Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Vaše vhledy do Putinových myšlenkových pochodů jsou zajímavý. Mohl byste se potopit i do jeho protivníka. Myslím si, že pro orientaci nás laiků, by to mohlo být zajímavý, navíc to v mediálním prostoru chybí. Se Zelenským, ač mu fandím, mám problém v tom, že slibuje Ukrajincům zázraky se kterejma v prez. kandidatůře kdysi vyrukoval už jeho předchůdce Porošenko a vyhrál. Krym sice dál zůstal jako fata morgána, ale celá léta dokázal pěkně zatápěl svým občanům na východě. Tohle kyjevský řešení nikam nevedlo až tak, že novej kandidát slíbil, že tuhle občanskou válku ukončí. Dostal důvěru a Porošenko šel od válu. A opět skutek utek. Někdy prolnou i zprávy, že toho Ukrajinci mají plný zuby, i do mundůrů se musej nahánět. Možná Kyjev ztrácí důvěru a já bych se ani nedivil. Jak to vidíte Vy, pane Kroupo?

7 6
možnosti
Foto

Vidím to tak, že většina politiků před jakýmikoliv volbami používá iluze až lži, to nebude problém jen Zelenského. Co se Ukrajinců týká, určitě je mezi nimi hodně těch, co s jejich současnou vládou nesouhlasí, ale ještě více bude těch, co tváří v tvář ohrožení své země, svého města, své rodiny, chápou, že teď není čas na vnitrostátní žabomyší války, že je doba, kdy je potřeba táhnout za jeden provaz. Hádat se mezi sebou můžou po válce, ať už skončí jakkoliv.

12 0
možnosti
AM

Na celkovou mobilizaci Rusko nemá. V prvé řadě na to nemá logisticky. A taky by ty lidi nemělo čím oblíct, ani vyzbrojit. Mobilizace nebude.

10 0
možnosti
Foto

Možná by zvládli částečnou...

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 4
možnosti
ST

"nebo že by Ukrajinci skutečně zasáhli onu základnu ze vzdálenosti mnoha stovek kilometrů, na což ovšem v tuhle chvíli přeci nemají až tak dalekonosné prostředky"

Tady dnes vyšel docela dobrý rozbor:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-techmix-jak-mohla-ukrajina-zasahnout-krymskou-zakladnu-211338

1 0
možnosti
Foto

Ale i tak mě zaráží, že pokud by to tak bylo, proč se k tomu Ukrajina jasně nepřihlásila. Pokud by Rusové měly zbytky raket na místě výbuchů, mohla by jim to Ukrajina krásně omlátit o hlavu...

1 0
možnosti
JL

Tak mě napadá, proč by Putin musel někoho přesvědčovat - mám na mysli lid, když ta země je totalitní? Nemusí, jen je musí tvrdě držet pod krkem, to je vše. A že se to děje, vidíme. Neloajální miliardáři páchají sebevraždy...Navalný sedí a sedí...žádné protestní demonstrace. Jen naivisti se domnívají, že v diktatuře budou nějaké významné protesty a že má nějaký smysl zabývat se tamějšími průzkumy veřejného mínění. Prosim vás, copak někdo v ČSSR řekl tazateli svůj názor na režim? Za prvé se ho nikdo neptal a kdyby se zeptal, moc by se toho nedozvěděl. Na rozdíl od demokratických mládežníků, my penzisti si diktaturu živě vybavujeme. 99,9% u voleb a nazdar.

3 0
možnosti
Foto

Já pamatuju ČSSR taky, a myslím si, že to, co se dělo tehdy tady u nás, a to, co se děje dneska v Rusku, se nedá srovnávat. Jako byste srovnával školku s vysokou školou...;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám