Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu jste pominul fakt, že ty útoky začaly ještě před karikaturami v nějakém francouzském "dikobrazu". A mám li být přesný, karikatury Mohammeda se objevovaly tu více tu méně v západních časopisech od nepaměti. A nikdy to nikoho nevzrušovalo. Faktem je, že tady o žádnou karikaturu nejde. Jednak i seriozně nakreslený "portrét" Mohammeda, může radikalního islámistu přivést do stavu šílenství, protože to Korán prostě zakazuje ale hlavně... to není otázka víry nebo urážky víry. To je otázka doktríny, pro kterou je Islám pouze pomůckou, vzhledem k jeho nejednoznačnosti a především k tomu, že je možné jej vykládat na tisíce různých způsobů. Tvrdím, že většina těch zločinců z Islámu zná pouze ten bojový pokřik Allahu Akbar. Nic více. Je to spirála na jejímž vrcholu jsou multimiliardoví imámové a mullahové - či jak si říkají, kteří se snaží ovládnout svět. A jejích cílem mimo jiné je podsouvat lidem právě myšlenku, kterou jste napsal. Totiž že máme být plní úcty k jejích hodnotám a nesnažit se je rozzlobit, protože pak mají právo kousnout. On ten Erdogan to ukazuje naprosto přesně. Jenže oni necítí žádnou povinnost nebo úctu k hodnotám jiných.

26 0
možnosti
Foto

Já nepíšu nic o tom, že mají právo "kousnout", já píšu o tom, že prostě kousnou. Kladu si ale otázku, zda se západní svět skutečně nemůže bez karikatur Mohameda obejít, zda jsou pro něj tak důležité, že je ochotný dál sbírat kvůli nim mrtvé...? Jasně, že islamisté vraždili i před Charlie Hebdo, ale dnes se bavíme čistě o vraždách stran oněch karikatur.

0 5
možnosti
Foto

No dobře, vyhněme karikaturám proroka Mohameda, protože to muslimy uráží. Potom ale začnou muslimy urážet kříže na kostelech, to jak se naše ženy oblékají, konzumace vepřového masa atd. Když na tohle přistoupíme, tak nám muslimové postupně začnou diktovat způsob života - vše bude muset být v souladu s koránem.

19 0
možnosti
Foto

Mícháte dohromady hrušky a jablka. Kříže a vepřové tady byly odjakživa a muslimové nemají právo na tom nic měnit. Karikatury ale vznikly nově a z pouhé poťouchlosti, vždyť jiný účel než zesměšnění a výsměch nemají. Nebo snad ano? A pokud ano, tak jaký?

0 11
možnosti
VT

Vidím rozdíl v tom, KDE obrázek ukazuji. Pokud zde, v Evropě, nechť muslim respektuje zdejší zvyklosti, pravidla a zejména legislativu !!![>-] A když se mu to nelíbí, může se vrátit....[>-]

13 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že množství muslimů žijících třeba zrovna ve Francii je už větší než malé. A to by měl respektovat i Macron - když už si je tam natáhli, musí s nimi počítat. Opět - realita...

0 4
možnosti
Foto

Vladimíre, nebudu nic hodnotit. Jen mi té práce přijde líto. Protože ta hezká razantní výzva ...a vy, muslimové, nevražděte naše lidi...tu si žádný muslim, k němuž v ní Vaše jasná slova a též hezká čeština míří na komoru, obávám se, nepřečte. Nerada to říkám, vím, že tohle bolí...,)) Děláte, co můžete:) možná jste ve Francii.:) pozor tedy na sebe.:)

3 0
možnosti
Foto

Nejsem ve Francii, jsem u vojenského letiště ve Kbelích:-)

1 0
možnosti
LJ

V Evropě byli liberálové zvyklí, že můžou urážet křesťanské symoly dle libosti. A najednou jim vysvětlit, že to neplatí pro muslimské symboly, to je těžké.

2 0
možnosti
ES

Respektujme muslimy v JEJICH zemích. Toto je NAŠE Evropa, kde platí naše pravidla; pokud je nechtějí přijmout, ať odejdou.

24 0
možnosti
Foto

Jste si opravdu jistá, že zrovna třeba ve Francii (Švédsku, Německu, Rakousku atd...) není třeba už s názory muslimů počítat...? Právě proto jsem pro, aby jich u nás v Česku bylo co nejméně, protože pokud jich tady bude hodně, bude se muset společnost vyrovnávat i s jejich požadavky. Ale v těch výše zmíněných státech už jich mají hafo, takže s nimi počítat musí. Tak to je.

0 5
možnosti
JD

to je blábol ... muslim je uraženej už z podstaty .. a je úplně jedno co je příčinou ..on si vždy nějakou najde .. ať je to minisukně na pěkný holce, pes na vodítku, bageta v ruce kolemjdoucího když on zrovna drží hladovku, neúspěšné muslimské pastáty atd ... tohle je pěkná quislingština :-/

13 1
možnosti
Foto

Vymlouvat vám to nebudu. Já jen vím, že cesta svobody zveřejňovat karikatury proroka Mohameda, vede přes mrtvoly. Doslova. Možná cesta téhle "svobody" není ta pravá, pokud se shodneme na tom, že mrtvoly jsou nežádoucí...

0 6
možnosti
Foto

A ti zavraždění bez jakéhokoli zesměšnění, ti nevadí? A ničení křesťanských symbolů je OK?

No jo, Kroupa. Rv

15 0
možnosti
Foto

Ani jsem nedoufal, že byste zrovna vy pochopil, o co mi v článku jde...

0 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám