Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

Na stránkách ministerstva by měl být stanovena hodnota míry protilátek v krvi, které je před očkováním přípustná - třeba hodnota 0 - 100 je vhodná k očkování, žádné informace by neměly být šířeny jen medii - může jít o dezinformace

Testy na protilátky by měla hradit pojišťovna.

Všechny zdravotnické nebo jiné složky, které provádějí očkování by měly být informovány a vystupovat jednotně a míry hladin zohlednit, řídit se pokyny ministerstva. Jednotnost by měla být u praktiků, registrovaných očkovacích center i nově zřízených center "nadivoko".

Tohle všechno je otázka správně fungujícího managementu, který, bohužel, AB s celým slavným ministerstvem nedokáže zajistit. Jediná věc, která vládě ANO jde je vytváření chaosu, který Babišův mikromanagement nespasí

2 0
možnosti
MP

Souhlas, v tomto ministerstvo zaspalo. Znám staršího člověka, který si nechává měřit protilátky po prodělání covidu z krve a očkování odkládá. Nejen, že že si test platí sám, ani potvrzení z laboratoře nelze použít jako doklad.

1 0
možnosti
Foto

Pokud senioři podstupují pravidelné lékařské kontroly, což by i ve vlastním zájmu měli, lze z nich zjistit mnohé. A je-li cokoli ,,mimo normu", jsou pak činěny dle potřeby i testy, a to ,,na kde co". A to se děje i po prodělaném kovidu:-) P.S.: tolik i z mé osob. zkušenosti. Mám za sebou i obě dávky Astry, A VĚZTE, ŽE KDYBYCH NEBYL ,,fretig". oočkován bych nebyl;-)

0 0
možnosti
Foto

:-) Dám, a nejen autorovi, ,,NEOFIAL" info. Každý člověk coby ,,kus", to originál. Od zděděných dispozic po předcích, po svým životem dispozic nabytých. Z toho plyne, že ,,univerzál mustr" nelze se dozvědět ani z míst oficiálních;-)

4 0
možnosti
PP

Cituji z 21.5.21:

„Prodloužili jsme ochrannou lhůtu na 180 dnů. To ale neznamená, že se o 180 dnů oddaluje možnost očkování. Po uplynutí 90 dnů je možno začít s očkováním,“ uvedl na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

A k tomu téhož dne

„Šest měsíců má člověk protilátky a buněčná imunita bude u řady lidí přetrvávat ještě déle. Takže myslím, že se v budoucnu bude zvažovat, zda by interval mohl být ještě delší než 180 dnů,“ řekl už dříve pro CNN Prima NEWS epidemiolog Roman Prymula.

Nesledujete dění příteli. Krom toho ve vakcinačním centru, kde jsem se byl očkovat (Thomayerova FN v Praze), ještě před vlastním očkováním se mně dotazovali zda jsem neprodělal covid v době 180 dní před očkováním.

4 0
možnosti
Foto

Nevím, jak Vy, ale tohle jsem já vyplňoval už při registraci k očkování. A samozřejmě, že se mě na totéž ptali i při vlastním očkováním. Myslím si, že jasné informace takového rázu, jakou roli mají protilátky, by měly zaznívat hlavně z ministerstva zdravotnictví, nikdo není schopen sledovat co k tématu kde řekne kde kdo. Směroplatné určující by měly být závěry ministerstva.

1 0
možnosti
VB

Rakouské i jiné úřady vám nabídnou alternativy: když např. nevíte, zda jste měl covid-19, nabídnou vám, abyste si nechal udělat test na protilátky (zda je máte), pak vám Rakousko uzná tyto protilátky bez ohledu na dobu, kdy jste covid-19 měl (např. už před rokem). Pokud si nechcete pořídit test na protilátky, víte, že jste měl covid-19 např. před půlrokem, nabídnou vám ev. jednu dávku vakcíny (nikoli dvě) a počítají vám to pak jako plné očkování (nikoli uzdravení z covidu, k němu byste musel mít např. potvrzení hygienika či lékaře o vaší izolaci či test na protilátky).

4 0
možnosti
RJ

Jo tak by to snad i mělo být. Mě osobně hygiena po telefonu řekla že jsem pozitivní a rodina se jít ani nemá testovat pokud se můžou na 15 dnů izolovat.

Celá rodina to chytla, leželi jsme všichni, ale jen já mám papír(protože jediný někam chodím, žena je na rodičovské a dcera měla dálkovou výuku) takže se nemusím testovat.

Proč vedli manželku a děti jako pozitivní ve statistikách ale už ne pro účely testů?

0 0
možnosti
VB

Naposled z MZ ČR vypadla šílená nevědecká informace, s kterou by se neztotožnili žádní západ. odborníci - němečtí, rakouští, skandinávští aj. Podle českých "expertů" se máte po covidu očkovat ihned po konci vaší izolace. To by znamenalo, že kdybyste se ještě nevzpamatoval z nepříjemných zážitků z covidu, mohly by vás pak o to více sejmout některé nepříjemné následky vakcíny. Ale jde tu zřejmě taky o riziko, že se nově tvořící protilátky po covidu příliš brzy střetnou s vakcínou - s uměle navozenou tvorbou protilátek. To, že západ. odborníci takhle rychlé očkování po covidu nedoporučují, asi něco znamená. U nás se také lidem po covidu vnucují dvě dávky vakcíny, ale to opět neodpovídá západ. vědeckým poznatkům. Psala jsem o tom na blogu s tím, že ČR se odklání od vědy západní civilizace.

4 0
možnosti
Foto

Jenže lidé většinou, mě nevyjímaje, věří spíše svým lékařům, než blogům od kdoví koho...

1 0
možnosti
Foto

Že vás to baví, dnes a denně se v tom vrtat.

0 3
možnosti
Foto

Nebaví, ale nové informace považuju za hodně závažné, než aby jen tak zapadly pod stůl.

4 0
možnosti
VB

Ke zkoumání protilátek po uzdravení z covidu se průběžně vyjadřují západ. úřady, např. dánský, německý a švýcarský potvrzují, že případy, že by se uzdravený z covidu znovu nakazil, jsou extrémně výjimečné (na rozdíl od očkovaných, u nichž je těch zmapovaných případů více). Tím vám vlastně odpovídají: nemusíte spěchat na vakcinaci, např. si můžete počkat 8 měsíců (podle Německa), pak to zvážit (ev. si nechat přezkoumat své protilátky, vyčkat, jaké mutace viru mezitím vzniknou). Kdo chce, pak mu západ. úřady doporučují jen jednu dávku vakcíny, po 6 - 8 měsících po uzdravení z covidu. Druhou dávku obecně nedoporučují, protože výzkum potvrdil, že nezvyšuje hladinu protilátek. U nás se pravdu nedozvíte, tady je moc lidí finančně zainteresováno na mlžení vědecké pravdy. Švýcarsko oficiálně uznalo imunitu po covidu v délce přes 12 měsíců (je podle nich dostatečně ověřena, s výjimkou osob s vážnými poruchami imunity, jimž ale někdy nepomůže ani vakcína).

10 0
možnosti
Foto

Al ejá kašlu na to, s čím přijdou odborníci v Německu, Švýcarsku, nebo v Dánsku. Mě zajímá, jak se k tomu postaví čeští odborníci. V článku, na který jsem dal odkaz se jasně píše, že názor ministerstva zdravotnictví je takový, že protilátky roli nehrají. A pak najednou jde o dceru premiéra Babiše a simsala bim - už roli hrají...?! O to mě jde.

2 0
možnosti
PK

Tak už i vy jak Galileo, no byl to asi nápor ale proč a komu se omlouvat?:-)

Sorry, já nejsem odborník, abych si mohl dovolit reagovat věcně, jistě se vám však dostane fundovaných doporučení od zdejší smetanky...

2 0
možnosti
IB

Taky si myslím, že fundovaná odpověď by měla přijít z oficiálních míst, ale nikdo z nich zde asi příspěvky nečte, možná by se požadavek na vysvětlení měl dát na stránky MZČR

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám