Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky autore. Při čtení vašeho blogu jsem tak asi o 50 let omládl. Stejná údernost, stejná demagogie. Zapomněl jste si vzpomenout, že ta Angela, která se teď obrátila na Putina, před pár lety do Evropy tyhle migranty pozvala a de facto celý exodus odstartovala. Zjistěte si, na čí výplatní listině jsou neziskovky převážející migranty do Itálie a ty obviňujte.

10 0
možnosti
Foto

No, ony ty neziskovky nejspíš ten axodus nezahájily ani nevyvolaly, že?

1 1
možnosti
JN

J59o74s20e88f 16N72i64k13l

11. 11. 2021 15:38

Zhruba od roku 2000 přichází do Evropy každým rokem milion migrantů . V roce 2009 jich bylo až téměř dva miliony...atd. Šli různými trasami, které jsou možná dnes již méně průchodné...Proto pašeráci migrantů vymýšlejí jiné možnosti jak si pomoci k penězům...Je s podivem, že media obviňují Bělorusko z organizování běženců do EU, je s podivem, že tři až čtyři tisíce migrantů vyvolají další emoce vedoucí jen k dalším sankcím proti Bělorusku a obviňování RF z takto vedené "hybridní války" ..- to je k smíchu;-D...Něco jako Vrbětice, tomu dnes také věří málokdo...

4 1
možnosti
Foto

Evropa to dokáže, až Evropané budou táhnout za jeden provaz a nebudou si hrát na desítky malých národních státečků s desítkami oddělených malých armád, úřadů, policií, soudů atd..... Až se třeba Češi přestanou bát, že EU je nová Německá říše.

4 7
možnosti
PK

Musíte změnit mezinárodní dohody - ty jsou stavěny na situaci, kdy jen hrstka či jedinec přejde z jedné země do druhé, ztroskotá na moři. Nebo to fungovalo pod hlavičkou lidských práv pro rozkládání (nikoliv rozkrádání) "socialistického tábora", čili přesun lidí ze stejného kulturního okruhu.

1 0
možnosti
JL

Berme to jako zátěžový test a trénink: jednoho dne může zamířit do Evropy milion, dva, tři - 10 milionů Afričanů a Asiatů. A co pak, občánku?

2 0
možnosti
Foto

A ještě k titulku:

Pokud ten apel myslela AM zcela vážné a v očekávání pozoitivní reakce Putina, tak jen potvrzuje, jak výrazně je mimo v chápání ruského medvěda.

0 1
možnosti
Foto

Medvědi ani v Kremlu, ani v Berlíně s i pro nic za nic netelefonují. Geopolotika hraje prim. A nejen u medvědů;-)

2 0
možnosti
Foto

Nikdy není pozdě. Pozdě hodnotit situaci s novými skutečnostmi a přehodnocovat dřívější názory vycházející z dílčích poznatků.

Kreml není, nikdy nebyl a pod Putinem nikdy nebude vstřícný přítel, dobrý soused a empativní partner. Byl, je a bude agresor. Agresor nepřímý, skrytý a o to horší. To, že je Kreml za celou migranstkou krizí byla dosti vážná teze od samého začátku. Vlna imigrantů byla jistým způsobem organizována a zřejmě i podněcována, měli plánky a mapy, instrukce a vybavení.

Nemyslím si, že by někdo zasahoval do území Ruska a měl zájem kousky "odlupovat", na straně druhé však Rusko takové zájmy jasně projevuje. Také ví, že je dost riskantní přímo útočit a že Krym byla spíše souhra okolností a spícího Západu a tak se prosazuje hybridními formami a Bělorusko je nepochybně významnou figurkou na jeho šachovnici.

Putin není hodný strýček, je to záludný zlobr, kterému není radno věřit ani "přátelský" úsměv. Možná by jeho skalní zastánci měli zvážit i takový náhled na něj.

4 7
možnosti
ZZ

Musíme si přiznat, že Putin organizuje migraci za pomoci různých neziskových organizací a jejich lodí, jako např. nevládní organizace Sea-Watch....

Organizace zabývající se záchranou lidí prchajících na člunech do Evropy často vyzvedávají běžence už kousek od afrického pobřeží a pak je stovky kilometrů převážejí do Itálie.

V posledních třech letech se každý rok z Libye do Itálie přeplavilo více než 150 tisíc migrantů. Další migraci organizuje z Turecka do Řecka.

Nyní vsadil Putin i na Turecké aerolinie, které uprchlíky bez platného víza rafinovaně vozí do Minsku, či Grodna a nikoliv do Mosky. Báťuška Lukašenko neví co s nimi. Nemá pro ně připraveny žádné tábory, ani žalářníky, ani program sociální péče - a to je ostudné. Lukašenko dovoluje beztrestně opustit Bělorusko nejen odpůrcům současného režimu, ale i nelegálním běžencům, kterým se v Bělorusku moc nelíbí, protože je tam zima a nedostávají tam žádné sociální dávky, jako např. Německu, či Itálii.

Sice Rusku zatím nebylo nic prokázaného, ale všichni dobře víme, že za migrační vlnu může Putin

;-)

4 0
možnosti
Foto

Nevíte, čí letec. společnosti přepravují do Běloruska ony uprchlíky?

2 0
možnosti
TG

T12o94m22á87š 83G65a30y12e93r

11. 11. 2021 13:31

Aby to nakonec nebyly letecké společnosti našeho váženého cařihradského spojence. To by bylo asi hodně nemilé.....

2 0
možnosti
MM

Stejnak je zajímavé, jak se teď role obrátily. Zatímco v roce 2015 převládal v EU spíše smířlivý postoj a kritika Maďarska, dnes EU podporuje Polsko k důsledné obranně hranic. A naopak evropští stoupenci Putina a všelijací národovci, kteří v roce 2015 obviňovali Brusel z plánované islamizace Evropy a Erdogana měli za největšího prevíta, dnes obviňují EU z pokrytectví a Lukašenkovi a Putinovi div nedrží palce, aby do EU natlačili co nejvíc muslimských imigrantů.

3 0
možnosti
JL

Ano, neslyšel jsem ani Rozoumka, jak vybízí přijímat aspoň děti, ani veřejnoprávní komentátoři teď moc nefedrují přijímání chudáků z válečných zön, homosexuálů apod. A velké bohaté země jako Británie, Francie a Německo neříkají: Vy oškliví Poláci, pusťte k nám ty chudáky, vždyť je jich jen pár tisíc. Divné.

1 0
možnosti
PK

No je smutný, že si Evropa sama neumí ochránit své hranice a potřebuje, aby Tante Angi zavolala P.

5 0
možnosti
MM

Tak minimálně hranici PL/BY si zatím ochránit umí. Jde spíš o to, aby se situace dál nehrotila, když běloruští vojáci nedovolí "neúspěšným" imigrantům návrat do vnitrozemí Běloruska, případně návrat domů, do Iráku apod.

3 0
možnosti

M87a21r67t21i32n 95Š93u53l86c

11. 11. 2021 11:38

To se furt posmíváme Rusům za jejich "bezdůvodně pěstovaný" pocit ohrožení.

A co děláme my? A to s mnohem většími vojenskými arzenály, počty obyvatel, finančními rozpočty? Strašíme se Ruskem. Furt. I to, v čem se s námi chová stejně, i to pojmenováváme opačně.

Stejně jako kdysi za komunismu, kdy se odhalovaly rejdy západních imperialistů, dnes jsou to rejdy ruských či čínských špionů a temná chapadla jejich ďábelských vůdců, která usilují zardousit západní svět.

Prostě je to furt stejná pohádka ..napříč režimy.. hodný princ a zlý drak, bodrý chasník a zlý čert.. černá a bílá, dobro a zlo..

Lidi to holt potřebují, hodně zjednodušeně a konkrétně pojmenované..

17 3
možnosti
Foto

Tak jsem myslel, že nám, bázlivcům, to nezjednodušeně a konkrétně pojmenujete, mám na mysli to, co právě Putin dělá...

2 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám