Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Ono jde i o otazky kapacitní. Sál neni nafukovací. Víte kolik máme jen soudcu? Rozumím Vašemu návrhu, může se udelat uzky kruh tzv automaticky pozvaných jako je předseda ÚS, NS nebo rektori, ale ponechal bych pravomoc prezidenta na pozvání, ale bez doprovodu. Jina vec je, ze se tam často zvou lide, jejichž vztah k 28.10. a našemu státu je vcelku záhadný.

7 0
možnosti
Foto

Současný stav je neblahým dědictvím režimu Václava Havla, ty zákony, podle nichž vše probíhá, podepisoval on Rv

6 18
možnosti
Foto

Musím se přiznat - nic proti tomu faktu a rozhořčení, že si prezident hraje trochu moc pro sebe - tak to je, ale byla bych vždycky taková víc silná v ruce dát nějakou karmu, kdybych byla tak nějak přesvědčená, že ne v té druhé, ale že v té uplně první přímé volbě, která mi pomalu vadí víc, protože tam je prostě to vždycky šťastné zadrápnutí a už se to líp veze - jestli jste tehdy volil Pana Schwarzenberka nebo pana Zemana... Odpovídat mi nemusíte, vážně to nechci... ale já nevím proč mi tak na té mé straně nebo ukotvený nikdy moc, Vladimíre, nepřijdete... Tak se jen tak protivně zamýšlím, nic víc... a třeba dost blbě:) hezkou neděli:)

4 1
možnosti
Foto

A že někteří občané nešli příkladem vstříc a privatizovali si pro sebe 17. listopad. A například odstranili prezidentský věnec, vypískali ho atd. Jací občané, takový prezident. Ten je pouhým jejich reprezentantem.

19 6
možnosti

Zaměňujete příčinu a následek. Za Havla a dokonce ani za Klause nikoho nic takového nenapadlo.

9 5
možnosti
Foto

Jedinou možností - bohužel sci-fi - je to , aby tam nešel nikdo. Ignorovat někoho, kdo zcela zneužil tento svátek, aby si od řečnického pultu vyřizoval osobní antipatie. Jde totiž o to, že v příštím volebním období tam může za jistých okolností sedět kdosi, kdo bude vadit příznivcům současné hlavy státu.

Máš pravdu v tom, že by se určité věci měly ošetřit tak, aby rozhodující kritérium nebyla příchylnost k hlavě státu, ale postavení ve státní hierarchii.

Máš karmu.

16 11
možnosti
Foto

A konkrétně vy si nevyřizujete osobní antipatie zde?

12 5
možnosti
JK

Jen bych se chtěl zeptat, jak podle vás mají ti poslanci, na které apelujete, tuto situaci změnit.

0 0
možnosti

Tak on by asi nebyl takový problém stanovit zákonem přesně, kdo všechno se slavnostního shromáždění ve Vladislavském sále zúčastní a prezidentovi nechat pár "volňásků" pro jeho vyvolené. Pak by se aspoň nemuselo řešit, kdo byl pozván a kdo ne, a nejspíš by v takovém případě ani nikdo účast neodmítal.

5 0
možnosti
Foto

:) chci se omluvit, nejsem ani poslanec a ani senátor a ani soudce - omylem jsem přečetla cizí korespondenci určenou jiným, vskutku vážným adresátům...:)) Vladímíre, no... třeba si to přečtou, jeden, dva...:)

0 0
možnosti
JK

Oni ani ti poslanci příliš možností nemají. Buď musí donutit prezidenta k velezradě nebo si najmout Šakala... :-)

2 0
možnosti
JZ

J47a68n 41Z23i76e88g59l58e76r

27. 10. 2019 12:18

Zasloužená karma R^:-)

6 1
možnosti
ND

Tak, pěkně úderně,

Hanbáá, fůůj, hrrrr na něěj, zloděěj, čí je svátek, náášš, bijte je, na množství nehleďte, náš hněv je spravedlivý, vzhůru za pravdu nikdo nám nebude krást náš společný svátek,

Vzmužte se a po vzoru svaté Miroslavy opouštějte sál.

Promiňte ale váš článek mě pobavil :-) :-) :-)

17 11
možnosti
PL

P64e84t58r 49L72a65n90g61e47r

27. 10. 2019 12:09

Nesmysl. Nikdo vám ani mně žádný svátek neukradl. Za to, že se z oslav 28.října stal politický boj mohou stejným dílem jak Zeman, tak jeho odpůrci. A jen člověk černobílého vidění světa hájí jen jednu stranu. Hlínu za ušima mají obě strany.

11 0
možnosti
MS

A hlínu za ušima mají dotyční kvůli tomu, že nesouhlasí s prezidentem? To spektrum je tak pestré (hejtmani, rektoři, nejvyšší státní zastupce...), Jakákoliv kritika stačí k nepozvání? Předchozí prezidenti měli také názorové odpůrce, ale nevím, o tom, že by takhle kádrovali koho pozvou a koho ne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám