Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná jsou "lehce dementní" jak je nazývá náš pan prezident.

1 1
možnosti
MJ

Možná jsou, ale ve srovnání s ním, to jsou akademici!

0 0
možnosti

Ve studii publikované ve čtvrtek v Nature vědci porovnali protilátkové odpovědi na všechny tři varianty obav - ty identifikované v Británii, Jižní Africe a Brazílii. V souladu s dalšími studiemi zjistili, že varianta, která bušela v Jižní Africe, je nejvíce rezistentní na protilátky produkované imunitním systémem.

Varianta cirkulující v Brazílii však nebyla tak rezistentní, přestože nesla mutaci Eek. "Pokud máte druhou mutaci, nevidíte tak špatný účinek," řekl Michael Diamond, virový imunolog z Washingtonské univerzity v St. Louis, který tuto studii vedl.

Je příliš brzy na to říci, zda se varianta v Oregonu bude chovat jako v Jižní Africe nebo Brazílii. Ale myšlenka, že jiné mutace mohou oslabit Eekův účinek, je „vynikající zprávou“, řekl doktor Wyman.

Celkově podle ní nález v Oregonu posiluje potřebu lidí pokračovat v preventivních opatřeních, jako je nošení masky, dokud nebude imunizována podstatná část populace.

"Lidé nemusí vyděsit, ale musí být stále ostražití," řekla. "Nemůžeme se zatím nechat na holičkách, když ještě kolují tyto přenositelnější varianty."

0 0
možnosti
OS

Divná čeština nebo jen strojový překlad? Občas mi díky tomu nějak uniká smysl vět.

0 0
možnosti
KK

Fascinuje mě jak si někdo dokáže dát tu práci a napsat několikastránkový elaborát o h... :-)

6 7
možnosti
Foto

Na to h..... denně umírá přes stovku lidí. Proberte se!!

1 5
možnosti
Foto

Největší nebezpečí COVID 19 je přesvědčení lidí, že můžeme zabránit mrtvým...

Kdyby nebyla medicína na dnešní úrovni, prošla by epidemie poměrně rychle populací a zanechala za sebou mrtvé... Vzhledem k tomu, že neexistují, s výjimkou úplného počátku, žádná zřejmá ohniska, neexistuje způsob jak vir izolovat. Tzn. touhle dobou by patrně již bylo po pandemii.

Zaplacená cena by byla ohromná a počítala by se v životech...

Jenže současný postup je v mnoha ohledech mnohem horší. Společnost v zájmu rizikovějších skupin decimuje tahouny ekonomiky a věřte, že pokud se s odstupem deseti let po pandemii někdo podívá na všechny související úmrtí a následky (ekonomické, psychické, sociologické) budou možná horší, než v případě bez boje...

Současná doba krade našim důchodcům zbývající čas, jsou zavření v podstatě ve vězení... ne oni si nemohou říci, teď dva roky vydržím a bude dobře... oni ty dva roky nemají...

Před pár dny mi umřel tchán na rakovinu, poslední rok života není to co by si zasloužil a nakonec umřel sám bez možnosti návštěvy... ANO, tohle je největší průser boje s COVID 19

12 4
možnosti

Tahouni ekonomiky je průmysl a ten jede na plné pecky a nemá dost pracovníku jinak by ještě v tempu přidal. Pracovníci v průmyslu nemají za co utrácet a až přijde okamžik že se otevře zábavní průmysl tak ekonomika poskočí k takovým číslům že budete divit jak chytré bylo průmysl udržet v plném provozu.

4 2
možnosti
NH

Protože

1) plno lidí bylo pozitivních (tabulkově nemocných) a absolutně nic jim nebylo

2) mediální masáž vzbuzuje odpor

3) vládní nařízení jsou v rozporu se zdravým rozumem (i mnohými názory lékařů a epidemiologů)

4) život jde dál, můžeme si vybrat, zda žít se strachem, nebo bez strachu

13 6
možnosti

Děkuji, paní Hájková, lépe a stručněji bych to nevystihnul R^!

1 2
možnosti
Foto

Spousta lidí nemá problém pochopit nebezpečnost covidu, spousta lidí má problém pochopit spoustu vládních nesmyslů a nařízení. Spousta lidí nedokáže pochopit politika, který vám káže nikam nechoď, ale sám jde stadion, do hospody na oslavu narozenin atd.. Jak je možné, že vyhraje výběrko na testy firma sledovaná biskou. Proč nedostávají zakázky na výrobu respirátorů, termokamer, ventilátorů české firmy? Atd., atd., atd.. Prostě už toho mají nad hlavu.

11 3
možnosti
Foto

Asi jim chybí schopnost rozlišovat, co dělají pro Babiše a co by měli dělat především sami pro sebe...

13 6
možnosti
JB

Na svém okolí vidím to, že v první vlně (která byla smrtelně nebezpečná asi opravdu jen pro 70+) se všichni báli a dodržovali nařízení i nad "limit" - kdežto v dalších vlnách (kde umírají již lidé 30+) jim otrnulo a opravdu si nejspíš myslí, že jim se COVID vyhne.

PS: a mládež se bohužel chová, jako by nehrozilo vůbec nic! Každou sobotu registruji ve svém okolí bujaré mejdany s účastí 7-10 lidí!

6 1
možnosti
AK

Naskakujete na propagandu. Jedním z prvních vážně nemocných pacientů byl ten slavný taxikář z Prahy, něco přes 50. Pak ten skladních z Ostravy, něco přes 40, ten na to dokonce zemřel. Zdravotní sestra v Krči v Praze, taky něco kolem 50. Ty zprávy, že na JIP leží i mladší pacienti chodily na podzim i ze Zlínska, které na tom bylo tehdy nejhůře. Je to ve skutečnosti pořád stejné, věk je stále nejvýznamnější rizikový faktor.

2 6
možnosti
Foto

K mé včerejší informaci bylo pár pochybností kde jsem to vycucal. Z ČÚS.

Podle dosud dostupných údajů z hlášení úmrtí zemřelo v loňském roce 129,1 tisíce obyvatel České republiky, což je o téměř 17 tisíc více než v roce 2019. Nejvíce se umíralo v listopadu a nárůst úmrtí postihl nejvýrazněji věkovou kategorii 75–84letých a více muže než ženy. Z regionálního pohledu došlo k největšímu relativnímu nárůstu počtu zemřelých ve Zlínském kraji.

„Již nyní je z předběžných dat zřejmé, že počet zemřelých za rok 2020 bude převyšovat 112,4 tisíce mrtvých z roku 2019 o více než 16,7 tisíce osob a jedná se tak o patnáctiprocentní nárůst. Takto výrazná meziroční změna je v naší historii po roce 1950 zcela výjimečná,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu. V tomto století se meziroční změny dosud pohybovaly od -4,1 tisíce (rok 2004) do +5,5 tisíce (rok 2015), resp. od –4 do +5 %. Po očištění dat od vlivu pokračujícího stárnutí obyvatel se ukazuje, že pokud by v roce 2020 byla stejná úmrtnost jako v roce 2019, počet zemřelých by vzrostl pouze o 2 tisíce osob.

Takže pokud to přirovnám k vesnici o 600set obyvatelích. Na koronu či otravu alkoholem s koronou v této vísce zemřel 1 občan za celý rok. A tolik humbuku okolo. Počet obyvatel ČS : počtem úmrtí. Jak jednoduché Watsone. :-(

1 1
možnosti
Foto

Jen bych si dovolil připomenout, že pochybnost byla především o následující informaci:

"Bohužel následný rok 2020 úmrtnost vyskočila díky Covid-19 na 124,800 a poslala na onen svět o 12,400 občanů navíc."

Zdroj: https://josefkouba.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766483

Ale je dobře, že jste to uvedl na pravou míru. Díky.

0 0
možnosti
VZ

Proč? To by snad mělo být jasné každému, kdo není mechom udretý na hlavu padnutý, jak říká jeden kolega z Trnavy. Protože to pro drtivou většinu populace není ani ta chřipka. Tu jsem chytil někdy ve věku kolem Krista a zatraceně jsem věděl, že mi něco je a že to asi bude chřipka. Tak blbě mi ještě nebylo. Dost dlouho trvalo, než jsem si třeba při jízdě na kole mohl říct, že stroje zase jedou na 100% výkonu.

Naproti tomu ten strašlivý Covid jsem chytil s padesátkou přede dveřmi a proti té chřipce brnkačka. Už jsem to tu psal několikrát. Kdybych si nevšiml, že mi najednou nejsou ani po několika hodinách chození v botaskách cítit nohy, když s tím přitom bojuju od dospívání, tak bych si myslel, že jsem byl dva nebo tři dny trochu nastydlý nebo chytil nějako podzimní virózu. A to moje fyzická kondice už logicky není, to co byla v době té chřipky.

S kolegy v práci jsme prakticky všichni v rozmezí 40 až 60 let. Nikdo neměl vážnější problém. Skoro všichni si toho všimli přes čich nebo chuť. Ten zjistil, že mu najednou nechutná pivo. Ten si všiml, že se necítí na WC při velké. Tomu, podobně jako mě, najednou přestaly smrdět nohy a tak podobně.

4 0
možnosti
RK

A když jste měl chřipku, jak to bylo s nemocnicemi? Byly narvané až na půdu? Nebo jen tehdy nikdo nevycítil, jak by chřipka byla dobrá na ovládání ovcí a nevzal to tehdy řádně do ruky?

3 2
možnosti
JP

Protože vámi nazývaná choroba covid-19 je méně nebezpečná než opatření, která se proti ní zavádějí. Strašení lidí, neléčení nemocných a místo jejich léčení převoz do nemocnice až v kritickém stavu, likvidace drobných a středních živností na úkor nadnárodních podniků...

Pořád jsme na tom údajně hůř, protože naše opatření likvidují příliš mnoho běžných věcí k životu. Pozor, většinově nezabíjí vaše údajná pandemie, ale zastavení normálního chodu společnosti, od zdravotnictví které je znefunkčněné po falešné strašení lidí čísly, za které by se měli potrestat jejich mediální podvodníci. A jestli nám dnes přibylo mrtvých od loňska, tak ve statistikách se nikde neobjevují oběti z pokusu na lidech zvaného vakcinace. Podle odborných odhadů by měly vakcíny zabíjet asi 2x účinněji než naše dnešní falešná čísla (včera 187 mrtvých, převčerejšky 240).

3 5
možnosti
Foto

S tím vozením do nemocnice až v kritickém stavu máte pravdu. Osobně jsem znal dva lidi (55 a něco přes 30), kteří byli posláni vyležet covid-19 doma a do nemocnice byli odvezeni až v kritickém stavu. Jeden měl pohřeb před Silvestrem, druhý na konci ledna.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám