Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Tak vůbec nechci polemizovat s vašim názorem. Nevyžívám se v morálních soudech nad zemřelým. Kdo jsem, abych ho soudil? Každopádně pro větší vyváženost vašeho článku bych vznesl takové dvě korekce: 1) Gottovi ani tak není vyčítáno, že nebyl "víc" disident, spíš je mu vyčítáno, že byl prominent režimu. 2) Gottovo angažmá v antichartě nezačínalo a nekončilo jejím podpisem, Gott měl hlavní projev při "vyhlašování" anticharty a chtě nechtě stal se svým způsobem její tváří.

5 2
možnosti
PK

No KG byl oproti jiným našim umělcům tvář známá na Západě a tak ho tam prostě postavili, ale rozhodně bych netvrdil, že by byl tváří, této podpisové akce ....to spíše ta herečka ze seriálu žena za pultem...

1 0
možnosti
DH

D36a63v65i37d 83H17o74r11á26k

9. 10. 2019 17:06

Já si tedy víc vážím V. Chramostové. A to už proto, že v životě se má zkusit všechno, což se jí od členství v KSČ, přes donašečství pro StB, až pod disent, domácí divadlo až po kolosální porevoluční návrat na divadelní prkna, dokonale zdařilo.

2 1
možnosti
JR

podivejte se na dnesni rozhovor s panem Cernym v Rozstrelu-je tam i kratka, ale velmi vystizna pasaz ke Karlu Gottovi a take uzasna poznamka-nesnasim kadrovani - zaznam doporucuji vsem kadrovakum;-)

0 0
možnosti
Foto

K závěru článku: To ale říká mistr.

Karel Gott nebyl a ani nemohl být k souhlasu s antichartou přinucen. Mohl se také hodit marod. Všichni do Národního přišli po svých dobrovolně. A navíc nešlo o žádnou Chartu 77, o té nepadlo ani zmínka. Šlo o morální závazek přihlásit se svými tvůrčími činy k budování socialismu atd.

1 4
možnosti
LV

Gottovi odpustíme, že kolaboroval s režimem, Babišovi, že byl estébák, a co Chramostová? Ta prostě byla jenom hloupá, že s nima nešla taky. Může si za to sama, viďte? Kdyby nebyl Wonka paličák, StB by ho třeba neumlátila.

7 4
možnosti
Foto

Nikdo z nás nemá právo Karlu Gottovi cokoliv odpouštět, natož vyčítat. Nikdo jsme neudělali ani krok v jeho botách...

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám