Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Často s Vámi souhlasím teď nemohu. Víme o tom všichni více méně nic a odsuzujeme a Vy rozvíjíte teorie co rozhodně bude. Není vyloučeno, že se to stane, ale pokud bude vyhlášen nouzový stav - jedná se o situaci, kdy nutno přivřít obě oči a řešit tu nouzi kvůli které je stav vyhlášen. Někdy se tomu říká krizové řízení a na to řídící orgány také potřebuji "zvláštní pravomoci". Radil bych uklidnit hormon a věřit, že se ten zákon, který bude nakonec sloužit i následujícím vládám vydaří a pomůže splnit nouzovou situaci. Řídícím problémem je tak moment vyhlášení nouzového stavu - pak se karta obrací od lege artis postupů.

1 11
možnosti
Foto

Jakmile přivřete jedno oko a budete kašlat na morální principy, časem přivřete i to druhé a máme tu represivní diktaturu .

Účel prostředky opravdu nesvětí.

11 2
možnosti

Jenze verejne zakazky trvaji mesice, behem te doby vsichni umrou...epidemie...pad meteoritu, valkacokoliv

2 5
možnosti

A kdyz se nekdo odvola tak i roky

3 0
možnosti
JL

Pane Kroupo dal jsem vam dnes jednicku. Vsak jen za souhlas s panem Kalouskem. Vse ostatni je jen michani vseho ve prospech novych zlodeju. I ten navrh pana Kalouska vychazi ze znalosti z minula. (kdy si udelal tak velke jmeno).

Zde je spravne reseni ve vydavani statnich zakazek. V prve rade, vlada by nemela rozhodovat o vydani penez (jen se starat o prijem). na cokoliv. Tento financni ukon ma patrit Snemovne s primim dohledem Senatu. (i s "vetem") To je podstata ROZDELENI MOCI ve state.

Vlada svuj oduvodneny navrh zakazky predlozi Snemovne a ta rozhodne treba i s upravou. Najde financni zajisteni navrhu a vse predlozi Senatu. Ten da kontrolni ano nebo ne!!. Pri zamitnuti, musi zduvodnit pricinu. Pri vyreseni teto priciny neprijeti, Snemovna a Senat spolupracuji na zaverecne fazi zakazky. Podpisy techto tri instituci jsou dukazem spravneho postupu.

Vychazim ze znalosti procesu v jine zemi. Zde nedochazi "uliti" financnich prostredku typu Parchanova, Rath a pod. Jsem vsak skepticky na prijmuti tohoto procesu. Okradat ty nove zlodeje je nepripustne. Primo skandalni!!!!

5 0
možnosti
PB

P95e81t21r 25B53u26r93i91a81n

13. 5. 2020 16:31

Karma, a není to jediný takový zákon. Některé už prošly, např. navýšení dotací pro velké agrární a potravinářské podniky v rámci udržení státní soběstačnosti. Upozorňoval jsem na to v blogu někdy v dubnu bez zvláštního povšimnutí. Sice nevím přesně který je u nás největší agrární holding, ale prostě to Babiš prosadil v nouzovém stavu :-)

20 0
možnosti
Foto

Covid-19 sám není o nic nebezpečnější než jiné nemoci. Měřeno újmou na zdraví a životech, je to nemoc okrajová. Určitě nestojí na tisíce miliard, které jsme kvůli ní ztratili, ale to jsou jen peníze. Mnohem horší je, že jsme se zase přiblížili Bělorusku a byzantské říši.

12 2
možnosti
MV

Jj, nejlepší na světě, jak rád často prohlašuje pan premiér. A tady ti máme jeden priklad: jedni z lepších v ohlupovani lidi... A en, kdo se za výjimečného stavu snaží prosazovat něco podobného by zasloužil přes prsty, abych dodržel kodex idnes.

11 6
možnosti
Foto

"Téměř sedmdesát připomínek poslal Jankovskému také ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), 28 z nich přitom považuje za zásadní. "Příklad - limit pro veřejnou zakázku má být jenom jeden milion korun. Ale tím se mnohonásobně rozšíří počet zakázek, které budou podléhat správnímu řízení. A správní řízení je věc administrativně náročná,“ řekl Kalousek on-line deníku TÝDEN.CZ."

*

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/novy-koalicni-svar-kalousek-se-mraci-na-zakon-o-verejnych-zakazkach_202977.html

*

Celý ten křik a kritika je čirý populismus pro každého, kdo někdy dělal výběrová řízení na základě současného zákona o veřejných zakázkách...vše sešněrováno mnoha nesmyslnými formalitami a stejně díky různým výjimkám lze zákon všelijak obejít ...

8 1
možnosti
Foto

No vidíš, to je dobré vědět a připomenout si. Na druhou stranu v té době se nikdo nemohl snažit protlačit změnu fofrem legislativní nouze, takže byl čas klást otázky, námitky, nebo je naopak vyvracet. Což ale dnes vláda evidentně nechce.

5 0
možnosti
MB

Pokud člověk projde web, nestačí zírat. Invalidní důchodce dodává ministerstvu obrany a nakonec dluží 666 mil. Kč. Firma z Mikulova skladní roušky, stát je neodebírá, už poskakuje po letišti. Podobně naše firma s teploměry, stát volá až do Švýcarska. Tvrdík, nikým nevolená osoba zachraňuje zdraví lidu - materiál je plesnivý, malý, nevyhovující. Záhadné firmy bez historie jsou dodavateli a partnery... !

V prvé řadě žasnu, nad chutí stále něco vyšmelit. Laicky si říkám - Vždyť to praskne . No dobře, ale čím se to liší od záhadných zdrojů na prezidentskou kampaň - nebo dokonce z čeho a jak žije ten obří kolos Agrofert ? Dotace z EU má pozastavené - Asi žije z našich daní ? I to nestačí a tak se mu navytvářely ty současné, obří dluhy. Je tato Vláda stále ještě protikorupční ? A kdo ji korumpuje ? ... :-)

28 4
možnosti
LH

s tím plesnivým materiálém to máte odkud.....

2 6
možnosti
LH

Škoda že to povídá vrátnej, kterej otevíral vesele vrata, když odjížděli kamiony s penězi...... kdepak ten kujon hnípal....

3 4
možnosti
Foto

Hm. A na něco k tématu blogu se zmůžete?

9 4
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám