvrat, respektive zvrat současných poměrů a vývoje směrem k jakési "rudohnědé" diktatuře.

38 4
možnosti
AM

Už dlouho jsem se tak nenasmál. Takže Putin je levičák, v Rusku už sice není komunismus, ale zřejmě je tam socialismus, a na pódiu na Václaváku se to nehemžilo ultrapravičáky a "komunisty", kteří dávno vše levicové opustili a dělají na střídačku kašpárky Babišovi a ultrakonzervám...

Bravo.

1 15
možnosti
Foto

Asi vám uniklo, že hodně z těch, co by chtěli do Putinovi náruče, je z řad komunistů.

8 0
možnosti
JL

Dojemné, poplakal jsem si. Realisticky vzato, když média a politici masírují několik týdnů občanstvo různými katastrofickými vyhlídkami, jako že zálohy na energie mohou vylétnou na 20 000 kč a víc, když titéž lidi sledují, na co se vyhazují peníze, jak vláda jen něco abstraktně a vágně blábolí o deštníku a úsporn=m tarifu, tak znervozní a emotivnější nátury vyrazí na Václavák, protože potřebují slyšet něco o lepším zítřku. Heslo demošky bylo ĆESKÁ REPUBLIKA FIRST. - čili analogie k Babišovi nebo Trumpovi. Jsou to prostě ti lidé, kterým je košile bližší než kabát a posílání sovětských helikoptér Zelenskému je neuklidňuje ani neuvádí v bojové nadšení, aby pozvedli oštěp a volali jako Apačové: Válku, válku!!! Skalpovat bílé tváře!!! - prostě lidi, Kroupa, jsou různý.

16 6
možnosti
JV

To je pravda, byť jen částečná. Dalším viníkem jsou totiž i předchozí vlády, nejméně od roku 2014, kdy Rusko zabralo Krym, až do současnosti. To ony, společně se Zemanem, nesou svůj díl zodpovědnosti za naši energetickou závislost na Rusku, kterou dopustily i přes opakované varování tajných služeb o ruských úmyslech.

Svádět vysoké ceny energií pouze na Fialovu vládu jen podtrhuje kolaps v myšlení značné části společnosti. Hořkým paradoxem je, že vysoké ceny zřejmě nejvíce dopadnou právě na voliče těch stran, které nám těch posledních 8 let vládly.

25 1
možnosti
AM

Spletl jste si doby.

Celá Evropa jednala kapitalisticky, tj. nejnižší cena plynu.

Doby před 89, kdy se jednalo ideologicky, tj. na západ je vše špatné a ze CCCP vše vynikající (ač zaostalé) je pryč.

Teď se ideologie zase rozjíždí opačným směrem. Z Russka vše špatné, zrušit styky a ze západu vše vynikající (ač mnohonásobně předražené).

6 6
možnosti
KL

Musím s Tebou Vláďo nesouhlasit v otázce příčin současného stavu. Za něj totiž vážně nemůže Putin, ale naivní "zelená" politika EU, potažmo celého "západu". V jejím důsledku je najednou v Evropě energie nedostatek a ceny vyskočily. Putin jenom využil toho, jak se ve jménu této politiky stal "západ" ve své naivitě závislým na jeho levném plynu a jak ho má tím pádem v hrsti. Což byl jeden z podstatných faktorů, který mu umožnil se do vraždění na Ukrajině pustit.

To je jako by se před válkou staly západní mocnosti závislé na Hitlerově oceli nebo uhlí...

23 13
možnosti
Foto

Vím, jak to myslíš, ale já si zase říkám, že kdyby nebylo Putinovy agrese, tak by ceny energií nevyskočily tak vysoko, i kdyby se zelení zbláznil na entou...;-)

13 1
možnosti
JA

J73a14n 29A60b56r46t

5. 9. 2022 12:05

Za válku může Putin ANO!!!! Za ceny energií může Putin NE!!!!! Za to může hora neschopných politiků, energetických šmelinářů z burzy!!!!!

7 12
možnosti
Foto

Především za to mohou politici, ohloupení zelenými dealery.

Jakmile se začaly rušit stabilní spolehlivé zdroje proudu a nahrazovat nestabilními, bylo jasné že je potřeba nějaký stabilizační prvek. Tím jsou v celoevropském měřítku prakticky jen plynové elektrárny. Tahle krátkozraká politika spolehnutí na jeden zdroj umožnily Rusku ovládat evropskou energetiku kohoutkem na plynovodu.

8 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

497 blog na stejný téma a furt dokola jak kafemlejnek. My co jsme nebyli jsme svatí, ti kdo byli póvl nebo pomýlení a svedení. :-PZajeď si někam do přírody vyčistit hlavu, dokud nám počasí tu možnost ještě dává. Mohu potvrdit, že to zabírá;-)Jsou fakt i jiná téma než se imrvére patlat v politice.:-)

10 8
možnosti
Foto

Já nikde nepsal, že všichni, co tam byli, byli póvl atd. Vždycky jsem psal - někteří. A neboj se, vlastně jsem celý víkend strávil někde v zeleni:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám