Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Kandidáti se teprve objeví. Bradáčovou bych nezavrhoval. Ohledně Pavla bych připomněl členství v KSČ - prý z hlouposti. Nechci tak hloupého člověka na Hradě. Ohledně Drahoše byl v článku dotaz na aktivitu v senátu: Hned na začátku období se zviditelnil, za dopravu do práce za první tři měsíce si naúčtoval 80.000Kč, ani mu to nepřišlo. Takový zvyk z vědecké praxe, státní peníze se nemusí šetřit, ty se musí umět "vyčerpat", třeba do vlastní kapsy.

6 0
možnosti
RM

Osobně si myslím že prezident Zeman má svého nástupce vybraného a sdělí ho svým voličům v pravý čas. Je to osobnost na kterou se budou těžko hledat škraloupy a dle mého soudu je to správná volba.

0 0
možnosti
VH
MB

Domnívám se, že primární otázkou pro kohokoliv je - "A k čemu prezidenta vlastně potřebuje"? Jak si jeho roli představuje a co tedy očekává ? Pak se zřejmě ti kandidáti budou hodnotově řadit a kádrovat . Za sebe opakovaně tvrdím -

Občan ČR, prezidenta k ničemu nepotřebuje ! Občan především potřebuje žitelné Zákony, prostředí k podnikání, právní prostředí ap. To jej zajímá, protože s tím žije denně. Pak je to tedy Vláda se svým premiérem - V Parlamentním systému, PS a Senátu. Jistě, jednotlivosti být mohou - své by asi řekl generál čekatel Koudelka, podobně neprofesor Fait, případně nešťastník - čekatel na milost. Určitě je zájem, aby na rozsáhlém Hradu kdosi obýval, topil - větral a nedělal ostudu. Figura je nicméně odsouzena k zalévání fíků, protože podstatné pravomoce nemá a nezměnila to ani Přímá volba .Čili prezident, je zhmotnělá postava z Ústavy. (Mj., odpovídá se Senátu, protože do jeho rukou slib skládá. Pak jsou asi dobré nápady jej následně rušit) .. .

Přímá volba došla dokonce tak daleko, že je to Prezident, který se o občana zajímá ! Usiluje o jeho hlas, tedy se podbízí. Domnívám se, že je to blbě, protože tak na scéně povstává další politická strana ! Co evidentně chybí, je Odpovědnost ! Zcela absentuje nějaký model, aby se prezident odpovídal. Cosi jako v USA, i v Rusku. Hodnotit své období, sdělit záměry. Současný prezident zaujal, neb si všechny pravomoci doslova "Vyřval a propiklil ! Lze mu i uznat kus dovednosti, zaujal nepochybně, nicméně opět - A co to užitečného pro občana vlastně přináší ? Pro mne, je ideální apolitický, slušný kandidát - Nespřažen s KSČ, nedej bože s Stb, či divokými 90 lety. Pak tedy typově - Marek Eben. Ten pochopitelně žádnou šanci nemá. Je moc slušný, mezi rudými bratry nepobýval a podobně nic neukrad ... :-)

3 0
možnosti
Foto

A já jsem zase pro to, aby kromě prezidenta všichni ostatní zmizeli. Pro tak malou zemí jeden prezident je právě dost. A všichni přece chceme malou vládu. Jak by nám bylo krásně bez politických stran, vlády, Parlamentu, samosprávy krajské i místní.

1 0
možnosti
AL

Chápu některé pokrytce, že bojují jen na oko proti komunistům a zároveň za generála Pavla. Možná, že někteří ví, dokonce proč.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Členství ve straně vysvětloval okřídleným výrokem, že chtěl režim reformovat zevnitř a že byl inspirován tehdejším sovětským vůdcem Michailem Gorbačovem a jeho perestrojkou. Ve skutečnosti o vstup do KSČ požádal v době tuhé totality a před Gorbačovovým nástupem k moci. Mlží také kolem začátku své vojenské kariéry, kdy se do služeb armády komunistického režimu vydal jako syn vysokého důstojníka ČSLA. Koncem 80. let se vzdělával u vojenských špionů, kteří měli působit v týlu nepřítele. Nedůvěryhodnost vystupování generála Pavla prokazují dokumenty z Archivu bezpečnostních složek v Brně a Praze, které jsou veřejnosti přístupné k nahlédnutí.

Takže, kdo jednou zradil ... Generála Pavla raději ne.!!

7 6
možnosti
Foto

Občane Ličko, Vy jistě o zradě víte své. A svobodu a demokracii stále milujete? Tu na ruský způsob?

5 4
možnosti
Foto

Hledáte dobře, je to velmi předvídavé, mít včas po ruce nějakou rezervu, aby to nedopadlo jako s koronáčem - bác, a je to tady, a my nemáme ... ;-D

1 1
možnosti
SB

Pro mne je jasným kritériem číslo jedna odmítání muslimské migrace.

Já to vidím na Václava Klause mladšího.

2 2
možnosti
PL

A mluvčí bude Bobošíková?

1 0
možnosti
KL

Vyhraje ten, kdo se přihlásí jako poslední. Jako jediný se totiž nestihne zkompromitovat...

8 0
možnosti
Foto

Asi chcete říct, koho ti správní hoši nestihnou zkompromitovat, viďte? Poslední volbu také vyhrál ten, kdo kompromitoval, zatímco ti ostatní na to neměli žaludek.

5 5
možnosti
Foto

Ze jmenovaných v blogu bych bral jen Járu Cimrmana.

4 0
možnosti
MM

Už tam několik let měl být, bylo by lépe.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám