Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Adolf Born říkával: "Ateismus Vás přejde nejpozději na smrtelné posteli" :-)

4 1
možnosti
FL

Tomu ale taky jenom věřil.

1 0
možnosti
VR

Stejně je zajímavé, když náš téměř ateistický národ chce hájit křesťanské hodnoty.

1 0
možnosti
JT

J61i78r67i 62T52i85c72h79y

26. 11. 2020 18:06

Krestanske hodnoty bereme ne jako nabozenstvi, ale urcitou kuluturu a stupen civilizace.

1 0
možnosti

Odpověď jste dostal, pane Kroupo a myslím, že úplnou. Přečtěte si znovu citaci Grygara. Víte, podobnou diskusi jsem zažil mezi převorem a právníkem materialistou. Oba neuvěřitelně vzdělaní a především lidští. Ta diskuse byla úžasná. A závěr? Vzájemný ohromující respekt, který se mezi nimi a k sobě vzájemně prohluboval s každou další replikou. Sám jsem ateista, ale dovolím si napsat, že většina věřících (ne všichni) má daleko bohatší život v té duševní osobní sféře. Byl jsem svědkem diskuse na téma láska. Ateisté - v podstatě chudí duchem svou jednoduchostí, věřící - to byste koukal.

Otevřel jste v podstatě jen Pandořinu skřínku vzájemného nepochopení. Ti dva - převor a právník materialista se ve své podstatě chápali, přesto každý zůstal tím kým je.

1 0
možnosti
Foto

No vidíte a já si naopak myslím, že mnozí ateisté musejí být bohatí duchem, aby zvládali své životy a úkoly před ně nakladené. nemohou si říct, že uvidí, jak to Bůh zařídí, a když to nedopadne, že to tak Bůh chtěl. Ne, ateisté se porvou mnohdy třeba s peklem, aby dosáhli svého, protože vědí, že za ně nikdo nic neudělá, nevymyslí, nikdo jim nedá rozhřešení. A myslím, že jste mě nepochopil správě - já určitě netrpím nedostatkem respektu k věřícím, jen bych rád od nich konečně dostal důkaz. I svého šéfa respektuju, přesto si každý měsíc přepočítám výplatní pásku, jestli je tam všechno tak, jak má být...;-)

3 0
možnosti
MB

Strýc mne nesl ke křtu. Vynikající pivní besedy ! Říkám - "Za předpokladu, že Bůh existuje, určitě si nepřeje, aby lidé chodili do kostela" ! Strýček se vybulil, zase hřeším - Popírám a jméno beru "Do huby". Říkám mu - "Tak proč jsi mne rozvodem připravil o tetičku a výhradně úřaduješ po pivnicích ? Já pokračoval :

Evidentně, něco mezi nebem-zemí existuje. Podobně - "Jsme všichni věřícími ! I ten kdo nevěří = Věří tomu, že ničemu nevěří" ! Teď jde o to, jak to pojmout a vkomponovat do života svého. Jak k tomu přistupovat ? Jan Hus říkal, že zleva ! Rudolf II to Majestátem neřešil, přistupujte si jak chcete - hlavně plaťte daně ! Po r. 1620 a 30 leté válce zvítězil názor, že zase lépe - je ten přístup zprava ... !

Chtěl jsem se zapojit v neděli - Další říkali, že lépe v sobotu. Nadchli mne na zahradě Jehovisté - Pravili, s námi , je to všechno jisté ! No zase mi nebyli schopni sdělit, "Zda v nebi lze kouřit" ! Údajně to zjistí a již se nevrátili ...

Tak jsem vzpomněl na otce svého - "Synu, až si večer ulehneš do postele - udělej si retro dne - modlitbičku" ! Co jsi rozumného vykonal a co vyved ! Koho jsi bezdůvodně urazil - proč jsi nepomohl, když jsi mohl ? A hlavně - Co s tím vlastně chceš vůbec dělat !? Tak v toto věřím ! Chybuji, hřeším, jsem si toho vědom - No konám a konati budu ! Vrchní číšník mi to píše na lístek - Pak budu zúčtován. A se strýčkem si to dopovíme ! Snad se tam bude čepovat a popelníčky budou k mání ... :-)

1 0
možnosti
Foto

J19i83ř79í 27K28i56n66d50l

26. 11. 2020 15:43

A. C. Morrison - president newyorské Akademie umění a věd

Sedm důvodů proč jako vědec věřím v Boha.........aby mohl na Zemi existovat život a je vyloučeno, aby jejich vzájemné správné uspořádání bylo dílem náhody. Naše planeta se otáčí na rovníku kolem své osy rychlostí 1 666km za hodinu. Kdyby se otáčela jen 150 km za hodinu, naše dny a noci by byly jedenáctkrát delší a horké slunce by spálilo za den všechnu vegetaci a zbytek by se stal obětí dlouhé mrazivé noci.

Dále: Slunce, zdroj všeho života na Zemi má povrchovou teplotu 6 000°C a naše planeta je od něho právě natolik vzdálena, aby nás zahříval tento věčný žár, ale nespálil. Kdyby slunce vydávalo jen polovinu svého záření, mrzli bychom, a kdyby vydávalo o polovinu více, uhořeli bychom.

Zemská osa je nakloněna o 23°, čímž získáme 4 roční doby. Kdyby nebyla takto nakloněná, výpary z oceánu by se pohybovaly na sever a jih, a vytvořily by nesmírné plochy ledu.

Kdyby měsíc byl od nás vzdálen jen 100 000 km, mořský příliv by byl tak velký, že dvakrát denně by všechny světadíly byly úplně pod vodou, která by spláchla i nejvyšší horu.

Kdyby zemská kůra byla jen o tři metry silnější, nebylo by v ovzduší kyslíku, který by se spojil s jinými prvky na různé sloučeniny tvořící zemskou kůru, a nebylo by organického života.

Kdyby moře bylo jen o několik metrů hlubší, pohltilo by všechen náš kyslík a kysličník uhličitý, a nemohly by existovat žádné rostliny..........

0 0
možnosti
Foto

Všechno výše uvedené jsou jen důkazy toho, proč na naší planetě mohl vzniknout a udržet se život. Nevidím tam ale ani čárku o tom, že jde o důkazy existence Boha, který tohle všechno zařídil. Zařídil Bůh aby na jiných planetách život nevznikl, protože na nich zařídil takové podmínky, při kterých není život tak jako ho známe možný...? A proč by to Bůh dělal?

2 0
možnosti
JP

Zkuste si například něco přečíst o kvantové fyzice, nebo si poslechnout rozhovor s lidmi, kteří se jí zabývají.

1 1
možnosti
Foto

O tom nic nevím, to přiznávám. Co jste měl přesně na mysli?

0 0
možnosti
MB

Aha? Pane Kroupo, Vám uvěření vrtá hlavou? Můj zážitek je osobní a zřejmě i ostatních, to bych musela rozkrýt příliš ze svého soukromí. Abyste to pochopil, musel byste nejdříve chtít Boha poznat, nikdo Vám ho do hlavy nenatluče jako cokoli, co v životě chcete dělat nebo studovat. Jakmile nechcete, nedá se nic dělat.:-)

1 0
možnosti
Foto

Nejde o to, co já nechci, ale o to, že Vy nechcete... A když nechcete na rovinu popsat jak, a hlavně PROČ to máte tak, jak to máte, nemohu já uvěřit Vám, že to máte oprávněně...

1 0
možnosti
Foto

Tak jistě zajímavý text.V Boha či v jakousi sílu lze přece věřit i bez náboženství.Ja svým způsobem věřící jsem a považuji Bibli za nesmyslný blábol a Ježíše za podvodníka co tahal z naivních ženských peníze pro sebe a tu partu fanatiků kolem sebe...

0 1
možnosti
Foto

Takových lidí je spousta, určitě nejste výjimkou. Jakým způsobem jste tedy - "věřící"? Jak to máte konkrétně Vy?

0 0
možnosti
JN

J26o39s85e40f 40N68i92k83l

26. 11. 2020 15:01

"Náboženství je opium lidstva" jak řekl KM...jde spíše o střet základní filosofické otázky ...idealismus a materialismus...svoboda víry - ano...ale šíření víry ohněm a mečem? ...za mnohými válečnými lokálními válkami je náboženství..."nejmladší" světové náboženství islám v současná době expanduje a troufám si říci, že jeho šíření je nebezpečné pro všechny...z historie křesťanství vystupují křižácká tažení, inkvizice, tmářství, ale i "Gott mit uns" ...při cestách vejdu do kostela, synagogy, mešity, mám doma bibli, ale vnímám je jen jako součásti historie a kultury...a tak jako vás, mě zajímá proč lidé věří v Boha...pak by tu byly ještě sekty, založené také na víře (sice ne přímo v Boha)...

1 1
možnosti
Foto

J74i23ř67í 29K21i75n49d10l

26. 11. 2020 15:16

Albert Einstein

Jsem přesvědčen, že bez náboženství by lidstvo ještě dnes bylo na úrovni barbarů. Úroveň společenského života by byla na velmi primitivním stupni. Sotva by existovala bezpečnost života a soukromého majetku a boj všech proti všemu, který je jedním z lidských pudů, by se znetvořil ještě více, než je tomu dnes.Pravé náboženství pomohlo lidstvu k pokroku ve všech oblastech."

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám