Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Taky jsem byl v šoku když jsem zaznamenal věk 52 let. To jsou snad ještě více líní než řekové. A tihle budou nyní v EU kázat ta svá moudra. Rv

9 0
možnosti
RM

také jsem ten článek četla a nevěřila vlastním očím a vlastně to byl první článek, který konkretizoval proč se u nich v současné době stávkuje. Nedávno byl tady na IDnes článek o stávkách a v diskusi se strhla kritika, že by bylo dobré proč Francouzi zrovna teď stávkují. Tak tam doplnili velice obecnou informaci, že se jim nelíbí Macronova důchodová reforma. To bylo vše. Za článek děkuji. Karma.

8 0
možnosti
Foto

Já díky za přečtení R^

0 0
možnosti
MK

Mě by spíš zajímala budoucnost našeho důchodového systému. Dnes stovka pracujících musí uživit cca 56 důchodců. Odevzdává proto více než 70% příjmů státu a máme za to důchody, ze kterých zrovna nejásáme.

Až půjdou do penze "Husákovy děti" (a ono to bude proklatě brzy), pak ta samá stovka pracujících bude muset uživit 75 důchodců. Snadno lze spočítat, že to bude možné pouze tehdy, když daňová a odvodová zátěž stoupne na nějakých 98-105%. Je jasné, že v tuto chvíli náš systém již nebude fungovat. Kde budou v tuto dobu Francouzi netuším a ani mě to nezajímá.

A naši geniální politici ještě k tomu zrušili důchodovou reformu. Ta sice nebyla ideální, ale představovala maximum možného ufinancovatelného a skýtala dost času a prostoru na vylepšení. Ale proč vylepšovat, když je možné zrušit a daně zvýšené k tomuto účelu odklonit do vlastní kapsy. Je libo koblihu?

6 1
možnosti
Foto

Důchodový systém nejdříve neexistoval. Po založení se po desítky let tak dlouho vylepšoval, až nyní dospěl do stádia, kdy svou štědrostí a velkorysostí ničí nejen sám sebe, ale i morálku samotných důchodců či čekatelů na důchod.

2 0
možnosti
JK

"Rád bych viděl, kde by chtěli stávkující Francouzi brát stále dokola finanční prostředky na všechny ty jejich ne sociální, ale doslova socialistické vydupávky, které si pro sebe během let vynutili"

Kdybych se vás teď zeptal, jaké konkrétní "vydupávky" si Francouzi během let vynutili, tak byste nejspíš odpověděl, že teď nemáte čas a že musíte rychle na tramvaj.

2 2
možnosti
PS

P74e83t73r 64S36k86á76l49a

11. 12. 2019 11:26

Tak například žluté vesty si vynutily:

zvýšení daně z pohonných hmot bylo odloženo o půl roku

nedošlo ke zvýšení cenových tarifů u elektřiny a plynu

nedošlo ke zpřísnění technických kontrol vozidel

bylo přislíbeno zvýšení minimální mzdy o sto eur měsíčně

důchodci, kteří dostávají méně než 2 000 eur měsíčně, byli vyjmuti ze zvýšení sociálních odvodů

odměny za přesčasy ani prémie na konci roku by neměly být zdaněny.

3 0
možnosti
AN

Ale zase jako inspirace... Nádraží, nenádraží:-)

1 0
možnosti
Foto

Jako vždy je Vaše uvažování krátkozraké a bez potřebných souvislostí.

Nejde o ty socialistické pindy, které začaly Moorovou Utopií, Marx v tom pokračoval a Lenin to dorazil. O jejich "pohrobcích" nemluvě.

Ono jde o bilogické zákonitosti lidského těla.

Základem je životospráva.

A to není jen sport a pohyb (chůzi nebo běh na hrázi našeho rybníku, obsazeného bezdomovci, obzvláště takovým jako Vy doporučuji.

To je o stravě. Bez těch hysterizovaných Éček, bez polské posypové soli v uzeninách, bez tun salmonelou nakaženého polského kuřecího masa, bez skotu přikrmovaného antibiotiky, bez obilovin, ovoce či zeleniny geneticky modifikované nebo hnojené pesticidy, bez emisí v ovzduší, atd. atd. - tohle všechno sluníčkáři tvrdí a Vy jako zastánce pravicové politiky s nimi jistě souhlasíte.

Potřebné zdraví a fyzickou kondici vám po 60 zaručí pouze kvalitní strava, kvalitní vzduch a prostředí. Proto se naši milionáři - Soros, Rockefeller, Murdoch - dožívali a dožívají vysokého věku.

Jenže dělat byznys, podnikat můžete i v 90. Po 60 se k výrobní lince ani nepostavíte. Ledaže byste Vy sám měl nějaký startup nebo firmu, kde byste nabízel 60+ letým důstojnou mzdu i práci odpovídající jejich věkový, ontogenetickým a fyzickým možnostem. ;-)

Comprenez vous ?

Všimněte si, že zatím Vás oslovuji s velkým "V".

1 8
možnosti
SB

Nevidím souvislost mezi tím, co píšete, a tím, o čem pojednává tento blog, tedy tím, že státní pokladna asi nebude mít peníze na to, aby se do důchodu mohlo odcházet příliš brzy.

10 0
možnosti
JH

...a potom ,že prý se komunismus zhroutil!

3 1
možnosti
Foto

Nezhroutil, jen došlo k výměně světových stran...

16 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Bastilou ty průšvihy nastaly..

9 0
možnosti
RE

Pozvali si Araby, aby na ně dřeli, teď je budou muset uživit:)

17 0
možnosti
IM

I96v44a74n 30M30i94n16á64ř

11. 12. 2019 17:33

Proto se teď také urputně Macron snaží - abychom se o ně "solidárně" dělili.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám