Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P12a44v40e82l 63M97a70š46e81k

20. 11. 2021 13:48

Pan Kroupa se nepřekvapivě projevil jako fašounek, co jiného na podzim čekat od charakteru, který na jaře schvaloval mlácení rodičů s dětmi jdoucími na prázdné ulici bez roušky...

Pokud Vám jakožto očkovanému nevadí, že stát vyhlásil části svých občanů otevřenou válku, pokud máte pocit, že Vás se to netýká, protože jste očkovaný a podvolený, krutě se ve svém blaženém pocitu pletete.

Ani Vám nebude příjemné žít ve státě zmítaném a zchudlém takovou zbytečnou, nesmyslnou a nemorální válkou.

Účinnost vakcíny Vám za pár dnů, týdnů, měsíců vyvane nebo administrativně se její "platnost" ukončí a Vy budete rázem v postavení neočkovaných, nucených státem jít na další a další a další tečku, abyste milostivě dostal na dalších pár měsíců kýžené povolení žít "normální" život.

Čím dříve si toto každý uvědomí, tím pro něho (a pro celou naši společnost) lépe.

Za návrat právního státu musíme bojovat společně - neočkovaní i očkovaní !!!

14 4
možnosti
VB

V13i45l73é54m 54B49a36r41á36k

20. 11. 2021 15:50

Jděte si lhát na fakbůůůk. Chla dostal kravatu, protože nechtěl poslechnout výzvu policie. Děcko si bral jako rukojmí.

Děcko mu mají odebrat z péče, když je to takový asociál, co se na ulici rve z policií.

1 3
možnosti
KK

Kdysi jsem vas cetl, ted se z vas stava kovid fasista a cist to me uz nebavi.

7 2
možnosti
VZ

A proč hnd covid fašosta? Prostě jen pod tíhou reáných faktů uznal, že se mýlil. I to se cení. Jen úplný blbec dál zásadově trvá na nečem, co se ukázalo jako nesmysl. Bohužel se v tomto státě takových blbů stále dost na to, aby zdravotnictví zase srazili do kolen a nás do nějaké formy lockdownu.

2 3
možnosti
Foto

Třetí možnost je chodit všude a mít na mobilu screen z aplikace Tečka, kde mají potvrzené očkování od někoho jiného.

1 1
možnosti
Foto

J85a82n 42A26n94d77r34l38e

20. 11. 2021 13:41

tak, život není černobílý... :-P a my Češi... škoda mluvit :-)

0 0
možnosti

Nejrespektovanější vědecký časopis světa Science zveřejnil studii, v níž bylo podrobně testováno více než 780tisíc amerických veteránů (polovina z nich nad 65 let, pětinu z celkového počtu tvořily ženy). Pod drobnohledem byly vakcíny od firem Pfizer/Biontech, Moderna a Johnson&Johnson (britská Astra/Zeneca se v USA nepoužívá). V prvních týdnech po aplikaci měly všechny vakcíny účinnost téměř 90%. Po půlroce chránily proti těžkému průběhu nemoci takhle: Moderna 76%, Pfizer/Biontech 70%, Johnson&Johnson 52%. Proti lehkému a střednímu průběhu byla už ale ochrana mnohem děravější: Moderna 58%, Pfizer/Biontech 45%, Johnson&Johnson pouhých 13%. (Převzato z týdeníku Téma č.47/2021).

Jaký z toho plyne závěr? Odpůrci očkování budou vítězně křičet - vidíte, říkali jsme to, očkování stojí za starou belu! Druhá strana barikády si to spočítá a zjistí, že se ji rozhodně vyplatí mít v nejbližších vypjatých týdnech zajištěnou imunitu z 90%.:-)

3 2
možnosti
JM

J63a41n 86M45a61j51e92r

20. 11. 2021 12:00

A ty nejstarší ohrožené skupiny, které naočkovali první na jaře, skončí na JIP. :-/

2 0
možnosti

Vzpomínám si, že za totáče, když se někde rozšířily vši, dával lékař na zavšivení (pedikulózu) omluvenku a někteří studenti si vši mezi sebou prodávali.:-)

0 0
možnosti
Foto

J40a10n 51S48v37a79t74e40k

20. 11. 2021 10:00

Těm, kteří tady neustále rozhlašují, že očkovaní roznášejí vesele chorobu (jsa netestováni) povím jeden příběh (a věřím, že mnozí z očkovaných má stejný přístup)...

Bylo nebylo, před zhruba rokem se lidstvo se zoufalou nadějí upínalo k připravovaným očkovacím látkám. Kupodivu firmy (nikoli jen jedna a nikoli pouze ze západu) se na zadaný úkol úspěšně vrhly a zhruba před rokem se objevily první vakcíny (ať už na bázi staršího, ověřenějšího přístupu /Sputnik, Astrazeneca, nějaká vakcína z Číny/, nebo na bázi nové metody mRNA /Moderna, Pfizer/, některé dvoufázové, jedna dokonce jednofázová /Johnson&Johnson/)... A na konci roku se spustilo očkování, tu dříve (Izrael), tu později (EU).

Začali jsme očkovat seniory a nejohroženější skupiny obyvatel (zdravotníky). Mezitím udeřila další vlna čínského svinstva v podobě varianty britské, později označené Alfa. Lidé v Česku (ale jinde též) kapali jak jepice po rojení, nejen ti nejstarší, už u lidé středního věku.

Spustila se kritika politiků (z Česka i EU), proč jsme nenakoupili dost vakcíny včas (jako Izrael), vypadalo to, jako by se lidé chtěli o očkování téměř rvát...

Naštěstí jsme tímto slzavým údolím prošli (mnozí bez ztráty kytičky, jiní se vzpomínkou na zemřelé blízké). A začalo postupně masivní očkování, měnily se intervaly mezi dávkami, ale postupně to šlo správným směrem.

Když tu (částečně vlivem očkování, více zřejmě vlivem zlepšujícího se počasí) nákaz ubývalo... a lidem (pochopitelně jak jinak) otrnulo. Zprvu byla motivací k očkování starost o své zdraví a zdraví svých blízkých (do této skupiny jsme patřili i my se ženou), postupně začala převažovat motivace jiná - očkování coby vstupenka kamkoli (někam na pomezí té první skupiny a skupiny poslední bych zařadil i své syny)...

Jak šlo léto, viru ubývalo, lidé se rozletěli jak ptáci do teplých krajin, začali víc a víc holdovat běžným radovánkám s domněním, že jsme to skutečně zvládli (jak před rokem s pověstnou hostinou na Karlově mostě)...

(následuje pokračování)

4 0
možnosti
Foto

J33a98n 82S24v87a45t42e15k

20. 11. 2021 10:00

(pokračování)

Část lidí se očkovat nenechala, spoléhaje na mnohokrát zmiňovanou "kolektivní imunitu" (prostě se chtěli vézt expresem za normálním životem se slevou /pokud jinak hodlali dodržovat případná opatření/ či dokonce na černo /pokud na všechno optimisticky kašlali/). O nich však můj příběh není.

Přišlo září a s ním i varování některých lidí, že loňská exponenciela nás může opět překvapit... Vláda to jako obvykle ignorovala za halasného souhlasu mnohých z nás (hlavně proboha netestujme ve školách, natožpak PCR testy, vždyť bychom jen zbytečně vyhodili peníze!).

Takže se nám opět rozjelo masivní šíření toho svinstva (a na tom trvám) především mezi netestovanými žáky a studenty). Navíc k nám v létě dorazil z virového covid pelotonu jeden uprchlík (varianta Delta), na kterého výkonnostně dostatečně nezareagovala vakcinace...

I stalo se ńevyhnutelné, jak slábla imunita nejdříve očkovaných (zejména senioru, ale i učitelů - i oni byli "privilegovanou" skupinou, která se očkovala o něco dříve) a jak se tito setkávali s netestovanými dětmi (učitelé ve školách, rodiče a prarodiče doma), začlo se to postupně znovu šířit v rodinách...

(další pokračování níže)

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Kroupo,

Vy víte, kolik lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat, už covid-19 prodělalo? Nevíte. Každý by měl nést odpovědnost za své zdraví. Nejčastějším argumentem používaný zejména vládou pro očkování je kolektivní imunita a citové vydírání typu jako Očkuj se a zachraň svou babičku! Prosím Vás, Vy tomu věříte?

Už se začínají ozývat zdravotníci, kteří dosud mlčeli. Lidé, kteří pracují na covidovém oddělení a říkají - máme zde více očkovaných než neočkovaných. Co na toto řeknete? Že to není pravda?

Nelíbí se mi, jak vláda rozděluje společnost na očkované a neočkované. Je to nechutné.

Ano, jsem neočkovaná a očkovat se nehodlám. Jsem toho názoru, že by měly být uznávány protilátky po prodělané nemoci, protože odborníci tvrdí, že když nemoc proděláte, imunita si to prostě zapamatuje lépe, než když každých pár měsíců do sebe naperete vakcínu. Samozřejmě to nejsou ti odborníci z médií, kteří jednohlasně křičí - OČKOVAT! Ale jiní, ti vládou doposud nevyslyšení.

Odborníci, lékaři, sestry - zdravotnický personál už konečně nemlčí a začíná mluvit. Spousta těch, co se nechali naočkovat, jsou znechuceni.

Opravdu nevidíte, co se děje? Situace v Rakousku a na Slovensku je snad ještě horší a lidé se bouří a to je dobře, protože vidí, že je něco sakra špatně.

Už i moje máma, která mi řekla před časem, že se jsem sobec, protože se nenechám naočkovat, že nechápe, co to vláda zkouší a proč nejsou testováni všichni, když je zřejmé, že za přenos nejspíš mohou očkovaní, kteří se nemusí nikde testovat. A přiznává, že to nedává smysl.

11 5
možnosti

A vy víte přesně, jak dlouho trvá vaše imunita po prodělání covidu? U každého je to jinak. Moje dcera například v době, kdy se ještě neočkovalo, prodělala covid dvakrát, dost brzy po sobě.

0 0
možnosti
JP

Když se člověk podívá na grafy téměř 100% proočkovaných zemí (dvěma dávkami) a podívá se na ČR se 70% (18+) tak co uvidí v nových nákazách a jejich počtu? ŽÁDNÝ ROZDÍL. Irsko je shodné, Portugalsko nás dohání a stoupá, je otázkou času, kdy ta křivka bude shodná....To je první lež...tímto prototypem vakcíny nelze dosáhnout stádní imunity a dokud se nebudou testovat očkovaní, nikdo nikdy virovou nálož ve společnosti nesníží. Stádní imunita s touto prvnotinkou je neproveditelná, je to taková pohádka pro dospělé, očkované.....

Já jako člověk, co již Covid prodělal jsem na tom statisticky lépe než člověk bez Covidu s očkováním (jak s hospitalizací, tak s JIPem). Když připočtu výše uvedené, proč bych se měl nechat očkovat? Rok starou šmakuládou, za kterou nikdo nenese odpovědnost, která je nejvíc Deltou dávno překonána? Snad ne jen kvůli tomu, aby si do mého ramene vyprázdnila EU sklady, než přijde nějaká účinnější 2. generace. Já těm naočkovaným rozhodně děkuji, že to vzali za zvířátka, že i na základě jejich výsledků bude nová generace přesnější a účinnější a parametry se to bude rovnat současným vakcínám - třeba 1x za život, 1x za 10 let a pokud mi to nařídí jako povinné očkování, ponesou zákonitě odpovědnost. První letadlo neletělo, první parní stroj také bouchl.....Očkovaní si možná až nyní uvědomují tu chybu co udělali....co jim ta šmakuláda udělá za 2,5,10 let? To nikdo neví.... Konkrétně já se upínám na Novavax (technologie ověřená, osvědčená, účinnější na Deltu), nicméně stejně až bude schválena, určitě ještě chvilku počkám.......

10 2
možnosti
VK

Při psaní tohoto příspěvku Vám asistovala vakcinační múza mRnka, nebo to myslíte vážně?

5 6
možnosti
ČP

Pane Nebřenský, že vy jste nějaký špičkový vakcinolog nebo imunolog skrytý za pseudonymem. Musíte být, protože mezi autory publikující odborné práce v této oblasti jsem jméno Nebřenský nezahlédl. Dejte alespoň malou nápovědu prosím, který obor a kde jste studoval. Předem děkuji.

0 4
možnosti
JN

Ta prosta analyza textu ke cormitary je zalezitost schopnosti cist a premyslet. Mate k ni snad konkretni vyhrady?

je napriklad treba vakcinologicke vzdelani, abych ze statistiky poznal ze u c19 vakcina je o rad mene ucinnejsi nez imunita po uzdraveni? politici a odbornici tu zakladni matematiku patrne neumi.

5 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám