Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J66i15ř75í 36D81a51n89e83š

17. 3. 2020 14:11

Pane Kroupo, kdyby dle Vašeho doporučení "vláda vyhlásila policií a armádou tvrdě hlídaný stop na 14 dní všemu dojíždění i za prací atd.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747426";, měli bychom tady do 2 až 3 dnů neobyvatelná sídliště, protože by zákonitě přestala fungovat dodávka elektřiny (ona se nevyrábí sama, víte?), tím pádem i vody, tepla a plynu (vodu [teplou i studenou] a plyn ženou čerpadla na elektřinu), kterýžto výpadek by způsobil hygienický kolaps všech panelových domů. Dále by v nich nebylo možno vařit a zemřelo by v nich mnoho seniorů, kteří se bez výtahu nedokážou dostat z vyšších pater, aby se zásobili potravinami a nápoji. Přestalo by fungovat zásobování obyvatelstva potravinami (vojáci a policie nemá kapacity na rozvoz potravin obyvatelstvu), což by způsobilo rabování obchodů s následky na životech. Pro podrobný popis všech "radostí" doporučuji přečíst román Tma od Ondřeje Neffa... To, co navrhujete v posledním odstavci, se rovná konci civilizace tak, jak ji známe!

0 1
možnosti
Foto

Asi jsem pro některé lidi zapomněl dodat, že zákaz by se netýkal strategických pozic... Ach jo...:-/

3 0
možnosti
JZ

A je i rohlik, potazmo nebalene pecivo, i v techto casech opravdu tak nezbytna vec? Vzdyt jej lze nahradit bezpoctem jinych potravin.

1 0
možnosti
Foto

Vážně si myslíte, že chyba je v tom člověku, co toužil po rohlíku...?8-o

1 0
možnosti
PN

P21e47t84r 70N14ě62m20e69c

17. 3. 2020 13:28

Vláďo, většinou s tebou nesouhlasím, v tomto dneska JO R^

1 0
možnosti
PL

P62e96t24r 40L74a70n70g12e25r

17. 3. 2020 13:04

Asi jak kde. Byl jsem dnes na nákupu potravin v Penny a z lidí v obchodě i na parkovisti to bylo tak 8 z 10,kteri si zakryvali něčím ústa. Polovina z techzodpovednejsich měla roušku nebo respirator, ostatní jsme to řešili provizorně. Manželka zrovna vyrábí roušky z bavlny.

Prodavačky v Penny ústa zakrýt neměly, zato v řeznictví, pekařství a v prodeji krmiv pro zvirata to bylo v pořádku.

Myslím si, že za dva, tři dny budou mít chráněné obličeje všichni.

1 0
možnosti

Nejvíce škody způsobí panika.

Co vím, přenos viru nefunguje tak, že se na Vás někdo v obchodě podívá a místo lásky přeskočí nemoc. U podobných nemocí je potřeba určitá dávka/délka expozice. I proto se evolučně vyvinulo, že nás viry nutí kašlat. Prostým dýcháním se jich do vzduchu dostane minimum.

Je důležité, aby roušku nosili exponovaní lidé a všichni jsme si myli častěji ruce. Viz ti prodavači v obchodě. Ale pokud člověk nemá příznaky a vyrazí maximálně tak na nákup či na pokec k přátelům, nebude to mít na počet nakažených výrazný vliv. Což je něco, co se nedá vysvětlit panikařícím lidem typu Kroupa.

1 4
možnosti
Foto

Hmm, vidím, že lidem typu Pavel zase nelze vysvětlit, že když někdo nad zatím nezabaleným pečivem mluví, směje se atd. že i kdyby nechtěl, tak se kapénky jeho slin na to pečivo dostanou. A z kapénky už se člověk nakazit může...

5 1
možnosti
KS

Teď jsem šel v Bubenči pro oběd a roušku měla asi polovina lidí. Další čtvrtina šátek nebo něco, já měl vyhrnutý rolák. Mě by naopak zajímalo, kde tak velká spousta lidí sehnala roušku, když nikde nejsou.

5 0
možnosti
PP

Asi podobně jako já, si je koupili, když ještě byly k dostání. Rovněž respirátory. Ono totiž ve chvíli kdy se to v Čině začalo rozjíždět, se otázka zda se to sem dostane změnila na otázku kdy se to sem dostane.

0 0
možnosti
MJ

Zdá se, že na lidi u nás neplatí nějaké doporučování a poučování, je to jak házet perly sviním. Jediné řešení je nošení ochranných prostředků přikázat, za nedodržení pokuta. Kus hadru a rukavice snad má doma každý.

0 0
možnosti
PV

Ad nadpis: Vzhledem k pořekadlu "sranda musí bejt, i kdyby fotra věšeli" tipuju že nikoliv.

0 0
možnosti
Foto

Ten ,,Váš" obchodˇák nemá vedení? A Vy jste je ani nenapomenul, či si ono pečivo raději ani nekoupil? Je ovšem pravdou, že mnozí lidé se chovají přinejmenším nezodpovědně, ač tací vždy byli, jsou a budou. Na blogu to ale nezměníme.

2 0
možnosti
Foto

Pane kolego, já fakt nemám zájem být v tom obchodu ráno, když spěchám do práce, natož v téhle době, ani o minutu déle, než musím. Fakt nemám čas tam běhat a nahánět vedoucího. Doufám, že se můj článek dostane k co nejvíce lidem a dost možná i k někomu z vedení toho řetězce.

3 0
možnosti
Foto

Pane Vladimíre, dávám po delší době karmu. Tu kuklu Vám závidím. Před dvěma roky jsem si ji chtěla koupit, jako ochranu před tuhou zimou, ale protože jsem si říkala, že žádné zimy už nebývají, tak jsem si ji nakonec, bohužel, nekoupila. Ale dá se to nahradit, fantazii se meze nekladou. S tím tlustě vytištěným odstavcem souhlasím - takovou čtrnáctidenní leningradskou blokádu by to chtělo, do práce jen zdravotníci a vojáci.

3 0
možnosti
Foto

Ty kukly jsou k dostání buď v armyshopech, nebo jako lyžařská verze - ty jsou teplejší - v obchodech Decathlonu - ale až budou otevřené...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám