Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J50a48n 17R65á17ž

12. 8. 2022 14:59

Vůbec uvažování o takové vyhlášce je produktem totalitního způsobu myšlení. Mrzí mne že se tím jen nahrává munice těm, kdo chtějí rozvrat.

Nelze totiž prominout fakt, že uvažovaná vyhláška by byla v rozporu s některými právně závaznými normami, jako je např. Zákon o veřejném zdraví a jeho prováděcími vyhláškami . Tento zákon nedává MPO zmocnění, aby ho svými vyhláškami upravovalo. Takže pan ministr Sikela bude mít velký problém uvést své šílené představy o max. teplotách např. ve školách, či nemocnicích , do souladu s dotčenými zákony, které mají vyšší právní účinnost, než je ministerská vyhláška.

21 1
možnosti
JH

J37a55n 29H15a49r65v64a13n

12. 8. 2022 15:26

Když vydali vyhlášku aby se lidi udávali, tak už mě nic nepřekvapí. To holt je ta ZMĚNA, jak před volbami avizovali :-/

18 1
možnosti
LC

Takové úžasné intelektuální vzepětí našeho Spolku moravských učitelů a vy něco o debilovi roku. Změna, co? Je to konkrétní a cílené. Zdravotnictví má prý peněz dost, tak bude teplo nahrazeno léky proti nachlazení a hlidačenkami pro maminky dětí.

11 2
možnosti
VB

Konečně na Vás došlo. Od jara chcete aby se konečně vypnul plyn a ropa z Ruska. Vaše přání se splnilo, tak to dva roky vydržíte a bude líp.

10 0
možnosti
Foto

Vy jste trochu mimo, že jo?:-)

6 6
možnosti
RM

a víte co by mne zajímalo? Jak to bude s teplotou v nemocnicích nebo ve školkách, kde si děti hrají na zemi

1 0
možnosti
LH

to je jasně stanoveno ve vyhlášce.... je ti zima - kup si valenky

7 1
možnosti
Foto

;-DTo maj tak. Kdys se v létě vyhlašovaly vedřiny, v zimě zas uhelný prázdniny. Holt, dnes už sme dál,že;-)

1 0
možnosti
JR

J13a56n 57R27á44ž

12. 8. 2022 15:08

Uhelné prázdniny a omezování vytápění veřejných budov bylo zavedeno v padesátých letech jako důsledek diverzního působení amerického imperialismu na naši ekonomiku. Což jsme všichni pochopitelně chápali;-D

Dnes jsou tyto kroky vynuceny jinými vlivy. Ovšem otázkou je, jestli tomu, že jsou taková drastická opatření opravdu nutná uvěří lidé.

3 1
možnosti
DC

D90a20v32i63d 69C60e40c35h

12. 8. 2022 11:06

Celkova spotreba energie, resp. jej uspora pocas nasledujucej zimy bude zavisiet hlavne od teploty okolia , ked nepocitam mozne zateplenie objektu.

2 0
možnosti
Foto

To se nebojím, té teploty venkovního prostoru, to stát taky ošetří vyhláškou...:-)R^

5 1
možnosti
Foto

Nevím jak to máte doma vy, ale já nepamatuju, že by v paneláku bylo nějaké topení v koupelně. Zřejmě někdo psal vyhlášku aniž by v nějakém paneláku kdy byl. Znám byty kde jen tím, že tam jsou stoupačky topení je docela dost teplo a ti lidi normálně v zimě větrají.

9 1
možnosti
Foto

Ano, v paneláku kde bydlím v koupelně topení nemáme, ale třeba když jsem bydlel na Proseku u rodičů, tak tam skutečně koupelnou dvě stoupačky vedly, i když tam nebyl radiátor. Co se týká minulých zim, tak máte pravdu, protože máme panelák zaizolovaný a nová okna, tak nám většinou stačilo jen teplo ze stoupaček, radiátory jsme pouštěli jen zcela výjimečně, když bylo náhodou více po nulou. A větráme každý den i v zimě, alespoň pár minut, ať je venku jak chce, neumím si představit třeba po noci nevyvětrat v ložnici, nebo v obýváku.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám