Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Copak nějaký ANO s nějakým Ánrym sen. v čele. Brnkačka. Občas mně přistane v mejlu Cibulkova návnada s jeho ,,Pravým blokem". A ten mít kampań na úrovni co do zviditelnění se, to by bylo voličů. Tedy jeho. Já sice ty mejly neotevírám, vždy spadnou do spamu, a tak je automaticky mažu, ale ...;-) Že je někdo až ,,lynčován", často až davově, i to má své důvody. Vč. toho, že dav je vždy bezmozek, a rád až hltá, co je mu servírováno. Jistě se mnohým takové chování nemusí líbit, atˇ onoho lynčovaného, či davu. Ale, jsou většinou ,,zticha". I proto, že si je mnozí ,,jasnozřiví" hned zařadí i ,,oštítkujou". A tak se ti i ni mohou projevit. Dokonce i u svobod. voleb. A to je až ,,trága". Ale pro koho, že;-)

0 0
možnosti
PB

P48e12t63r 25B19u15r61i82a91n

6. 10. 2021 14:36

Jsi přesvědčený, že to měl dobře ošéfované a nic neporušil. A to i přes to, že své nemovitosti nakoupil za peníze Agrofertu přeposlané a různě zúčtované přes tři-čtyři jiné firmy v saňových rájích.

Tak to jsi pašák. Já to říkám pořád, že nejvíc věřících má hnutí ANO. Lidovci, ba celý Vatikán, by jim v tomhle mohli jenom závidět.

Já ti řeknu, jak by taková transakce mohla například ilustračně vypadat:

Na jedné straně Agrofert, na straně druhé nezávislé firmy A, B, C. Firma A vlastní třetinu firmy B, ta zase vlastní nadpoloviční podíl firmy C.

Agrofert půjčí firmě A v Karibiku 400 mio Eur. Tedy vede je jako investiční aktiva, neplatí z nich u nás daně (protože v té chvíli nejsou ziskem, nýbrž investicí do budoucna), ovšem jejich tvorbu si odepíše z daní (náklady). Firma A má pohledávky vůči firmě B vedené ve středomoří. Ty pohledávky mohou být za jinou mezifiremní půjčku, nebo za pohledávky v oblasti marketingu, třeba za vlastnění loga firmy B. Vyřeší to tak že svůj závazek převede na firmu B a jsou si vyrovnány. Všímej si, že zatímco peníze opustily naši zemi a zůstaly ve firmě A, faktický dluh je už na bedrech firmy B. Ta se ovšem zahojí tím, že dluh převede na firmu C vedené na pobřeží v rámci firemní konsolidace a ozdravění. Poté se ukáže, že firma C je předlužená a nepřežije. Ajta, co s tím? Firma C jde do likvidace a s ní i její dluh. Agrofert jakožto původní věřitel však zkrátka nepřijde, to by bylo nespravedlivé. Prostě si půjčku odepíše ze základu jako ztrátovou nedobytnou investici. Po pádu firmy C se ukáže, že její většinový vlastník firma B bez ní také nepřežije a jde také do zániku. Zůstává firma A, bez dluhů.

Firma A má 400 mio eur. Co s nimi, kam je vhodně investovat s péčí řádného hospodáře v době inflace a krize? Do nemovitostí. Nakoupí za ně nemovitosti, čímž se vyčerpá a její podnikatelské aktivity vyhasnou tak, že z ní zbude jen jedna strohá kancelář.

Ale nezoufejme, zbyly po ní aspoň ty nemovitosti. Kdo že je majitelem firmy A?

20 1
možnosti
Foto

Fajn, a dá se za to někoho zavřít...?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
Foto

Zkuste si představit, čistě hypoteticky, že budete Babiš a že budete chtít pustit do světa něco, po čem vaši nepřátelé skočí, jako slepice po flusu, protože se jim to bude zdát jako bomba, ve skutečnosti ale budete vědět, že to máte z hlediska zákona dobře ošéfované. A budete si umět představit, že vám to tím pádem neuškodí, ti, kterým to bylo určeno, ať už jsou z Washington Post, nebo z novin v české Horní Dolní, po tom skočí a vy ve finále odejdete středem, protože se ukáže, že jde o bublinu... Co když jste Babiš, tím pádem jste sice lhář, ale to je tak jediné, co vám bude možné vytknout, respektive dokázat? Nic protizákonného vám neprokážou a vy ještě budete moci volat, jak na vás v předvolebním boji zaútočili vaši protivníci neférově. Nevím, jak Vy, ale takový Machiavelli by si to jistě představit uměl. A nezapomeňte, že jestli je Babiš skutečně bývalý estébák, umí v takových akcičkách doslova létat...

0 0
možnosti
AM

A44d79a87m 24M19a33l88ý

6. 10. 2021 13:20

V každém případě, přejme Babišovi víc voličů. Každý volič, který nepůjde volit KSČM, ČSSD, ale místo toho to půjde hodit Babišovi, je vlastně nadějí pro demokratické strany.

PS: Nikomu to neříkejte.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, zda jde o ironii, nebo jste zaspal dobu, kdy tady Babiš vládl spolu s ČSSD a defacto i s KSČM...

0 0
možnosti
Foto

J38a35n 20Š17i75k

6. 10. 2021 13:09

Bez toho, aniž bych hodnotil Babiše nebo ono odhalení, domnívám se také, že mu kausa nijak neuškodí, ba spíše naopak. Hezký den

5 0
možnosti
JV

J42i36r32i 71V33r28a81b89e28c

6. 10. 2021 12:30

Kdyby to odhaleni fakt nahnalo hlasy tomu exestebakovi, tak to neco rika o tomto narode. :-(

4 6
možnosti
MV

Kdyby měl B získat hlasy za každé "odhalení" jeho "aktivit", tak už je dávno prezidentem....

1 0
možnosti
Foto

nemohl, jelikož nekandidoval

1 0
možnosti
JS

No nevím kolik osob to hodí natruc Babišovi, ale ve svém okolí vidím kolik lidí to hodí natruc SPD. To budeme čumět.

6 0
možnosti
Foto

Jo taky to pozoruji. A prý taky Volný je docela černý kůň.

0 0
možnosti
JK

Opravdu zajímavé, četl jsem to s otevřenou pusou. Nedávno jsem četl podobný blog, kde mi spadla brada a podobnost není vůbec náhodná, ovšem záměr autora je absolutně opačný:

https://dominikbrezina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776820.

Na vaše otázky jsou jednoduché odpovědi, ovšem přes burácení propagandy se to k vašemu sluchu nedostane, což není naše chyba.

A správně se ptáte cui bono, peníze cestovali, firmy byly založeny a půjčka je realitou, takže správně cui bono. No a taky kdo byl v tom kolotoči ošizen, to bude zajímat daňového poplatníka v Česku, Francii, USA a možná i v jiných zemích. Můžeme se sázet, která země otevře dveře žaláře jako první, ostatní budou muset počkat.

5 1
možnosti
Foto

Nic se Babišovi nestane. Dokud žije, tak bude vítěz.

3 0
možnosti
JH

Souhlas a to i přesto, že tenhle nový Antibabiš má takovej mezinárodní punc:-)

3 0
možnosti
JK

Mezinárodní spiknutí, účelovka, a také mezinárodní Antibabiš. Úplně zbytečně v to našemu velikánovi kazí to křoví, nechápu proč do toho ti novináři navezli taky prezidenty Kypru, Ukrajiny, Keni, Chile, přátelé Vladimira Putina i světové celebrity a další nýmandy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám