Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kroupo,

doporučil bych Vám přečíst si dnešní článek v Právu od Jana Kellera "Zóny svobody", které dělí na tři zóny.

1. V první zóně je možné říkat vše, aniž by člověk cokoliv riskoval. Tedy všechny úvahy o přednostech systému, ve kterém žijeme. Do této zóny ještě můžeme zařadit třeba slovní útoky na vládní činitele, neobyčejně nevkusné narážky na jejich zdravotní stav, či dokonce výkřiky o tom, že mandát získaný ve volbách není zase až tak důležitý.

2. Pohybovat se v druhé zóně už může být problémové, pokud se dotyčný vyjadřuje, že se v EU měří dvojím metrem či zpochybňuje ty, kteří za hezkými řečmi hájí svoje osobní zájmy. V této zóně se neargumentuje a nediskutuje, dotyčný bývá znevěrohodněný označením za trolla, za někoho kdo spoluobčany dezorientuje a šíří bezdůvodný strach. Riskuje, že nebude zván mezi slušné lidi, což se naštěstí dá přežít.

3. Do třetí zóny zabrousil např. Julius Assange. Svobodu slova pochopil doslova a uveřejnil velké množství informací ze zákulisí politiky a diplomacie. Nehrozí mu nařčení ze šíření nepravd, ale velmi tvrdý trest za šíření PRAVDY.

Pane Kroupo, takže si to přeberte jak chcete, protože i u nás už jsou zavedené všechny tři zóny. Tou třetí zónou myslím např. případ Alena Vitásková či Petr Lessy, kteří se některým mocným nehodili do karet.

V té druhé zóně jsem se pohyboval například já a důsledek je známý zde na blogu. Vy máte, pane Kroupo štěstí, že se pohybujete v první zóně a můžete psát-cituji Vaše slova: "o sovětské okupaci jako takové a jakou roli hrála, případně nehrála v tehdejších událostech nechvalně známá StB". Já bych ještě dodal, že je žádoucí urážet prezidenty Zemana či Putina, což je u Vás též splněno.

Za články tohoto typu nic neriskujete a budete naopak odměňován např. umístěním na titulce...

3.

9 5
možnosti
Foto

Vy jste se v žádné "třetí zóně" nepohyboval. Vy jste podváděl se statistikou.

7 3
možnosti

J11a33k61u69b 55Š17o42l59c

11. 11. 2019 15:31

Všude kolem to pukalo, v podstatě se čekalo jen na záminku, spustit to i tady. Vyrobili ji sami komunisté ve své hlouposti v podstatě omylem? A nepotrestání zločinců s 50.let, zrádců z r. 1968, i protiprávního jednání v 70. a 80. letech neproběhlo také jen shodou okolností a nebyl na to čas? A opravdu získali Junek, Babiš a další zaměstnanci zahraničního obchodu velké majetky jen svojí pracovitostí?

To by značilo, že všude ve vedení jsou jen sami naivové a hlupáci. Opravdu tomu tak je?

3 0
možnosti
LV

Po tom, co přišel Gorbačov, se komunisté celého východního bloku museli vzdát podpory SSSR. Gorby měl jiné starosti - byl jsem tam v roce 1986 a viděl v Moskvě prázdné krámy. A když říkám prázdné, tak doslova. Jen holé regály a usměvavé, jako omalovánky zmalované prodavačky (myslím make-up, ne alkohol). "Ničevó něprivjózli", hlásily vesele už ve dveřích...

A na venkově? Byli jsme v jedné dědině asi 25 km od Kalugy. Jeden obchůdek, v něm hromada melounů, cigára Kosmos, sirky v krabičce jak od pracího prostředku a točený salám z na kusy rozsekané kůže - i se štětinama. Víc nic. Prohibice, kterou provázel černý obchod s chlastem. Napětí ve společnosti by se dalo krájet.

Navíc Polsko a Maďarsko, kde už byli se socialismem nejdál (už končili), potom východní Němci, pád Berlínské zdi, Jugoška na prahu občanské války, už i ti Bulhaři do to práskli... Zbývali jsme my a Rumuni. Co komančům zbývalo... Takže nepřekvapí, že mrtvého studenta Šmída předstíral estébák Zivčák, zprávu o jeho "smrti" rozšířila další estébačka Drahomíra Dražská.

11 0
možnosti
PB

P68e48t37r 72B28u30r59i47a95n

11. 11. 2019 15:09

Karma za pojetí tématu.

Ovšem spekulace ohledně toho, zda komunisté vytvořili obří konspiraci předání moci jen proto, aby socialismus padl a oni z toho vyšli jako staří prašivci s nejistotou soudů za své činy jsou liché.

Pokud by to opravdu chtěli udělat, stačilo by ve zprávách pravidelně referovat o demonstracích proti režimu (a že jich v r. 1989 bylo) a pak vyhlásit svobodné volby, "když si to teda lidi přejí". A všechno by šlo jako na drátkách navlas stejným směrem, jen s tím rozdílem, že oni by u toho byli ti super dobří.

Takže ne a opravdu byli do sameťáku dotlačeni tlakem veřejnosti.

7 1
možnosti
Foto

No jo, jenže to, o čem píšeš, by mohlo fungovat jen za předpokladu, že by byli komančové ve svých plánech jednotní. Já operuju s myšlenkou, že jednotní nebyli, že je třeba možné, že vyhrála jedna klika na druhou - pro nás asi ten lepší případ...

0 0
možnosti
Foto

Je mi to úplně fuk. Daří se mi dobře, prožil jsem posledních nádherných 30 let na rozdíl od těch předchozích a pokud je to díky tomu, že se nějací komunisti nějak na něčem domluvili, tak je to dobře a děkuji jim.

7 0
možnosti
TK

Je mi to fuk, daří se m dobře, mám dnes k večeři uherák. Čert vem, že někdo rozkradl dědictví po rodičích.

2 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám