Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Autore, a co ti co měli Covid před rokem, stále mají protilátek víc než očkovaní, funguje jim slizniční imunita, Covid nedostali ani po několikerém, jak hezky píšete poprskání nakaženým člověkem. Co s námi?

Máme riskovat, že vzhledem k protilátkám u nás v těle dojde k imunitní přehnané reakci a zabije nás to nebo zmrzačí. Nebo máme věřit matce přírodě, že to za těch milion let vymyslela lépe než vědci z Pfizeru?

7 3
možnosti
RK

R77a75d32e54k 93K61o97h83u14t

19. 11. 2021 11:59

Jakých protilátek? Která metodika na jejich určování je celosvětově uznávaná i se stanovením hodnot kdy ještě ano a kdy ještě ne?

2 0
možnosti
Foto

Proč je pořád někdo cpe do fronty na očkování? Každý má právo si zvolit cestu, narazit si nos a možná i zemřít. Pro klid duše bych nachystal dávku viru a ti, co by chtěli jít druhou cestu by si jej aplikovali a po 14 dnech máme u neočkovaných po kovidu a zbyli by jen nemocní očkovaní a to prý by už nebyl problém.

1 1
možnosti
Foto

Tady nikdo nikoho nikam necpe. Já všem přeju, co jim jejich jest.

0 0
možnosti
JU

J91o31s74e60f 70U25l19m34a42n

19. 11. 2021 11:21

Jakmile člověk opustí racionální uvažování, je to vždycky problém. Je to jako rozdíl mezi vědcem a věřícím (nábožensky). Vědec nemá problém začít věřit v Boha, pokud mu k jeho existenci dá věda indície. Věřící má problém přijmout fakta, která jsou v rozporu s jeho vírou. U antivaxerů je fanatismus na mnohem vyšší úrovni než je tomu u protistrany. To je vidět v agresivitě, argumentaci apod...Mezi přáteli na FB mám obě skupiny, antivaxeři jedou jeden příspěvek za druhým (teď neberu v úvahu to, že to jsou úplně nesmysly, pouze z hlediska četnosti), očkovaní vloží o covidu jeden, dva příspěvky týdně, někteří nic.

3 1
možnosti
Foto

Očekávat ve virtuálním světě s virtuálními přáteli rácio asi těžko. Ale jistě i z toho až zblbnout lze;-)

0 0
možnosti
PP

S rizikem, že ten komentář nedočtete, to napíšu hned na začátek - nejsem očkovaný. Ani nevím o tom, že bych číňana prodělal - pokud ano, tak bezpříznakově. Přesto se do žádné fronty zařadit nehodlám.

Důvod je ten, že já prostě nevím, co si to tom všem myslet.

Nejdřív mělo očkování být jednorázové, a chránit před nákazou. Ukázalo se, že to není pravda.

Pak mělo očkování chránit před těžkým průběhem a pobytem v nemocnici. Opět se ukázalo, že to tak úplně nemusí být.

Očkovaný člověk měl být navíc bezinfekční - že to tak není, už víme taky.

Momentálně je patrné, že ani dvě dávky nestačí, že očkovaný nemoc dál roznášet může (byť možná kratší dobu - ale o co víc je očkovaných, o to víc je potenciálních přenašečů, kteří díky očkování na sobě ani příznaky pozorovat nemusejí), a že před pobytem v nemocnici očkování nechrání (byť sníží pravděpodobnost hospitalizace - ale to zdravější životní styl také).

V nemálo případech číňan jen urychlil nevyhnutelné.

Proč jsem tedy nešel na včeličku a vyčkávám? Jednoduše proto, že pro mě zatím očkování nepředstavuje vůbec žádný benefit, mimo možnosti "žít normálně" - já ale normálně žiju i bez něj...a nepochybuji o tom, že nadpoloviční většina lidí se nechala očkovat pouze kvůli vlastnímu pohodlí, vůbec ne ze strachu z nějaké nemoci.

Dalším důvodem je prezentace očkování jako jediného řešení, jak z toho ven, ale nebylo by logičtější zaměřit se na prevenci a včasnou péči? Kolik lidí zemřelo jen proto, že je lékař léčil "po telefonu"? Vezměte si paralen, dejte si čaj, a když se to za pět dní nezlepší, zavolejte...

38 9
možnosti
PP

A v neposlední řadě, čím víc se člověk dozvídá o složení a funkci mRNA vakcín, a to od kapacit typu Peková nebo Turánek, tj. lidí, kteří pracují v oboru, rozumějí mu a vědí, o čem mluví (narozdíl od různých Kulveitů, Chlíbků atd.), tím menší chuť má si do těla nechat něco takového vpravit.

Nejsem apriori proti očkování, raději bych ale počkal na vakcínu s inaktivovaným virem, podobnou třeba tetanovce, kterou se v diskuzích příznivci očkování tak rádi ohánějí.

10 1
možnosti
Foto

Zákazy a opatření od státu byly potřebné, dokud nebyly vakcíny proti covidu. Teď však by se tomu měl nechat volný průběh podle rčení "kdo chce kam, pomozme mu tam" , nebo "každý je svého štěstí strůjcem".

0 0
možnosti
Foto

Zkuste to na silnici. A pak se divte, že Vás někdo zmasakroval:-/

4 0
možnosti

Vy jste každým coulem demokrat-diktátor ;-D !

10 2
možnosti
PN

A co ta diktatura, která už spoustu let povinně očkuje děti hexavakcínou. Jinak nemohou do školky..

0 0
možnosti
Foto

:-) Existují dva typy rezistence. Aktivní a pasivní. Ani jedna z nich však nezaručuje rezistenci nejen vůči čemukoli, ale ani komukoli;-)

3 0
možnosti
PJ

taková černobílé vidění světa je smutné, ale hlavně že se autor zařadil do té správné fronty

5 7
možnosti
Foto

Možná byste mě mohl poučit o barevnosti spektra v otázce očkovat či neočkovat? :-)

4 1
možnosti
Foto

Ano, jak sám dokazujete, ten virus je prevít. Jak vidno zatemňuje i mozky. Přeji brzké uzdravení.

13 8
možnosti
Foto

Já jsem se už uzdravil v zimě, právě proto vím, o jaké svinstvo jde a právě proto přeji všem, co dosud neměli tu čest, a chtějí ji mít, aby se jim jí dostalo.

6 1
možnosti
Foto

"Tedy těch, kteří k neočkování, krom svého přesvědčení, nemají žádný jiný důvod..."

Vy jste ve své sebestřenosti a zaslepenosti ještě nezjistil, že spousta lidí není očkována např. pro své zdravotní problémy.

A i kdyby to bylo "jen" pro své přesvěčení - NIKDO nemá právo je k tomuto nutit. Pokud bude očkování DOBROVOLNÉ, je tyranií státu kohokoliv k tomu nutit, ať už "jen" znepříjemňováním života, nebo dokonce přímým vydíráním ztrátou zaměstnání.

Věřím, že se Vám po totalitních praktikách velice stýská, ale chtěl bych Vám připomenout. " Z hlediska vyššího principu mravního - vražda na tyranu není zločinem"

4 2
možnosti
Foto

Jaké jiné důvody, než zdravotní, si asi myslíte, že jsem měl na mysli...? A o co jde, vždyť já Vám, jak píšu v závěru, Vaši svobodnou volbu z celého srdce přeju, užijte si ji, tak proč ten křik...?:-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám