Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každý z politiků a vlád má svůj kousek viny, zapříčiněné nic neděláním. Na druhou stranu kdo by dělal, když vše "šlapalo". 80/20 bych dal vinu Evropě/ válka na Ukrajině. A že Rusko zavírá kohoutky? To jsme překvapení. Když vám soused bude mařit jakékoli vaše úsilí, asi s ním nepůjdete večer na pivo. Náš systém se přežil, nastavili jsme si zákony, které nás teď drží v pasti. Pokud je nezměníme, viz ČEZ, burza apod, nedostaneme se z toho. Jen mě zaráží, že ještě někdo žere našemu premiérovi to vymlouváni se na minulost. Kdo chce, dohledá si co metl do tváře Babišovi v předvolebních debatách a co dělá, vlastně nedělá teď.

9 3
možnosti
LB

Jsem rád, když si mohu přečíst něco podobného, co jste napsal. Občas mívám až deprese, když čtu bláboly ve stylu Zieglera apod. Přijde mi, jako bychom žili každý na jiné planetě. Mnohokrát jsem se stal terčem urážek, ale když jsem autorům těch silných keců nabídl osobní setkání s tím, že si to můžeme vyříkat "face to face", vždycky se z toho ti siláci od klávesnice "vycukali". Takže díky za to, že jsou i takoví, jako vy.

2 0
možnosti
MB

Levicových sil? Láska k Rusku?

Ona je ta příčina jinde. Problém je v naštvanosti lidí na vládu obecně. Poslední dvě vlády zavinily aktuální ekonomickou situaci. Ano, Fiala to zdědil po Babišovi. Jenže aktuální vláda se chová jako extrémní levice - rétorikou, neschopností komunikovat s občany, neschopností situaci řešit jako pravice (snížení daní místo vytváření nových hloupých dávek). Vyhrožovat likvidačními pokutami a kontrolami všetečného úředníka? Doporučovat plést svetry? To je docela výsměch. Nedivím se, že to ve spoustě lidí bouchlo.

Co mi ale vadí je pitomoučká paušalizace přesně jako za komunistů - kdo není s námi, je proti nám. A kdo je proti nám, je agent cizí mocnosti. Jeden by řekl, že lidi jsou od plyšáku dál, ale komunistické uvažování a rétorika je evidentně zažraná ve spoustě lidí pěkně hluboko.

6 5
možnosti
Foto

Jediní bolševici, které jsem v tomto případě zaznamenal, byli v sobotu na Václaváku, v rukách české vlajky (že jim ty hnáty neupadly...) a volali že mají rádi Rusko. Tož asi tak...

7 4
možnosti
JK

On ten strach, ženoucí lidi na Václavák, může být různého druhu. Jistě se dost lidí velmi bojí, že v zimě budou mrznout, dost lidí se pak podle mne třese hrůzou, že nebudou až do jara moci žít jako dosud v pěti, šesti místnostech, vytopených na příjemných 25. A k tomu dvakrát denně do sprchy. Čemuž říkám vyložená apokalypsa a důvod poprosit putina za odpuštění.

5 4
možnosti
PP

"... zapomněli na to, že příčinou energetické krize v Evropě není naše vláda, ani její premiér, zapomněli na to, že viníkem je Putin a jeho souputníci".

Omyl, pane Kroupo. Příčinou není Putin a jeho souputníci. Příčinou je zcela špatná a infantilní politika EU, která se dlouhodobě zaobírá klimatickým mesiášstvím, zatímco na své základní povinnosti zcela kašle - energetická soběstačnost a strategická bezpečnost Evropy je nyní díky tomu zcela v ruinách.

Energetickými vazaly Ruska nás neučinil Putin, ale progresivní levičáci v čele EU, především ti z Německa, kteří fanaticky tlačí klimatickou agentu, postavenou na zcela neověřitelných teoriích. Tito neoliberální zloduchové postupně protlačili výstavbu plynovodů Nordstream 1 a 2, přičemž ten druhý se umanutě pokoušeli zprovoznit ještě ve chvíli, kdy na rusko-ukrajinských hranicích stály Putinovy armády, nachystané k přepadení Ukrajiny.

Já pevně věřím, že za tyhle ničemnosti půjdou evropští progresivní liberálové brzy od válu a jejich čelní představitelé budou pohnáni k trestní zodpovědnosti. Jmenovitě Frans Timmermans je veřejený nepřítel Evropy č.1 a musí před soud, neboť jeho vina je naprosto flagrantní.

25 4
možnosti
BL

Dekuju moc za Váš komentář. Teď jsem de facto to samé (jinými slovy) chtěl napsat a Vy jste to vystizneji a lepe "udelal za mě" ...

5 0
možnosti
JV

Mír a dobré vztahy s každou zemí byly dlouho naší neměnnou zásadou. Všichni chceme levný plyn. Vraťme diplomatický pas panu Nejedlému a v zimě nebudeme mrznout a platit nehorázné částky. Jak prosté, milý Watsone!

0 13
možnosti
Foto

Nemáte náhodou stejně geniálního bratra...?

2 1
možnosti
VZ

A zase krásně vedle. Minimálně s tím Churchilem. Ano, ten sice mluvil o potu, krvi a slzách, ale dopadalo to na celý národ. Kdyby Britům řekl, že oni budou muset chcípat hlady, protože se akcinonáři jisté firmy musí napakovat, tak se o něm dnes rozhodně neučíme.

7 3
možnosti
Foto

A on někdo řekl našim občanům, že budou muset chcípat, aby nějací akcionáři měli plnější kapsy? Prosím o odkaz, který český vládní politik to někde vyslovil...

1 0
možnosti
JK

J85a76n 96K40á28r45n24í36k

5. 9. 2022 20:49

Obávám se, že za Churchilla byla věc jasnější. Teď jsme v kleštích, z jedné strany Rus, z druhé poplatky za emise CO2, Green Deal a servilita našich politiků vůči Bruseli. A žádné světlo na konci tunelu, bude jen hůř!

4 5
možnosti
PS

Ale ten Green Deal taky někdo odsouhlasil, a tato vláda to nebyla. Naopak, teď je nejlepší doba ten zelený nesmysl změnit.

7 0
možnosti
JK

J18a15n 75K92l40á78s98e74k

5. 9. 2022 20:45

Karma.

Je samozřejmě smutné, že na demonstraci organizovanou extremisty dorazilo tolik lidí. Ale pravda je taková, že i za těch více než 30 let jsme se stále zcela nevymanili z ruského vlivu, resp. politici jako Klaus nebo Zeman, kteří zde dlouhá léta měli velký vliv, k Rusku viditelně a silně inklinovali, a nepochybně záviděli Putinovi jeho neomezenou moc. Podobná situace je třeba na Slovensku, kde na nedávné demonstraci proruských sil byla vulgárně urážena prezidentka Čaputová. A kormidlem na východ tam hned po rozdělení společného státu otočil Mečiar a vyhrával každé volby, než se proti němu spojila velká koalice ostatních stran a jeho spojenec SNS do parlamentu neprošel.

Výsledky voleb vždy hodně ovlivňují voliči, kteří jsou snadno manipulovatelní. A momentálně hodně z nich dokáže uvěřit tomu, že za jejich potenciální problémy můžou Ukrajinci, EU, NATO. Že třeba ti Ukrajinci sem utekli před válkou, aby si zachránili životy, to jim tak nějak nedocvakne ..

10 2
možnosti
Foto

Moje karma se poslední dobou stává standardem, Vladimíre.:-)R^

5 0
možnosti
EZ

Njn, zelený mozeček...!

0 9
možnosti
LS

...proti vašemu rudému.

7 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám