Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J31i27ř49í 24K30i35n88d26l

30. 10. 2020 21:24

Aha, takže vy obhajujete Mnichov. Také se tehdy Neville Chamberlain Édouard Daladier mysleli, když Německu dají Rakousko, České pohraničí nebude válka. Psát karikatury a dělat si srandu z osob vysoce postavených patří k naší kultuře a oni to musí přijmout. Jsou to hosté. Stejně tak jak si děláme srandu z Mohameda, tak si děláme srandu z Ježíše, Boha i papeže. Podřezávají křesťané kvůli tomu nevěřícím krky .RvRv

11 0
možnosti
Foto

Zlu se nesmí nikdy ustupovat, ale nikdy nesmíme, při boji se zlem, používat princip kolektivní viny.

Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

0 0
možnosti
MP

Přesně takto ustupovali slušní lidé před druhou světovou válkou nacistům. Krok po kroku...

15 0
možnosti

Přesně tak, politika appeasementu povede akorát tak ke konci Evropy.

6 0
možnosti
JR

J94a58n 49R67á18ž

30. 10. 2020 20:05

Respekt má mít člověk proto jaký je, a to bez ohledu na to jakou má barvu pleti, jaké je rasy nebo jakou víru vyznává. Respektovat někoho jen kvůli jeho víře, to jest dělat vyjímku v normách jednání, na které je Evropan zvyklý jen proto, že je někdo muslim, to je nepřípustné! Když musí evropský křesťan, byť se skřípěním zubů přijmout i hrubé zesměšnění symbolů jeho víry, viz ten trapas v brněnském divadle (alegorické znásilnění muslimky Ježíšem), neb svoboda vyjadřování je v Evropě posvátná, musí i muslim, chce-li v Evropě žít, byť se skřípením zubů se nekonfliktně přenést přes karikaturu Mohameda, neb na tolerování i tohoto způsobu vyjadřování názoru, ať je mnohdy hodně trapné, je založena občanská svoboda.

PS. Píši to, i když to, co předvádí Charlie hebdo není můj "cap of tea".

3 0
možnosti
Foto

"Není hned tak ojedinělého a těžko dostupného pole jako krajina karikatury - poněvadž vyžaduje pro sebe zvlášť rostlý, vzácný, umělecký názor. Podmiňuje zcela zvláštní oko... Proto spočívá v karikatuře takové kouzlo, taková originalita, taková zdánlivá deformní bizarnost. Pole její je rozsáhlé, má všechny tóny a odstíny jiných uměleckých metod. Vyžaduje ovšem zvlášť umělecké povahy...

Pravých karikaturistů je málo, úžasně málo. Je to umění hrdé, aristokratické, čistokrevné, je si vědomo své osamocenosti.“ Karel Havlíček Borovský

3 0
možnosti
Foto

To musí být ale hrdost, být schovaný pod policejní ochranou a nechat za své skutky umírat nevinné...

0 0
možnosti
FL

Autora chápu - můžeme si odpustit fórky, které se jich dotýkají. Jenomže jich se dotýká vlastně všechno, co neharmonizuje s islámem a šaríjou. Viz např. tady článek "Protikřesťanské útoky dosáhly v roce 2019 rekordního počtu":

https://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747134

Jediný rozumný přístup - neustupovat a zachovat si náš hodnotový systém a bránit ho

9 0
možnosti
JM

J51o33s31e83f 65M48i12k92e73l

31. 10. 2020 5:40

Přesně tak. Budou si muset holt muslimáci zvyknout.

0 0
možnosti
JL

Bylo by dobré to napsat francouzsky a nalepit na nějaké francouzské médium. Souhlasím, že muslimové nemají rádi rouhání vůči Prorokovi, a protože jsou ortodoxní, tak rádi někoho zabijí, kdo se rouhá. Asi podobně ve středověku rouhači proti Ježíšovi Kristovi končili v plamenech nebo v podobné příjemné transformaci- zabíjení byli od křesťanů i Židé, jinověrci, z nejrůznějších důvodů, ale hlavně proto, že byli jiní...Macron není bllb, tak si myslím, že on situaci dobře chápe, ale nemůže říct: "Milí, drazí spoluobčané, Francouzi, mě ti muslimové taky pěkně štvou, taky bych je odtud nejradši vykopal na pouště islámského světa, ale to víte, to dělat nemůžeme. Takže vydržte, po další světové válce jich třeba trochu ubyde..."

2 1
možnosti
Foto

A ještě se jich zastávat, jak chudáci frustrovaní zabíjí nevinné civilisty, tak to už je na přes hubu

16 0
možnosti
Foto

Když se těm fousatejm šmejdům nelíbí jak tu žijeme, tak ať táhnou! Nikdo je do Evropy nezval!!!

12 0
možnosti
Foto

A právě v tom se mýlíte - ona je spousta lidí "zvala", například zrovna Francie, když pouštěla Alžír, tak dala Alžířanům vybrat, kde chtějí žít. A to ani nepíšu o moderních pašerácích a politicích, kteří de facto stojí za novodobou vlnou migrace.

0 0
možnosti
PT

P65e71t40r 49T24o62m52e86k

30. 10. 2020 18:37

Neexistuje muslim, který ovlivněn tím správným imámem, nebude nenávidět a někteří i nezabíjet nemuslimy. Je třeba je vypakovat z Evropy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám