Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

díky za klidný názor,souhlasím a karmaR^

1 2
možnosti
JK

Podstata vašeho článku spočívá v těchto větách: "Že neumřel někdo přímo před vámi? Nebo vedle vás? Ano, to je možné, přesto věřte tomu, že jsou stále rodiny, které v těchto dnech přicházejí o své nakažené blízké, přicházejí o ně jen a jen kvůli koronaviru." Jste nejspíš pod vlivem velkého strachu a vyzýváte, aby lidé pouze VĚŘILI, že je to tak, jak tvrdíte vy, i když nemáte vlastně nic moc očividného, ani příliš průkazná data. To, co se nazývá celosvětovou pandemií, ani po několika měsících pandemický charakter nemá.

6 0
možnosti
Foto

Panu Kroupovi hlavně nehrozí, že by přišel o firmu nebo o živnost. Jako skladník nemá o co přijít, tak rozdává rozumy. Kdyby si četl Vergilia v originále, udělá lépe.

7 1
možnosti
TK

Stalo se "bohužel" to, že díky včasným opatřením a možná i dalším vlivům, nást ten virus jen tak "štrejchl", nedošlo ke kolapsu zdravotnictví a tisícovkám obětí. Jenže vedlejším produktem tohoto ůspěchu je, že si u mnoha lidí virus nezískal patřičný respekt a ti teď nespokojeně reptají, fotí se s rouškami v rozkroku a volají ideálně po úplném odstranění opatření.. To je jako s malým děckem a horkými kamny. Dokud si nesáhne, respekt nezíská. Takže když se vám ho náhodou v dětství podaří před spálením uchránit jen varováním, o to blběji se může spálit v pozdějším věku. No a protože je Babiš populistická korouhvička a na netu se nyní logicky nejvíc projevují ti nespokonení, čeká nás pravděpodobně to spálení. Pokud k němu dojde, tak to už pak ti dnešní nespokojení budou zticha, ale nic si na nich nevezmeme..

(Někteří budou argumentovat, že průběh je mírný i v některých zemích, kde nezavedli třeba roušky, jenže ten důvod, proč to tak je, nikdo nezná, vyskytují se teorie typu "V Itálii se umírá moc, protože tam vloni neřádila chřipka a dnes umírají lidé, kteří měli loni umřít na chřipku.":-) Což je jistě částečně pravda, ale hlavní důvod peůšvihu to nebude. Osobně se kloním k názoru některých epidemiologů, že v velké části je to dáno tím, jaká mutace viru se v které zemi dominantně šíří a některé mutace se chovají výrazně agresivněji. Na druhou stranu, u nás by se dala očekávat právě ta italská. Ale ať to tak je, nebo není, to jsou věci které neovlivníme, kdežto brzdit šíření viru můžeme.)

4 6
možnosti
Foto

Podepisuju každé Vaše slovo!R^

1 0
možnosti

Dovolim si nesouhlasit, pocty nakazenych klesaji. Po kulminaci 13.4., kdy bylo 5397 nakazenych, jdou cisla pomalu dolu, vcera jsme byli na 5079. A vzhledem k velkemu narustu na prelomu brezna a dubna muzeme brzy ocekavat podobny "sesup".

2 0
možnosti
JS

J42a48n 69S78o27u73č81e59k

22. 4. 2020 7:37

Máte pravdu, někteří lidé již začínají z karantény hloupnout. Po měsíční mediální masáži jsou tak vystrašení, že by se nejraději zamkli doma už nadosmrti. I lékař je bojí dotknout pacienta a sestra vám podává recept málem na dvoumetrové tyči. Přitom počty nemocných i těch, u kterých tato infekce, vzhledem k jejich špatnému zdravotnímu stavu, znamenala poslední hřebíček do rakve, nejsou zdaleka tak drastické, jako u jiných epidemií. Hysterie, která u současné koronavirové infekce vznikla, je však mimořádná a bude mít jistě více obětí, než samotná nemoc. Strach a panika jsou vždy těmi nejhoršími rádci.

21 0
možnosti

Přemýšlím, kolik lidí je zároveň pro přísnou karanténu a zároveň byli proti zákazu kouření v hospodách.

1 0
možnosti
TH

Tak nám Babiš také zhloupnul ,chce ukončit nouzový stav. Tak koblihy,čelem vzad a nadávat na ČSSD oni jsou proti zrušení nouzového stavu!!Toč se korouhvičko toč.

3 3
možnosti
Foto

Pokud k tomu má relevantní důvody, ať ho klidně ukončí. Mně šlo o to, aby ho pro sebe neukončoval každý druhý na ulici sám...

3 3
možnosti
PL

P74e47t51r 82L78o50r82e71n68c

21. 4. 2020 20:19

Děkuji, pane Kroupo, dobře jste to napsal.

Dobře píšete, rád Vás čtu.

Žádné hraní si na akademika, prostá logika a rozum.R^

10 11
možnosti
Foto

Díky, až jsem se začervenal...;-)

0 0
možnosti
ZB

Je třeba spočítat kolik životů to zpomalení zachránilo. Řekl bych, že tak 200 denně při pohledu na Švédsko, ale to nepočítá umrtí doma, takže cca 300 denně, těch co umírají v Belgii, ale i ta Belgie, nakonec k srovnatelným opatřením přistoupila. A o tom to je .

A ne, většina by na chřipku neumřela. Tak to není nikde na světě a tudíž ani u nás. Na chřipku umírají ti co letos stjeně jako všechny jiné roky na chřipku zemřeli. Loni to bylo asi 200 přímých úmrtí a cca dalších až 1500 které se do souvislosti s chřipkou dají dát. Ty přímé umrtí máme srovnané s covidem, ale ony přibudou a to za situace, kdy provádíme spousty opatření.

Je extrémně hloupé bojovat proti opatřením počtem mrtvých , který je díky opatřením nízký. Argumentujte zeměmi, které to bez opatření zvládly.

5 3
možnosti
DT

Když ono se to nedá takhle srovnávat. Například Itálie. Zdravotnictví v mizerném stavu. V těch postižených oblastech obrovské množství starých lidí. Už hodně starých. Starají se o ně pečovatelky - a co si budeme povídat, jsou z východní Evropy. Když tyhle pečovatelky Itálii v rámci krize opustily, neměl se kdo starat o ty staré lidi. Následně po pár dnech - se dostávali vysílení, zanedbaní, dehydrovaní do už tak mizerných poměrů v nemocnici. Kdo virus neměl, ten ho tam chytil - a zdaleka není jasné, jestli to byl jen jeden, ten na který se v rámci hysterie momentálně testuje. I tak umírá v Itálii na nemocniční nákazu kolem 7000 lidí v roce. Tak letos to bylo halt víc. Protože bylo víc zesláblých pacientů v mizerném stavu ve vysokém věku.

Nezabíjela tam pouze a výhradně corona. Ale také hysterie a okolnosti, které vyvolala.

To je mimochodem důvod, proč na coronu umírá v Německu daleko míň lidí - a to přesto, že si při volbách zamořili celé Bavorsko a oproti Česku prakticky nemají karanténu.

4 0
možnosti
NM

...taky jsem si všimnul...;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám