Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Férový blog. Je zajímavé jak proti autorovi brojí i ti, jenž nadšeně tleskají těm, kteří od začátku s gustem rozporují třeba respirátory.

Je zajímavé, že tytéž opatření, které po nás chtěla vláda a bohužel je nedokázala jako jinde vymáhat, dodržovali na "Staré dámě" a neměli jediného nakaženého.

3 2
možnosti
Foto

Ne nemůže za 30 000 mrtvých. Nikdo by v pandemií nezachránil všechny.

Svou nekompetentností zavinil cca polovinu z toho počtu.

4 1
možnosti
Foto

To nejde dle mého stanovit. To by se pak musel přihlásit k odpovědnosti za ten který život každý, kdo nakazil třeba někoho v rodině, nebo v práci, a ten nakažený zemřel.

5 0
možnosti
VV

Neni.

Je tomu snad na den rok, co tehdejsi a nynejsi ministr zdravotnictvi dusledku strmeho narustu nakazenych naridil opet nosit rousky. A Andrejko toto narizeni populisticky zrusil ze je zbytecne a donutil tavkVojtecha Adama k odstoupeni. Ze dusledkem tohoto narizeni se Cesi stali mistry sveta nejen v poctu nove nakazy ale i umrti opravdu muze jen a jen Andrej Babis.

5 0
možnosti
Foto

Ano, tohle byla od Babiše chyba, ne druhou stranu ji lidé většinou tehdy uvítali. Měli ještě v blahé paměti pirátskou šaškárnu na Karlově mostě, kde se tvrdilo, že je covid poražený. Takže Babišovo rozhodnutí tehdy vítali - a to byla chyba jak na jedné, tak na druhé straně.

4 1
možnosti
RK

Březen 2020, Andrej Babiš:

„Já jako premiér země samozřejmě osobně odpovídám za všechna krizová opatření. A beru na sebe plnou politickou odpovědnost,“

10 0
možnosti
Foto

Jaká přesně myslíte krizová opatření, na rozdíl od těch co jsme tady od vlády měli, by měly za výsledek menší počet covidových mrtvých...?

3 0
možnosti
JS

Pan Bárta je největší úlet naší polické scény. Co slovo to perla. Kdyby byl premier on tak už jsme možná vymřeli.

2 3
možnosti
JS

Beru zpět a omlouvám se. Popletl jsem jména , měl jsem na mysli pana Bartoška.

1 0
možnosti
Foto

Proč to furt okecávat, kdo rozhoduje, nese i zodpovědnost.

9 1
možnosti
Foto

A on se Babiš rozhodl zabít 30 000 lidí? Biden tisíce Američanů, Merkelová tisíce Němců, Macron tisíce Francouzů...?

3 2
možnosti
Foto

Jistě, nemůžeme všechnu vinu za covidové mrtvé házet jenom na Babiše. Nicméně Česká republika zvládla covidovou pandemii špatně. Počty mrtvých v přepočtu na obyvatele byly jedny z nejvyšších vůbec a to samé platí o ekonomických ztrátách a zadlužování. Nejvyšší podíl viny na tom samořejmě nese vláda - zejména kvůli chaotickému rozhodování koncem léta a před vánoci loňského roku. Je proto pochopitelné, že teď v předvolební kampani to bude Babišovi a hnutí ANO důrazně připomínáno.

4 1
možnosti
Foto

Povím Vám jedno - opozice může líbat nohy Pánu Bohu, že nebyla v době covidové u moci...

5 1
možnosti
RK

Když ti to Vladimíre stálo za blog, tak Ti to překopíruji i sem:

Lidé se měli chovat zodpovědně, když jim Babiš z pultíku sněmovny říkal, ať nikdo nikoho nestraší druhou vlnou. Měli se chovat zodpovědně, když si Babiš vzal na koberec Vojtěcha vloni v srpnu a zakázal mu opatření a znovuzavedení roušky. Měli být zodpovědní, protože Babiš raději řešil zahrádkářský zákon. Měli si nasadit roušky a zavést lockdown dřív, protože pan Babiš čekal, až bude po volbách. Lidi měli přeci pochopit, že jde do tuhého, když se papaláši tajně scházeli po putykách a hotelech. Měli být zodpovědní, i když Bureš prokazatelně porušoval vlastní karanténu. ANO- lidi měli poslouchat, i když nařízení byla nezákonná. Lidé měli věřit všem pěti ministrům zdravotnictví a všem třem hygienikům. Byla to tahle vláda, která ani na začátku druhé vlny nedokázala ochránit rizikové skupiny.

Základní věcí pro zvládnutí krize je důvěra v toho, kdo má tu krizi zvládnout. Tu důvěru si musí ale získat. Vládne vláda a ta má odpovědnost. Já vím, že pojem politická odpovědnost nástupem Bureše a Zemana ztratila původní význam. Prostě neexistuje. Převálcoval ji jednoduchý marketing. Lidé jsou líní přemýšlet. A tohle je důsledek.

12 6
možnosti
Foto

Lidé jsou líní přemýšlet - ano, mnozí ano a právě proto má Babiš tolik spoluviníků na smrti mnoha lidí u nás...

1 0
možnosti
Foto

V době kdy se Babiš kasal jak zachránil tisice mrtvých to nebyl hustej úlet? Vy jste už opravdu zapomněl na všechen ten chaos v rozhodování? Kdo rozhoduje špatně a pozdě o opatřeních, ten nese i zodpovědnost. Před volbami do krajů se vše nesmyslně uvolnilo a správná rozhodnutí nepřišla v čas. Kdo za to může? Jen lidi? Na ty už se to Babiš snažil hodit. Jak si vysvětlujete, že naše zem měla časově nejdelší omezení a přesto největší počet mrtvých....?

10 2
možnosti
Foto

Na to se zeptejte možná řady živých...

2 0
možnosti
Foto

I11v55o 27C13i42l28i82c64h

9. 8. 2021 11:22

Nenakazil jsem ani sebe a tudíž ani nikoho jiného, takže žádnou vinu za nenošení roušky či návštěvy garážové hospody opravdu necítím.

5 0
možnosti
Foto

Dělal jste si test na protilátky?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám