Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal popsal, jak by se měl chovat člověk u přejezdu, pokud vlak stojí ve stanici, a přesto stále svítí výstražná světla. „V momentě, kdy na přejezdu blikají červená světla a závory jsou dole, tak zákon jasně říká, že na tento přejezd se nesmí vstupovat."

Zmínil také možnost, kdy by podle něj bylo možné přejezd přejít či přejet. „Jediná možnost je, když by tam byla nějaká osoba, která by řídila tu dopravu – například při poruše přejezdu. Což se v tomhle případě nedělo,“ popsal.

Je to řečeno naprosto jasně a srozumitelně od člověka nanejvýš povolaného. Takže pan Kroupa má pravdu a karmu k tomu.

5 1
možnosti
LT

žádný strojvedoucí NENÍ a nikdy NEBYL nad světelnou a zvukovou výstrahou!

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744795

Hm, tak to těžko.

§29

V případech uvedených v odstavci 1 písm. a), b) a c) smí řidič vjíždět na železniční přejezd pouze tehdy, jestliže před železničním přejezdem dostal od pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy k jízdě přes železniční přejezd ústní souhlas. V tomto případě je řidič povinen řídit se při jízdě přes železniční přejezd pokyny pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy. Pověřený zaměstnanec provozovatele dráhy je povinen se na požádání řidiče prokázat platným pověřením provozovatele dráhy.

A to, kdo je pověřeným zaměstnancem ČD se nebudeme dohadovat. Nebo si myslíte, že když nařízení říká, že musíte kupříkladu pověřenému zaměstnanci ČD ukázat jízdní doklad, že dotyčný nosí v kapse papír, aby se mohl případně prokázat, že je opravdu pověřený zaměstnanec?

4 0
možnosti
Foto

Máte v tom hokej, ten pověřený zaměstnanec musí být přítomný u přejezdu, mít platné písemné pověření a určitě to není strojvedoucí v kabině vlaku, co se chystá vyjet. Nebo si vážně myslíte, že každý fíra je oprávněný řídit provoz na šraňkách, jak ho napadne...?;-D

1 0
možnosti
JP

Oproti panu Turnerovi a Trizuljakovi VámR^R^R^

4 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám