Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jsou ty různé hlouposti, které Vám váš stát vnutí a donutí Vás je používat, ať se Vám to líbí nebo nelíbí. Marně doufáte, že volební systém Vám umožní změnu. Kdepak a po těchto hloupostech pak přijdou zrůdnosti, ale Vy pořád budete věřit, že to je chybou lidí a ne vašeho státu.

1 0
možnosti
Foto

Barev je dost. Počínaje rudou, přes fialovou k modré a k zelené a pak to pěkně smícháme a hle? Máme hnědou!

Ještě jsem zapomněl na bílou - a ta nesmí chybět v Trikoloře, kam právě vstoupil náš oblíbený "Volejte řediteli" Voloďka Železný.

A máme i kakaovou! ;-D

1 4
možnosti
Foto

Kam na ta moudra, která jsou od blogu pana Kroupy vzdálena několik světelných let, chodíte?

Vladimíre, gratuluji ke skutečně nestandardnímu úhlu pohledu, který by vám mohl závidět kdejaký profesionální žurnalista.

5 0
možnosti
PP

Moje úcta pane Kroupo.

0 0
možnosti

Nebýt Hitlera, tak jsem se nenarodil, protože mí rodiče (každý z jiného koutu Evropy) se seznámili na nucených pracích v Německu.:-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, to jsou paradoxy...

1 0
možnosti
SB

Především chci říci, že samozřejmě jsem ostře proti těm pouličním nepokojům a všemu, co se v USA v téhle souvislosti děje.

Ale jsem proti tomu z toho důvodu, že čas to prostě musí zacelit. Nelze se donekonečna hrabat v minulosti, stejně jako minulostí nelze donekonečna zatěžovat například česko- německé vztahy.

Ale kdybychom se teoreticky v té minulosti měli hrabat, tak si osobně myslím, že cizinec, který nastolí v některé zemi okupační režim, na sebe přebírá část odpovědnosti i za jednání kolaborantů.

My také Německu, když už se o minulosti mluví, oprávněně vyčítáme i to, co de facto udělali naše vlastní kolaboranti. Německo jim k tomu dalo příležitost, Německo vytvořilo podmínky pro to, aby se ti kolaboranti mohli realizovat. Nelze to Německu vyčítat donekonečna, takže o tom pomlčíme, když je řeč o současnosti, ale v hodinách dějepisu se o tom prostě mluví.

Jsou tady dvě úrovně:

1) Úroveň ryze osobní, kde pro kolaboranty neexistuje omluva. Že jim Německo k tomu dalo příležitost, ještě neznamenalo, oni byli nuceni té příležitosti využít. Viz povídka Jana Drdy Vesnická historie: Jestliže německá okupační moc dala Joudalovi příležitost přivlastnit si Bernátův statek tak, že všechny tři členy rodiny i jejich čeledína udá, že poskytli přístřeší nepříteli Říše, tak o tom, zda ty čtyři lidi skutečně udá a zaviní jejich smrt na popravišti, už rozhodoval Joudal osobně. Na úrovni ryze osobní není sebemenší omluvy pro osobu Karla Joudala. To, že oni poskytli přístřeší uprchlému ruskému válečnému zajatci, Joudal sice viděl, ale kdyby to neudal, tak by mu nikdo nedokázal, že to věděl. Udal to jen proto, že se chtěl obohatit Bernátovým statkem.

2) Úroveň kolektivní: Určité procento kolaborantů se najde vždycky. Takže stejně jako my v konečném účtu smrt tří Bernátů a čeledína Aloise Váchy přičítáme z velké části německému okupačnímu režimu a nejen udavači Joudalovi, tak je logické, že černoši z velké části činí za to, co se dělo v Africe, odpovědnými okupační velmoci.

0 0
možnosti
SB

Oprava překlepu: nikoli "naše vlastní kolaboranti", nýbrž "naši vlastní kolaboranti."

0 0
možnosti
MV

ano, mam mrazeni a take se mi "nelibi" rabovani, zapalovani a vse dalsi, co s nekterymi protesty souvisi a muzeme videt, nebo cist

ale bejt v Americe "cernej" a "bilej" je opravdu rozdil - zazil jsem tam osobne a potvrzuji mi to i pratele za vodou

1 0
možnosti
Foto

Ono je si myslím i problém být v Americe "bílej" na nesprávném místě, v nesprávné ulici a v nesprávnou denní dobu...

10 0
možnosti
JH

Jsem si jen jistý, že barva rozumu rozhodně není černá, bílá, rudá, ani zelená.!

0 0
možnosti
PK

Nechtěl bych jednání policie obhajovat, ale je to přece známá věc, že rasismus má v USA silné kořeny, protože ten, kdo si kdysi nakoupil otroky, možná ne zrovna nejlevnější pracovní sílu z dovozu, o svůj majetek přišel a je rozezlen. Otroctví bylo v USA zrušeno dva roku po Lincolnově smrti, a ratifikace třináctého dodatku ústavy v posledním státě USA (Mississippi) proběhla před cca 7 lety, takžesetrvačnost funguje a není se co divit.

Co se týče úmrtí pana F. nemuselo k němu dojít, na druhou stranu by měla levicově orientovaná media něco o tomto člověku a zejména o jeho trestním rejstříku z hlediska objektivity též něco alespoň drobně napsat. Pokud by na jeho místě byl srovnatelný běloch,, co do způsobu života, policie by jistojistě zasáhla stejně. Jak by se na to nazíralo poté..

A nyní zbývá policajt ve státech, ten je nyní obětí systému, který umožňuje, aby kdokoli měl v kapse pistoli. Potom se není co divit, že v tomto prostředí uniforma policejní autority nefunguje na 100 % a policajtovi nezbývá než obrana hrubou silou , nebo , že vytasí a vystřelí dříve ,,, Bezpolicejní zóny to je jen další bonbonek ve světě divů.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám