Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

klidně si mohli říci...zveřejníme před českými volbami mohli jsme jindy ale potřebujeme česko udržet ve stádu EU a prosadit přemístění migrantů a zelený teror a zelenou bídu...takže když na nás ta česká opozice tak tlačila tak jim vyjdeme vstříc, oni nám budou zobat z ruky........jsme neziskovka a potřebujeme prachy a podporu

7 0
možnosti

Je tam 300 jmen z česka..bývalí politici, mediální magnáti - Bakala? možná, miliardáři, podnikatelé, celebrity.. zbrojaři - co kalouskův největší kamarád zbrojař háva možná...proč nezveřejní ostaní.......pak, že to není načasované.....prý nezveřejní, že to musí důkladně prověřit...a nakonec nezveřejní nic, protože to podle nich bylo podle zákona...jako je to pravděpodobně i u Babiše

21 2
možnosti
JF

A co ochrana osobnosti a následné žaloby, pokud to nejsou politici, na její ochranu, he?! ;-)

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 4
možnosti
Foto

To ano, ale preco zverejnit prave Babisa a nie niektoreho z tych dalsich stoviek Cechov? Nacasovanie je ok, otazny je vyber ludi, ktorych udaje budu zverejnene a inych, ktorych udaje nebudu.

6 0
možnosti
MG

Přijde mi docela absurdní ta představa, že celé Pandora Papers někdo vymyslel kvůli Babišovi a volbám.

Je to kauza globálního rozsahu - všichni novináři, kteří na ní pracovali a všechny osoby, které v ní figurují, představují stovky lidí z desítek zemí, včetně různých ekonomických magnátů a veřejně činných osob, jejichž majetek a vliv je takový, že by si nějakého Babiše mohli koupit každou neděli a dát si ho k snídani.

A tady si opravdu někdo myslí, že celá tahle událost je načasovaná podle toho, že jeden z těch stovek lidí kandiduje na premiéra v zemičce, kterou by nejspíš na slepé mapě správně lokalizovalo míň lidí na světě, než ty Kajmany, Bermudy nebo Monako? Nebo že opozice má takový vliv, aby něco takového vykonstruovala? Vždyť s takovým vlivem by tuhle zemi už dávno vlastnila a Babiš by si připadal jako druhořadý čučkař.

16 3
možnosti
Foto

A proč si myslíte, že ten vliv má opozice...? Opravdu jste můj blog tak nepochopil...?

5 1
možnosti
JR

J88a40n 87R10á47ž

6. 10. 2021 16:42

Pořád se Babišovi vyčítá, že v díky tomu, že je v politice bohatne. A dnes se od Neffa dovím, že Babišův majetek byl v roce 2007 oceněn na 151- 162 miiard Kč a vloni měl hodnotu "jen" 68 miliard.

A tak si říkám, proč se na tu politiku nevykašle

(https://www.lidovky.cz/nazory/posledni-slovo-ondreje-neffa-moje-politicka-sci-fi.)

Mimochodem: V nejnovějším žebříčku nejbohatších lidí světa, který už po pětatřicáté vydal magazín Forbes, jsou uvedeni čtyři Češi (což je nejvíce ze zemí střední a východní Evropy) a čtvrtý z nich je Babiš.

(https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/zebricek-forbes/r~4a3b95a696ce11ebb2f60cc47ab5f122/)

2 0
možnosti
Foto

2007 byla komoditní bublina, to i ziskovost Agrofertu byla někde jinde. Bába je v politice aby udržel v chodu dotační linky bez nichž by zkrachoval. Až půjde od válu půjde Agrofert do konkurzu a Bába do Báně.

6 4
možnosti
LH

Kdybych měl volit mezi SPOLUPIRÁTY a Babišem, rád bych mu dal svůj hlas i několikrát (jako v Berlíně). Pokud mohu radit - pane Babiši, otevřete vrátka imigrantům z Jihu, zrušte Benešovy dekrety a rádi vás uvidíme i v Evropské komisi. Vše bude zapomenuto...

2 3
možnosti
LH

Podezření na podezření praní špinavých peněz je vážné, skoro stejně jako na ruské agenty z Vrbětic. Třeste se...hořící koudel je vám v patách

2 0
možnosti
MK

Které nerozhodnuté hlasy máte na mysli?

Ty, které Babišovi nahnalo Čapí hnízdo? Nebo korunové dluhopisy? Nebo ty, které mu nahnaly jeho aféry se střetem zájmů? Nebo ty nahnané Milionem chvilek?

Těch nerozhodnutých není nekonečně mnoho. Co Babiš mohl nahnat, to už nahnal. Na víc nemá nárok.

7 3
možnosti
JR

J93a57n 32R17á10ž

6. 10. 2021 15:35

Jak zde opakovaně sděluji: Babiše rád nemám, ale stejně nemám rád pokrytce, co vytahují na předáky stran špinavosti týden před volbami. Jak tu na Babiše, že si ještě před tím, než se stal členem vlády jako úspěšný podnikatel koupil nějaké nemovitosti ve Francii (nechápu co na tom je špatného, když podobné nemovitosti má i v daleko lukrativnějších částech Evropy kdejaký český podnikatel nebo úspěšný sportovec a offshore společnosti má dnes skoro každý úspěšný byznysmen) ale stejně tak považuji za podraz na Fialu, že pár dní před volbami někdo vytáhl informaci, že založil neziskovku, která dostává z různých státních zdrojů desítky milionů na podporu třeba tak bohulibých činností, jako je např. zapojení žen do politiky v Barmě a kterou prý řediteluje jeho syn.

Takové podpásovky vytahovat před volbami není fér.

10 5
možnosti
Foto

Pokud se někdo nerozhodne střelit se sám do nohy, a to do místa, které se raz dva vyléčí...

1 0
možnosti
Foto

Nedělám si iluze o lidské morálce, ale přece jen mě šokuje, že morální hledisko bylo ve vašem textu zcela opomenuto. Za Panama, Paradise atd. Papers už bylo mnoho lidí potrestáno a dopláceli daně a penále.

To není tak, že svět je úplně bez pravidel a že mocní mohou úplně všechno. I ten Berlusconi byl nakonec odsouzen.

11 3
možnosti
JR

J71a39n 76R23á98ž

6. 10. 2021 16:03

Zakládat offshore společnosti z důvodů optimalizací daní a záruky "soukromí" vlastníků v tak zvaných "daňových rájích" je legální, ale u politiků bychom měli být obezřetní. Zvláště pak u politiků, kteří ještě nedávno nazývali zakládání offshore firem daňovým zločinem, jako Babiš.

Ale faktem je, že "daňové ráje máme i v Evropě a sídlo mnoha společností je právě tam registrováno zejména z důvodů daňových.

Např. v Lichtenštejnsku korporátní daň začíná na 7,5% a u investičních fondů s celoevropskou působností je majetková daň 4%, dále Kypr, kde je firemní daň 10%,. A Britové mají svoje Panenské ostrovy , kde je daň pro firmy 0%, podnikatel platí jen za registraci roční paušál 350USD, registr firem není přístupný a není tam potřeba vést účetnictví. Pak není divu, že je tam registrováno údajně několik desítek tisíc firem z celého světa.

7 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám