Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Kopíruji svůj příspěvek, kterým jsem reagoval na jeden z názorů, ale domnívám se, že by bylo spíše vhodné jej umístit zde jako přímou reakci na obsah blogu pana Kroupy:

Pane Kroupo,

aby byli lidé zdraví, musí jim být umožněno především NORMÁLNĚ žít a pracovat. Jenže tady (ani ve světě) se už přes půl roku normálně prostě nežije! Lidé ztratili jistotu, zda vůbec budou moci druhý den jít do práce, obávají se, co se jim zase ze dne na den zakáže nebo přikáže, jsou vyděšení, bojí se udávání atd, atd. Výsledek? STRES, nic než obrovský stres (!), který tady už 7 mésiců šíří média a všichni ti, kteří se, zdá se, jako by s největší radostí vyžívají v takové atmosféře, v utahování šroubů, stále se sílícím tlaku na veřejnost, šíření paniky a strachu a čím dál tvrdších restrikcí.

Údajné zhoršení situace (i to je otázka k dalšímu zamyšlení!) po prázdninách vůbec není o nezodpovědnosti lidí, jak se k ní někteří (i zde na blogu) opakovaně vyjadřují, ale o nezodpovědnosti těch, kteří evidentně čím dál více zneužívají své moci k stále sílícímu tlaku a restrikcím vůči lidem.

Vnímám, že celou tuto situaci je není možné chápat jinak než jako úmyslně vyvolanou atmosféru, což je daleko za hranou lidskosti a morálky! Vždy titíž už tímto scénářem strašili na jaře, kdy ještě NIKDO nemohl vědět (z medicínského hlediska je to prostě nemožné!), jaká situace nastane v září! Není to divné až podezřelé?

Každého soudného jedince musí již unavovat 7 měsíců dokola se opakujících zpráv, jež však s běžnými informacemi nemají NIC společného! Jsou to, podobně jako Prymulovy "vize", účelově podávané zprávy ve stylu "čím hůře, tím lépe", což je přece více než trestuhodné.

TOHLE je, pane Kroupo, je přesně to, co lidi přivede do hrobu daleko dříve nežli nějaký zmedializovaný vir!!!!

13 14
možnosti
Foto

Jasně, oni obyvatelé Pompejí, nebo dávní Minojci taky chtěli žít "normálně", ale nějak jim to nevyšlo. Myslíte, že i oni měli nějakého Babiše, aby to komplet hodili na něj...?

6 4
možnosti
IP

Nesouhlasím, aby se současný marast rozmělňoval slovy, že jsme si to zavinili sami, vlastně i opozice to tak chtěla... atak dále. Tuhle zemi řídí vláda, a to kde jsme, je její zodpovědnost. Poradců, rádců a komisí měla dost, že si vybrala poradce přes veřejné mínění a ne přes epidemiologii je její odpovědnost, tak mi to laskavě nepředhazujte a nezaměňujte příčiny a následky. Ano remcali jsme, ale proč?? Protože jsme si roušky ušili a nasadili SAMI, ani plukovník Prymula neměl odvahu je v té době nařídit, to přišlo až následně, odpor se zdvihl v momentě, kdy na nás vláda poslala policii a začala za nenošení roušek lidi pokutovat, případně fackovat, kdy se řešilo, jestli roušku v lese, v autě a podobné koniny. Proti tomu se remcalo, proč se zavře vše, když stačí rozestup, třeba v železářství, proč si nekoupím plechovku barvy ... Už tehdy jsme věděli a čekalo se, že přijde další vlna, že se s tím covidem musíme naučit žít. Že jsme vyhráli, že je vše v pohodě, že se připravujeme, že nebudou plošné restrikce neříkali lidé, to říkal konkrétní člověk.

8 6
možnosti
Foto

No, hlavně že dnes lidé rozestupy dodržují... Běžte do nějakého supermarketu, lidé jsou tam všude na sebe nalepení, jak komáří larvy. Ani tak primitivní věc nejsou našinci schopni dodržovat, takže kontrola za strany státu a jistý stupeň represe je naprosto namístě. Komu není rady, tomu se musí pomoci.

4 4
možnosti
JP

Klidně si hrajte dál na katastrofu. Klidně dál vyvolávejte paniku. Ale pak se nedivte, že to katastrofa bude a panika bude. Když se panika rozjede, tak pak jen ta panika samotná stojí životy. Medicína je otázkou organizace, řekl MUDr. Žaloudík. Panika je opakem organizace.

17 7
možnosti
Foto

A profesor Žaloudík ví, kdy je nejlépe v přeplněném kině vykřiknout "Hoří, má panenko Jano"?

3 1
možnosti
ZD

Dovolím si připomenout podle mne důležitý moment. V jednu chvíli utrousil pan Hamáček v diskusi o druhé vlně na podzim poznámku, že v případě špatného vývoje bude nutno odložit volby. A to vyvolalo takovou masivní reakci všech s tím, že je to přímé ohrožení demokracie. A začaly se objevovat hlasy o celonárodní demonstraci s tím, že jakékoliv opatření v případě tak lehkého průběhu je promyšleným tahem na přímé ohrožení demokracie. Vše živeno ochotnými novináři. A to mohl být popud na více než opatrné uvolnění sankcí, které si ostatní vysvětlili, že se vlastně o nic nejedná.

A pro ty, kteří se opravdu zajímají o to, co je ve skutečnosti v pozadí účelově živené hysterie doporučuji zajímavý rozhovor : https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/103052/simecek-z-covid19cz-profesor-dusek-bud-lhal-nebo-tomu-nerozumi-hygiena-nebrala-covid-vazne-a-ted-je-pozde.html

8 2
možnosti
ZS
SR

Čtení diskuse pod tímto příspěvkem je opravdu smutné. Řada diskutujících (jmenovat je nemusím, oni se sice nepoznají, ale ostatním to bude jasné) si někde přečetla, že covid je chřipečka a že ve Švédsku to udělali nejlíp, a k tomu ještě, že za všechno může padouch Babiš (také se mi nelíbí jeho lavírování s ohledem na veřejné mínění). Předpokládám, že pokud tito diskutující umí psát, umí i číst. A pokud umí jen česky a rusky, existují překladače. A na internetu si snadno zjistí fakta. Například, že covid není chřipečka (srovnávací data z USA srovnávající úmrtnost na respirační potíže během epinemie v roce 2018 s letošní covidovou - nárůst úmrtnosti zhruba trojnásobný), nebo že ve Švédsku platí v mnoha ohledech mnohem přísnější pravidla než u nás. Že Babiš není padouch se v našich novinách asi nedočtete...

16 7
možnosti
Foto

Do kategorie koronaviry patří virus chřipky a virus SARS-CoV-2 (vyvolávající onemocnění COVID-19) oba viry se přenáší kapénkami. Rozdílem mezi chřipkou a covidem 19 je rychlost přenosu. Chřipka má kratší průměrnou dobu. Čili chřipka se šíří rychleji než COVID-19. Projevy nemocí jsou si podobné. většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Pro COVID-19 má 80 % lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení, 15 % nakažených má závažný průběh, kdy potřebují nemocniční léčbu a 5 % nemocných prodělá kritickou formu, při níž je nutná plicní ventilaci. Zatímco projevy nemocí jsou si podobné, liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Nejvíce ohroženi závažným průběhem chřipky jsou děti, těhotné ženy, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním či s oslabenou imunitou s rakovinou, transplantací a podobně. Pro COVID-19 zřejmě platí, že závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé či pacienti s už existujícími zdravotními problémy, jako diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění.

2 4
možnosti
SR

Konečně rozumný názor.

6 3
možnosti
Foto

Nevyberete si, kdyby tu neřádil Cowid, tak tu řádí Mikuláš.

10 0
možnosti
ZD

:-) Takhle brzo? Nepočká na sníh ?

2 0
možnosti
OB

To co tady předvádí Babišova vláda, je naprosté diletantství, aspoň že máme ty roušky :-D

https://www.youtube.com/watch?v=WFJEqLyQYXg

1 9
možnosti
Foto

To je sice síla, ale i za to může Babišova vláda...?

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám