Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HC

Nebyl jste to Vy, kdo tu brečel že si nemůže ráno koupit svačinu, protože musí za každou cenu chodit každý den do krámu?

2 1
možnosti
Foto

Ano, to jsem si stěžoval, stěžoval jsem si na určitý technický detail opatření, ne na opatření jako takové, ale to je možná za hranicí Vaší rozeznávací schopnosti...

1 0
možnosti
KK

Děsně blábolíte.

Byl jsem letos po letech zase v Chorvatsku, 4 rodiny téměř izolované od civilizace. V Chorvatsku byla tou dobou přiměřená opatření, do obchodu uvnitř trajektu výhradně s rouškou, často k dispozici desinfekce.

Žádnou nákazu jsem si ani nepřivezl ani nerozvezl, v přecpaném autobuse bych byl ve větším riziku.

Podle vás jsem ale zločinec. :-/ Rv

12 5
možnosti
Foto

A jste si jistý, že nedistribuoval? To jste tedy vskutku jasnovidec hodný vládních postů.

3 2
možnosti
MN

Tady někdo níže napsal, že nemůže být problémem pro společnost nemoc, která pro "pouhých" 10 procent lidí představuje komplikace a pro "pouhé" 1 procento smrt.

Tak Vám dám příklad: představte si, že vlastníte bar a blízko něj je činžák s řekněme 10 obyvateli. A v tom Vašem baru hraje dost hlučně muzika třeba až do půlnoci. A jednoho dne přijde JEDEN!!! obyvatel toho činžáku a slušně Vás požádá ať hudbu stišíte, protože on vstává brzo ráno do práce a potřebuje se vyspat. Máte v zásadě několik možností:

1. Vynadáte mu do kverulantů, začnete řvát, že je to Vaše hospoda a Vy si v ní můžete vyhrávat jak chcete a pokud se stěžovateli něco nelíbí tak ať se odstěhuje.

2. Začnete stěžovateli vysvětlovat, že je Vám to sice líto, ale kdybyste ztlumil muziku tak by Vám tam nechodila mládež a přišel byste o kšeft a tedy bohužel NEMůŽETE vyhovět. A vůbec je divné, že si stěžuje jen ten JEDEN stěžovatel... (Není to analogie s 10 procenty z úvodu mého příspěvku? ;-))

3. Domluvíte se se stěžovatelem na nějakém kompromisu, muziku ztlumíte, nebo nějakým technickým opatřením zajistíte, aby hluk šel do stěžovatelova bytu méně.

...

Tak se rozmyslete Vy všichni do které kategorie byste se zařadili.

1 3
možnosti
KN

Tak pokud by skutečně byl jen jeden a ostatním s podivem hlučná hudba nevadila, tak by záleželo na tom, co tam bylo dříve - můj bar nebo on ? Pokud se sám dobrovolně přistěhoval do bytu poblíž baru, pak bych volila variantu 2, neboť si měl rozmyslet, kam se stěhuje. Pokud tam byl dříve on, pak bych volila variantu 3, případně pokud by se byl ochoten odstěhovat, přispěla bych mu na to "odstupným".

To k vašemu příkladu, který tak trochu "kulhá". Pokud se jedná o coronavirus, tam to vidím na kombinaci ochrany těch nejvíc ohrožených s co nejmenším omezením ostatních (čili kombinace 2 a 3)

0 0
možnosti
MK

Přátelé, nebylo by lepší toho osočování nechat a pokusit se tu 2 vlnu zvládnout, protože už jinou šanci nemáme. Peníze na vypnutí statu nejsou a stejně to nepomohlo, tak je dobré se řídit epidemiology ať ty náklady jsou co nejnižší.

2 2
možnosti
Foto

Bez předchozí analýzy, identifikace chyb a vyhodnocení trendů nemůžete nikdy, NIKDY úspěšně pokračovat dál a byť i jen snít o nápravě.

A protože to se u nás neudělalo, resp. udělalo, ale zkritizovalo a tudíž odmítlo, je jasné, jak to dopadne.

3 1
možnosti
RS

Dnes máme průměrně 200 nakažených na 100000 obyvatel, za pouhé chřipky byla vyhlašována epidemie při minimálně 1200 nakažených na 100000.

Až začnou chřipky a nebude se rozlišovat chřipka a Covid, bude třeba 1400 na 100000.

Co potom zavede Prymula za opatření?

Lidí myslete, asi nás všechny zavřou, ale kde?

Nevím proč, ale obávám se, že za pozitivní budeme prohlášení všichni a bude vymalováno promoření všech a pak to snad nebude ani třeba očkovat vakcínou.

2 2
možnosti
PK

Však ona se většina ani očkovat nehodlá.

1 0
možnosti
JR

J12a80n 31R15á41ž

26. 9. 2020 13:05

Shrnutí velké pravdy v článku: Všichni bychom si měli uvědomit, že dnes jen platíme účet za to, že jsem si na kraji léta hráli na bezproblémový stav.

Když sleduji jaká drastická opatření dnes museli zavádět např. v Izraeli, to naše remcání mi připadá poněkud podivné.

PS. Zastavení ekonomiky nebudou mít na svědomí opatření vlády, ale do karantény se uchýlící statisíce zaměstnanců v případě, že se u nás ten parchant CoV2 rozšíří ještě víc.

14 5
možnosti
FN

Karma, Češi jsou švejci a musí dostat hospodskou facku aby se jim rozsvitilo

11 3
možnosti
PH

Já už u podobných příspěvků nevím. Zatímco dřív byly takovým bitím na poplach, a oprávněným, dneska se z nich stalo takové volání pouličních Proroků o konci světa. Lidi se přestávají bát z toho důvodu, protože poznali, že nepřišlo to, co přijít mělo - skutečná vlna umírání.

Prorok: Však ještě uvidíte!!!

Čísla, která ukazují počty nakažených, uzdravených a mrtvých, mi připomínají náhodné generování. Jak jsem psal já, druha vlna nešetří při svém show na rozpočtu, což už samo ukazuje, že jde o něco jiného než o co jít má - to jest o nemoc.

Prorok: Ještě uvidíte, až umře někdo Vám blízký.

Ano, možná umře. A možná umře s Covidem v sobě. Ale neumře kvůli onomu Covidu. Umře, protože jeho čas nastal. Vláda má štěstí, že nějací lidé umírají a umrtí se dají zahrnout do velkého mediálního divadla a vztyčeným ukazovákem říkat: "Vidíte, vidíte!"

Prorok: A ti co nevěří, ty to potrestá nejvíc.

Jsem v první linii od začátku. Že pro média nejsem hrdina, aby to jiným ukázala, stejně jako o mnoha jiných, není můj problém. Lítali jsme v tom ještě bez roušek a lítáme teď s nimi dál, křídla nám nikdo nepřistřihl. Pořád nic, kdybych aspoň zachrchlal - ale na můj oblíbený každoroční zánět průdušnice je ještě čas. A nakonec, až ho dostanu, mi pak stejně někdo řekne - vidíš, vidíš, smál ses a teď máš Covid.

Takhle nějak to funguje.

8 3
možnosti
Foto

J71a49n48a 24M35a77j30o47v52á

26. 9. 2020 12:52

Ano, Pavle, vy taky patříte k neviditelným, podobně třeba jako ženské v sociálních službách. Přitom to na takových lidech skutečně stojí a padá. 'Říkám tomu "nultá linie"

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám