Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Představa, že zahraniční média časují vydání kauzy celosvětového rozsahu na týden před volbami v nějakém čechistánu je při nejmenším úsměvná.

Daleko pravděpodobnější je, že se pro první zveřejněním vybraly prostě velké ryby, aby se na kauzu přitáhla pozornost.

A proč se svítí hodně právě ba Bábu? Mezi zveřejněnými jmény jsou momentálně 4 premiéři - Libanonu, Spojených Arabských Emirátů, Pobřeží slonoviny a České Republiky. Kdo z nich by asi tak evropské čtenáře mohl zajímat?

Hledáte hezky omluvy pro tanec v šedé ekonomické zóně. Možná to tam chtělo ale přidat ještě včerejší realitku, aby to bylo kompletní.

8 2
možnosti
TK

Pokud se snažíte tvrdit, že pro západ jsme natolik bezvýznamní, že jim za vměšování se do politiky nestojíme, budete i toho názoru, že z východu to neplatí? Že Rusku, nebo třeba Číně za vměšování nestojíme, žadné agenty tu nemáme, žadné manipulativní informace nevypouštějí? Nepochybně nebudete.

Svět je prostě steašně malý a globalizací se zmenšil ještě víc. A kdo má geopolitické zájmy, ten prostě využívá dostupné prostředky k ovlivňování všech figurek na šachovnici. A my navíc na té šachovnici stojíme mezi západem a východem a nejsme pro západ tou nejposlušnější a nejspolehlivější figurkou.

3 2
možnosti
AK

300 jmen a zveřejní se - včetně všech možných detailů - jen jediné?

Tak jak potom máme uvěřit, že to nebylo účelové?

9 4
možnosti
JZ

Kolik je těch opravdu nerozhodnutých ? Jestli je 1%, tak je to moc.

0 1
možnosti
AP

až 30%. A více, než 10% se rozhoduje až po cestě do volební místnosti ...

1 0
možnosti
RK

Komu se to hodí? Koho to zajímá? Prostě Babiš jako premiér má logicky poněkud přísnější měřítka, než nějaký regionální podnikatel-mafián. Holt byl vybrán jako největší světová ryba společně s deseti dalšími. To by ho mělo naopak potěšit :-) Když taneční mistr šlápne partnerce na nohu, také je to přece jen větší fópa, než když šlápne na nohu opilej hasič na plese.. A nějaké řeči o měření stejným metrem tu jsou trochu mimo.

8 5
možnosti
AK

Jenže mezi těmi 300 nezveřejněnými můžou být jiní, kteří kandidují na místa v parlamentu.

To novináře - 4 dny před volbami - nezajímalo jestli mají správný morální profil?

5 0
možnosti
ZD

Karma a smeknutí pomyslného klobouku za pochopení, jak to v životě a světě normálních, ale bohatých lidí chodí. Jsme zvědav, jestli se ty seznamy nebudou používat jako seznamy pana Mrázka. Neposloucháš - dojezdíš.

7 1
možnosti
TK

A já si naopak myslím, že jim to za to stálo a pár hlasů mu to skutečně ubere. A mohou to být rozhodující hlasy. Jde například o jednodušší lidi, kteří moc informačních zdrojů nepoužívají, politiku trvale nesledují a princip těch operací nechápou. Někteří z nich pak prostě naletí těm médiím, která jim to podala jako že konečně máme důkaz je zloděj a sám dělá přesně to, co jiným vyčítal (první prokázáno není, druhé není pravda). No a ti trochu slušní po takovém " nezvratném důkazu" už "usvědčeného" zloděje volit nemohou.

Mě spíš opět velmi zklamala ta neschopnost opozice něco hmatatelného na něj najít. Člověk, který se v ČR dostal k tak ohromnému majetku, musí mít kostlivců plnou skříň, jenže to budou ti samí kostlivci, kteří by ohrozili i naše další privilegované mafiány, kteří naopak stojí třeba za opozicí, takže zde všichni našlapují strašně opatrně.

5 5
možnosti
Foto

Myslím, že to bude mít vliv "faktická nula". Kdo chce volit Babiše, tak má svoje důvody a nějaké honění ofšórek ty důvody nemění. Babiš měl už tolik "kauz" že další nové kauzy neznamenají vůbec nic. - - - Že na Babiše opozice není schopná "nic najít"? - ono totiž nic takového jak naznačujete není. O Babišovi principielně víme všechno, vždyť je to náš člověk, on je produktem devadesátek - a nevím jak Vy, ale já jsem tady v Česku žil a Babiš je místní inventář, takříkajíc. Moje problémy s Babišem jsou jinde, je to jednak propojení byznysu se státní správou /obecně to není dobře, o konkrétnostech lze diskutovat/ a jednak, a to hlavně - Babiš svou uzurpací moci a rozhodování z nás ze všech snímá povinnost se starat o své věci sami, a to nás vede k lenošení. To je ta hlavní škoda, kterou Babiš působí. Jinak je v zásadě neškodný a pro mne - až na pár věcí, jako jsou daňové delikty, je i zcela bezúhonný. Vlastně je to docela sympaťák, byť teda hodně zvláštním způsobem. Nedivím se, že ho lidí volí. Vzato kolem dokola, proč ne. Ti voliči sice mají pro mne dost nepochopitelné duševní nastavení, ale holt to tak je.

8 1
možnosti
Foto

Tak uvidíme, jak si Babiš po volbách povede bez Zemana. Teď jsem četl ten propíraný blog od té Džamily Stehlíkové a s ohledem na známou pijáckou minulost /zlomilo se to na té Vysočině, chodil každodenně do lesa si "číst" s flaškou kořalky/ to Džamila popisuje poměrně výstižně. Tu Korsakovovu psychózu má jeden člověk z mého širšího okolí /jemu je ovšem čerstvých 50 let/ a teda už to nerozchodí. Ani transplantace už nemá smysl. Navíc Zeman není ve stavu, aby tu transplantaci ustál, přece jen, je to masakr na oběhový systém, přinejmenším. U Zemana byly vidět znaky alkoholické demence už od prvního nástupu do úřadu, ale vzhledem k té pijácké minulosti se na můj vkus dost dobře držel. Tak asi se už ucho utrhlo. Už se netají vodnatelnost a pokud po něm ten doktor chce, aby šel zas do nemocnice, tak je jasný, že to nebude jen portální hypertenze, ale i ztráta převažující funkce jater, takže je potřeba mu pravidelně čistit krev, aby se do pár dnů neotrávil metabolity. Jenomže to není definitivní řešení.... u tak starého člověka v takovém fyzickém stavu je to na brzký exitus..... Takže to toho starého jezevce přece jen dohnalo. Bohužel. Nebyl to zas takový zmetek, za jakého jej mnozí považují.

3 0
možnosti
PK

P20a88v15e84l 38K37l75e74i49n

6. 10. 2021 18:51

Velice hloupý blog. Babiš nemá “”ošéfovaný” vůbec nic

2 7
možnosti
PK

P26e45t56r 90K66r88a86u41s

6. 10. 2021 19:52

Máte pro svůj výrok aspoň jeden faktický důvod? Jinak je to obyčejné plácnutí do vody.

9 0
možnosti
JF

V Rakousku něco vytáhli na Kurze, asi tam také mají před volbami, takže to je jasná kampáň a účelovka, otázka jen zní Cui Bono?! ;-)

8 0
možnosti
Foto

Pane, palec nahoruR^

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám