Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro autora blogu je určen v MF Dnes 8.2. t.r. článek Vlastimila Vondrušky "Svět podle Wittgensteina. Uvedu jen pár vět. Ujalo se přesvědčení, že barikáda má jen jednu stranu, kde stojí ti, co mají vždycky pravdu. Bože to jsme klesli tak hluboko, že nejsme schopni hovořit o problémech a jediné, co nás napadne je ostouzet? Hodnotou naší společnosti, na rozdíl od té minulé, by měla být pluralita názorů a svoboda slova. Pokud s pokorou posloucháme protiargumenty, neostrakizujeme opozici, je nám lépe.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlastimil Vondruška - historik a spisovatel a podle některých i pohůnek Babiše (jak sám o tom v článku píše) určitě nenáleží ke skupině, do které autor blogu řadí Babišovy voliče.

Nikdo není bez chyby a pro 30% voličů, mne nevyjímaje, je Babiš pořád menší zlo, než to ostatní, co je tady k mání. Ta volba je záležitostí inteligence, analýzy a syntézy dostupných faktů a porovnávání. Jiní mají jiné váhy, protežující naopak ty z druhé strany barikády. Pro mne to ale není příčinou, nazývat je jako autor.

9 5
možnosti
Foto

... asi byste si měl přečíst slova pana Babiše na adresu tabulky jím zhovadile vytvořené DPH politiky stran piva...

4 2
možnosti
KL

Dovolím si s Tebou Vláďo trochu polemizovat. Voličská přízeň totiž jen málo závisí na argumentech (= myšlenkách a programu) zpracovatelných rozumově, ale o to více je dána emocemi. A ty se ovládají právě těmi transparenty, výkřiky o zdanění piva, případně podněcováním závisti vůči komukoliv (jednou to jsou živnostníci, jindy církev, potřetí někdo úplně jiný). Jinak řečeno, nejde o nic jiného než o politický marketing. Opozice se proti tomu snaží(-ila) postavit svůj marketing s ústředním heslem "stop Babiš". Ten selhal, protože nedokázal vytvořit skutečnou, nebo alespoň kašírovanou poptávku po "produktu", který by se na to dal navázat.

Babiše zkrátka porazí ten, kdo pochopí, že musí postavit konkurenční "produkt", udělat kolem toho to správné divadlo, které dokáže vzbudit ty správné emoce. A to třeba i za pomoci transparentu o "ještě levnějším pivu". Pokud za tím bude schovaný zajímavý "produkt", nevidím v tom nic špatného. Pokud by za tím bylo schované pivo, které by nám všem ještě více zhořklo, tak potěš koště...

11 1
možnosti
Foto

Máš pravdu, bohužel to asi fakt bude tak jednoduše šílené...R^

2 0
možnosti
LP

Pane Kroupo, a nikdy vas nenapadlo, ze ti lide voli ANO treba i z uplne jinych duvodu ? Ze uz treba maji po krk nasi slavne demokraticko-liberalni opozice s jejim neustalym moralizovanim a bojem za evropske hodnoty ? S jejich odvaznym bojem proti komunismu, ktery tady uz 30 let nemame ? S jejich hysterickym bojem proti vsemu, co jen trochu zavani Ruskem nebo Cinou ? Myslite si, ze tohle jsou temata, ktera dokazi lid oslovit ? Koho tito lide maji volit ? Starosty ? TOP09 ? Piraty ?

17 5
možnosti
Foto

To mě nejen napadalo už dávno, to jsem už i v několika svých blozích popsal. Dnes ale řeším hraní na jednoduché instinkty ze strany pana Babiše, ne opozice. Nebojte se, té také umím umýt hlavu, když na to přijde...

2 0
možnosti
Foto

Bureš zvyšuje důchody, seniorům a studentům zlevnil jízdné a teď zlevní i točené pivo! No, nevolte ho! :-P

5 0
možnosti
AM

Od vás jsem takový zoufalý blábol opravdu nečekal.

6 9
možnosti
Foto

To je o úhlu pohledu...

1 0
možnosti
MV

"fakír" zasadně s mekkym

1 0
možnosti
JH

Po včerejším propadáku - Valentýnské masírce, kterou si otevřelo necelé čtyři stovky zdejších čtenárů,, musel pan Kroupa , nutně přijít s nějakou tou politickou bombou - provokací. Tomu rozumím:-)

Překvapuje snad jen ta jeho trapná nadutost s kterou se vrhá na ty, kteří nevolili podle jeho gusta.

Babišovi bych toho vyčetl ještě o mnoho víc a důležitějšího, nežli autor. Jenže, život a politika jsou určitě násobně složitější nežli to pan Kroupa skicuje. Určitě bych si odpustil ty hloupé urážky voličů ANO, kterým docela rozumím.

Při všech výhradách k Babišovi, k ANO si totiž nemyslím, že by, bohužel, jiní ,z jiných relevantních českých politických stran, řídili momentálně, tuhle zemi lépe!

Ještě jednou BOHUŽEL!

Ještě jednou podiv nad tou hloupou namyšleností autora - antikoblihy!

5 12
možnosti
Foto

A mě zase překvapuje, že považujete můj dnešní článek za včerejší...:-)

1 0
možnosti
Foto

J91o76s73e57f 80B53á94r93t63a

11. 2. 2020 13:09

Tak po novičoku a ústavní žalobě na presidenta má opozice další silné téma. Ani se nedivím, že má ANO 32%.

7 6
možnosti
Foto

Nedivíte se tomu, že stále 32% voličů nechápe, když jim někdo lže? Tak to já nevycházím z údivu...

6 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Nemám čas ztrácet čas...

1 0
možnosti
PK

Jak se to začne točit kolem piva, vláda v padá...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám