Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Turecko i Řecko jsou členy NATO. Už jednou spolu válčili o Kypr - teď třeba zase začnou kvůli migrantům. To je mi poněkud podivné, když dva členové jedné vojenské organizace takhle na sebe cení zuby. Nemělo by politické vedení NATO Turecko konečně vyloučit a hlavně poskytnout Řecku účinnou vojenskou pomoc při ochraně řeckých (=unijních) hranic? Asi by to bylo cennější, než se angažovat v Afganistánu, kde jde od začátku o prohranou válku.

45 0
možnosti
DR

Vedení NATO logicky Turecko vyloučit nemůže, poněvadž je to pro USA díky své poloze strategický partner. A prosadit v tomto paktu cokoli proti americké vůli je naprosto nereálné. Kdo by si jenom na takový návrh z toho zbytku papoušků a vazalů jenom troufnul?

8 0
možnosti
RK

Je to pravda nebo fake???

David Sassoli, předseda Evropského parlamentu: Máme potřebu a vidíme to každým dnem: Posílit společnou evropskou imigrační politiku. A já jsem velmi šokován skutečností, že si to některé vlády dál stále neuvědomují. Kdyby před půl druhým rokem lidé bývali naslouchali Evropskému parlamentu a modifikovali Dublinskou smlouvu, nebyli bychom dnes v takovéto situaci. Pro Evropský parlament, ti, kteří přicházejí do Řecka, přicházejí do Evropy. Kdo přijde do Itálie, do Španělska, na Maltu, přichází do Evropy. A Evropa musí mít společnou imigrační politiku. Evropa musí sdílet břemeno imigrace. Evropa musí pokročit k férovému rozdělování uprchlíků, které zaručí svobodu a lidská práva. Jestliže nebudeme mít společnou imigrační politiku, jak to můžeme zaručit? A jak můžeme stát v popředí při obhajobě lidských práv?

8 1
možnosti
JC

Zajímavé je, že takto nehovořili, když měli ze svého postavení zisky?

0 0
možnosti
RK

Tohle nedopadne dobře, vidím jen dvě možnosti:

1. Evropa ustoupí, a pustí si k sobě další statisíce migrantů a uchlácholí Turecko k další nezbytné spolupráci. Následky budou nepříjemné, Evropa za neschopného šaška.

2. Řecko s pomoci EU SE zabejčí a Turky politicky přetlačí. Turecko se naštve a totálně a nadlouho se změní celá blízkovýchodní realita v neprospěch Evropy. Následky také nejspíš velmi nepříjemné, ale tady se odhadují mnohem hůř. Turecko bude za šaška, bude se mstít a chovat iracionálně. Navíc uprchlíci zažijou očistec.

Nějakou další variantu nevidím, vlastně ani nevím, čeho chce Erdogan vlastně docílit. Ale pevně doufám, že nějaké jiné řešení se najde. Ty dvě horní možnosti jsou prašť jako uhoď, ani jedna není dobrá.

3 0
možnosti
MK

...naopak,ta druhá je velmi vhodná...rozpínavost Turků nezná mezí a lekci potřebují jako sůl,ale kdo jim ji dá?

6 0
možnosti
PT

P80e58t69r 41T75o48m35e79k

5. 3. 2020 16:32

R^R^R^ Vždyť on turecký prezident vlastně takový Áda vlastně je.

31 0
možnosti
IM

I35v76a71n 12M79i72n38á91ř

5. 3. 2020 16:20

Od počátku těchto migrantských invazí, které byly doprovázeny jejich nesčetnými záchranami z moře a humanitární účastí celé Evropy - jsem nikdy a nikde nezaznamenal - ani sebemenší stopy vděku z jejich strany. Proč se nevalí na hranice svých přebohatých souvěrců ?? Proč bychom se měli naivně domnívat, že jsme povini otevírtat náruč islámu - který se nás celé tisíceletí snažil zničit a který na rozdíl od nás chápe vstřícnost a laskavost .. jako slabost ?

42 0
možnosti
TR

Svatá pravda, tesat do (každého hraničního) kamene! R^

2 0
možnosti
AL

Protože to nebylo v České televizi, ale pouze v zahraničním serveru, tak to prosím považujte za hoax:

------------------------------

Britští novináři v turecké nemocnici hovořili s jedním postřeleným imigrantským pacientem, který drze tvrdil, že ho postřelili Turci, aby na ně vyvinuli tlak.

Jak říkám, je to naprostá a nepodložená lež, protože každý ví ...

.

:-)

20 0
možnosti
Foto

Proč už stahuješ kalhoty, ještě tady nejsou, ani imigranti a ani Turci, nestydíš se trochu? To jsi chlap, hrdina z Afghá?;-D A ani tu nebudou, ne - my přeci nikoho nepřijmem, takže se maximálně stane to, že v řecku přibude pár desítek tisíc migrantů, a nikdo jim jako doteď nepomůže, lada tak zaplatí za to, aby to nemusel nijak řešit, pomáhat a podobně. Takže o co ti jde? Máš bojim, bojim?;-D;-D:-/

1 54
možnosti
Foto

Jo, a napíšeš zítra článek, co bys očekával od našich předních politiků, jaké prohlášení, jako s koronavirem? Zase vyvoláváš paniku, aby si pak mohl napsat něco podobného?;-D Omg. RvRvRv

0 33
možnosti
Foto

R^Přesně to mě napadlo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám